ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 453
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Майничка
Да добавя към настолните игри за тази възраст Jungle speed и Убонго, които не изискват голяма площ, както и Хотел, за която си трябва място.
Моята девойка започна най-сетне ваканционната книжка, но тя се оказа цял учебник, темите са по 5-6 страници, с откъси от доста позабравени истории, от типа на Лара Фари Шмекелари. Засега има шанс да я  свърши към средата на август. Купи си две книжки от сериала Soy Luna, сега чете и тях,заедно с дръндьото и безгрижко.

Ние сме в отпуск, сутрин я водя за 3-4 часа в парка, надвечер баща й е "дежурен" в двора на училището докъм 22ч., остават й по 4 "работни" часа на ден. През август обаче доста от приятелчетата й заминават на почивка, ще увеличим домашните занимания.
Таблицата за умножение я разбра за един ден, ползва за опорни точки произведенията на 5 и 10, съответно вади и прибавя от тях. Тя смята сравнително бързо на ум, не се бави много с отговора, но още е далеч от автоматизирането на процеса. Умишлено не я карам да учи наизуст произведенията по числа, за да ги запомни от упражненията. Как ще я обяснявам на братовчед й не ми се мисли, там още събирането над 10 е трудна задача.

# 106
Ние пък изобщо не слушаме и думата" добре "не я познаваме. Ние каквото кажем с баща му, той все обратното прави. Говорим, говорим, обясняваме,но ефект няма   newsm78 newsm12 smile3511 Вашите деца слушат ли?
Същата работа сме и ние 😂 казва добре и прави обратното

# 107
Слуша и чува...ако предложа нещо любимо ще чуе преди да съм казала цялото изречение. За всичко останало, ако чуе изобщо, ще реагира, когато след третото повтаряне гласът ми премине във фалцет. Laughing

Онзи ден сподели, че повече не може да продължава да чете "Приказки по телефона". Толква ѝ били скучни и  ѝ омръзнало да ѝ се приспива от тях. Laughing Нищо, като за скучна книга е прочела 2/3 от нея.

# 108
  • Пловдив
Девойка чува добре,изслушва ме винаги и започва поредния спор,който след това преминава в протест.След повишане на тон от моя страна протеста преминава в обвинения за малтретиране,неразбиране,стигайки до заплахи за оплаквания в Хага.
Даже днес ми обясни как й нарушавам правата,че това не е почивка и как когато сутрин е тати било пълна демокрация.
Прочела е Мили бате и част от народните приказки,като винаги се избира най-късата.Добре че половин ден е на английски и два пъти на испански ,та поне мозъка й не закърнява.

# 109
  • Майничка
Рени, съчувствам ти! Laughing
На лафове са уникални - моята била "заточена" на бюрото да пише, племенникът бил "окован" към флейтата... А вчера й се смея за нещо, което е забравила, а тя ми се озъби:"Ами млад човек съм, толкова имам да помня, нормално е да забравя едно-две неща!".

# 110
  • Пловдив
Хахах,Гери това е от зодията им да знаеш.

# 111
Здравейте!
 Казаха ми ,че има съкратен вариант на книгата " Пипи дългото чорапче" .От къде да я намеря? И имат ли и другите книжки от списъка съкратени варианти?

# 112
Нищо не чете моето дете. Не го и карам. Беше почнал Пипи, но оттук-оттам. Задачи решава иначе всеки ден. Писането не сме упражнявали скоро. За таблицата няма време. Само игри, филми, и това е.

# 113
  • около Варна
Ние като тръгнахме за почивка попитах няма ли да си вземе книжката,отговори ми,че каква почивка ще е това. Чете Пипи, забавлява се,но бавно напредва,по няколко страници сутрин в леглото,после плаж до вечерта,после игра навън и за писане няма време от толкова ангажименти Simple Smile

# 114
  • Варна
Здравейте!
 Казаха ми ,че има съкратен вариант на книгата " Пипи дългото чорапче" .От къде да я намеря? И имат ли и другите книжки от списъка съкратени варианти?

Взимали сме я от библиотеката. Проверете там. Въобще напоследък не купувам книги, имаме безброй от по-големите, записана е на библиотека, а и редовно свалям от читанка.

# 115
Здравейте,
а как са децата с гледането на телевизия? Имам чувството, че моята девойка, ако я оставя, ще гледа цял ден....

# 116
  • Майничка
Моята би оставяла телевизора нон-стоп включен. Обаче й се налага да проявява дипломация, избирайки предаване, което да е интересно за всички /умишлено поддържаме само един телевизор/, така че Дисни и Никълаудиън са сведени до санитарен минимум - "Луна", "Късмет, Чарли", "Бини и призракът" и "Наръчник за оцеляване в училище", при това, ако ги хване сутрин или следобед. От анимациите сме единодушни само за "Съветите на Анджело". Май най-често гледа Травъл чанъл - "Търсене на дом по света", "Строители на къщи на дървета" и любимото й, за кемперите. Също и готварския канал. И на таблета да е, пак тях си търси от тези серии.
Но и аз съм повече вкъщи през лятото, та уж контролирам информационния поток. А и доста време прекарваме навън - в парка и в училището винаги има поне по 1-2 приятелчета, с които да играе.

# 117
В къщи умишлено не си сложихме кабелна телевизия! На село обаче има - където са в момента децата. Там малката ако я оставя може цял ден да си гледа ТВ. Обаче аз съм сложила ограничения и режим какво кога да се прави. Синът ми е главен надзирател и следи зорко казаното от мен да се спазва. Има си време през което да се гледа ТВ, да се кара колело, да се четат книжки / учи таблицата за умножение (тази седмица е на умножение с 6 и 7), да си почиват и играят на настолни игри или пък виждат с други деца.  Peace

# 118
Моето също прекалява ако не е навън. За щастие до края на ваканцията има още грубо 2 седмици, в които ще има възможност да гледа телевизия. А през учебната година телевизия и таблет може само през почивните дни.

# 119
  • София
Ние нямаме ТВ  Laughing, но за сметка на това имаме комп. техника (youtube се пуска нонстоп).
Бяхме на почивка в къща с басейн. Децата (с изкл. на двама тинейджъри) предпочитаха да лудуват. ТВ гледаха само привечер когато не виждаха топките пред себе си.

Общи условия

Активация на акаунт