ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 436
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! При нас четенето върви бавно и трудно, с нула желание от страна на ученичката  Tired
Тези дни се зачудих за учебниците за втори клас, ние ли ги купуваме или ни ги дават?

# 76
  • София
Аз бих добавила и нещо като речник. Много зор видя щерката с Патиланците и сега не иска да я чете. С някои от приказките също среща затруднения заради остарелите думи и фрази.
Поради същата причина навремето казах на щерката да си избере книжки за четене. И четеше по 20 стр. на ден.
Дребният не мога да го накарам да чете.

# 77
  • у дома
Здравейте! При нас четенето върви бавно и трудно, с нула желание от страна на ученичката  Tired
Тези дни се зачудих за учебниците за втори клас, ние ли ги купуваме или ни ги дават?
До 7 клас вкл учебниците са безплатни и се връщат в края на годината.

# 78
  • в здрача
До 7 клас вкл учебниците са безплатни и се връщат в края на годината.
До 4-ти клас включително учебните тетрадки са безплатни и не се връщат в края на годината.

Тетрадките и помагалата /сборници, учебник за час на класа, Grammar book-а за които го искат и сие не са/.

# 79
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 80
  • Пловдив
По всяка вероятност учебниците за втори клас ще бъдат втора употреба - т.е. ползвани от миналогодишните второкласници. Но учебните тетрадки ще бъдат нови, защото нали се пише в тях...
Тези дни се сетих да премеря детето - 141см. и 31кг.   #Crazy Никога не е била дребничка, но не очаквах чак толкова.

# 81
Ханна, моята дъщеря е с почти същите мерки. Онзи ден установих, че вече ми стига до рамото, а и носи 34-ти номер. Сред високите деца в класа си е, но определено не стърчи над тях.

# 82
  • Пловдив
Не коментирайте килограми ,че и без това съм в стрес.Зимата я мерех с анцуг и маратонки за успокоение.Но сега кантара кове 20,7 кг  ,при ръст 124.Поне 23 да беше.

# 83
Добре й е размера на крака. Моята след няколко месеца ще направи 8 години , висока е малко нас 130 не съм е мерила скоро ,по дрехите е гледам , тежи 24 кг . тя тренира целодневно и е толкова мускулеста....и носи 33-34 номер обувки. Оплаква се на моменти от болка в колената , сигурно ще е от бърз растеж , аз бях така като дете. Но то й е време да дръпне , защото ние сме високи , а тя е от нормалните деца в класа. А ,ако върви като мен значи ще е на 174 висока. ..Има и моя крак...

# 84
Оня ден направи 8г, на ръст не знам, не съм я мерила напоследък, вероятно е около 120 см, последно беше и 19,7 на кантара по потник и гащи. Носи обувки №30. Никой от нас не е висок, така съм била и аз на тази възраст. Не била най-дребната- имало 1-2 момиченца и след нея на редицата по физическо. Не се депресирам, каквото-такова. Не е изпаднала от долния край на нормите.

# 85
  • София
На височина девойката е около 130 и около 24 кг. Смесва се класа - нито стърчи, нито дребна Simple Smile . Обувки - 33-34 в зависимост от модела...

Днес влизам в стаята й да я проверя дали закусва и я сварвам с таблета в ръце в тъмното... Тъкмо се канех да се скарам (меко казано), че пак от сутринта е на игрите и виждам, че чете всъщност... Лелеее - много готино ми стана... Започнала "Хвърчащата класна стая"... Вчера дочете най-сетне Пипи... Дразни ме само, че чете по 4-5 книги едновременно, но не й се карам - все пак чете... В момента е на "Мили бате", "Хитър Петър", "Приказки по телефона", Ена поредица от кратки книги, но с доста текст на Мери Поуп Озбърн, а от днес и Стаята... Преди 2-3 дни започна Лукчо и я чете на куклата си следобед... За мен това не е нормално, но като виждам, че запомня какво е прочела и го разбира и стискам зъби...

Ходи с желание на занималня, но започнах да си оставям от време на време да се наспива, че то това дете няма да разбере, че е ваканция от това недоспиване... От 1 август е и с мен на работа, та съвсем ужасно ще й е...

Уффф - много дълго стана - извинете ме Simple Smile

Лек и прохладен ден желая на всички!

# 86
Сиската_ ,нашите девойки са еднакви на размери ☺
И за четенето имат общо, но мойта поне е на 2 книги наведнъж. Едната е на хартиен формат "Патиланци" ,нея е чете по време на танцовата академия , а в къщи на таблета чете "Ние,врабчетата" .
Иначе е много смешна като е на края на някой книга и толкова има мерак да започне новата ,че четенето се превръща в почти мисия невъзможна , със скоростта на охлюв и се мисли само за новата книга. .... 😂

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 10:42 от dmariela

# 87
  • Пловдив
Чете по една книга от списъка и по една по нейн избор, обикновено манга комикси.
За "Ние, врабчетата" каза, че е една от книгите, които не иска да свършват никога. Много й хареса.

dmariela, да, дъщеря ми е на снимката и сме от Пловдив, в училище около второ Рпу.

# 88
Значи правилно съм познала детето. И моята дъщеря е в същото училище , дори няколко пъти сме се засичали на обл на парка преди да започнат първи клас  ☺

# 89
  • Варна
Еййй много ви се радвам как четете (и леко завиждам). Моят инат, откакто разбра, че лятото ТРЯБВА да се чете, изведнъж даде отбой. А преди всяка вечер си лягаше с книжка. В чудо съм се видяла. Карах я да чете на мен, четох й аз, четохме заедно като театър (аз чета като разказвач, тя пряката реч). Е не става работата. На 2-3 пъти се скарахме за което сега се чудя дали аз не натискам твърде много. Направо ме побърква, мога ли пък да я оставя така на самотек  ooooh! Оплаках се.

Общи условия

Активация на акаунт