ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 342
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
И при нас раздават закуски, но моята яде само тези, които по нейна преценка са хубави и вкусни (за щастие има и такива).  Simple Smile

# 631
Раздават им, но в повечето пъти не са хубави.

# 632
  • Пловдив
Момичета,кажете от къде да си поръчам диск или касета към учебника Blue skies for Bulgria?
Мисля, че в сайта на longman имаше.
 Renydent ако не се лъжа, май беше научно доказано, че мъжете не го умеят това упражнение  Laughing
За мъжете е ясно.Ама тя е жена и е абсолютна блейка милата.Не знам вашите деца така ли се мотат,но ако има състезание по мотане моята ще е на второ място,щото е такава мотла че няма да стигне навреме за първото.

# 633
По АЕ намерих и това:https://bglog.net/blog/ElisavetaIvanova/site/posts/?bid=20541
Понеже на нас част от домашната ни е да правим карти на изучените букви, а не сме добри художници. Ако на някой друг му е от полза.

# 634
Моята щерка продължава да смята на пръсти  вкл. и събиране и изваждане до 100   Shocked. Има някаква изградена нейна система. Преди и правих забележка, но днес прочетох това и се успокоих :

http://www.noviteroditeli.bg/obrazovanie-novini/ot-3-do-6-ot-7-d … a-smyata-na-prsti

# 635
  • в страната на чудесата
Има си специална система, моята братовчедка от дете смята много бързо, включително умножение на двуцифрени числа на пръсти. Аз никога не съм се карала за пръстите -напротив. Напоследък обаче рядко му се случва...

# 636
  • Разпиляна във въображението
Изпуснах ви Laughing

Димана направо ми къса нервите с грозно писане. Ама наистина грозно. Хваща химикалката погрешно и съм се замислила да взема от онези приспособления, които помагат за правилния захват. Винаги съм смятала тези неща като излишни, но май ще взема да опра до него. Ако някои има съвет за това, моля, да сподели

# 637
  • Mars Hotel
Здравейте, изпуснах ви и аз.

Преместих дъщеря ми в ново училище.
Скрит текст:
Ако някой си спомня, имахме трудна адаптация в първи клас, с много проблеми със съучениците, включително физически и вербален тормоз. Нещата се бяха поуспокоили към края на годината, но с началото на втори клас всичко започна отначало. След много разправии с класната, родителите и кого ли не, реших, че няма никакъв смисъл да мъча детето. Сменихме училището и само за две седмици детето е като ново. Приета е добре, намери си приятели и се чувства спокойна и уверена. Единственото, за което съжалявам, е че чаках толкова дълго.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 10:39 от Светлица

# 638
Ние сме с изгубен / откраднат / учебник по Изобразително изкуство. Моля, ако някой има излишен да ми пише . Praynig

Светлица, пожелавам само хубави преживявания на детето  в новото училище. Средата е много важна .

Miriel, в началото на учебната година нашия клас минаха направо на широки редове. Писането беше много едро и разтегнато. Госпожите казаха да се намали размера на буквите, това много помогна за краснописа. Лошото е че сега от престараване пише много ситно, с лупа да го четеш ooooh!.
  Освен това няма нужда да купуваш приспособления за писане, има химикали които са с триъгълна форма най- долу / трипръстов захват / пробвайте с тях. Много фирми произвеждат такива, питай в някоя книжарница.

# 639
Сега като спомена се сетих, че имаме трипръстова пермоливка . Ще потърся и химикал Peace

# 640
  • София
Miriel, и аз мислих, че тези приспособления са глупости, но все пак купих и се оказа страшно полезно - щерката оправи захвата. Миналата година писа с такова нещо целия втори срок, като постепенно все по-малко го използваше. Ние имаме това:
https://www.toy.store.bg/p61591/obuchavasht-trenazhor-s-moliv-za-diasna-ryka.html
Но е малко тясно, на по-широки химикалки може да е трудно да се "обуе", за моливи беше перфектно  Peace

За краснопис ползваме и приказки за писане по контур - и госпожата ги хареса, та разпечатахме повечко, да има и за други деца с прекрасен почерк Simple Smile
http://umeia.com/two-talk-to-trace/

Краснописа ние малко го оправихме, но стойката  ooooh! Заляга над бюрото, направо си слага главата върху лявата ръка, а тетрадката малко по малко се отдалечава от нея, ако я оставя ще пише с изпъната дясна ръка, блаженно полегана  ooooh! Сега това са ни разправиите, за съжаление тя в къщи пише много малко, а в училище няма кой да я подбутва постоянно да се изправи и да не си подпира главата  Crazy

# 641
О, веднага разпечатвам  Laughing Карам я да преписва, но това води само до хващане за главата  Simple Smile

# 642
  • София
Ние пък не случихме на възчитателка.Децата са постоянно наказани и все с не написани домашни.Голямо куку.Разправяла им дя не се мажат с крем и ще станат крясиви като нея

# 643

За краснопис ползваме и приказки за писане по контур - и госпожата ги хареса, та разпечатахме повечко, да има и за други деца с прекрасен почерк Simple Smile
http://umeia.com/two-talk-to-trace/

Благодаря! И аз разпечатах за Криси.
От къде мога да намеря текстове за диктовка, подходящи за втори клас, че нещо още не може да влезе в ритъм. Повечето от грешките си ги оправя сам още докато пише думата, но става не много красиво.

# 644
  • София
Изпуснах ви Laughing

Димана направо ми къса нервите с грозно писане. Ама наистина грозно. Хваща химикалката погрешно и съм се замислила да взема от онези приспособления, които помагат за правилния захват. Винаги съм смятала тези неща като излишни, но май ще взема да опра до него. Ако някои има съвет за това, моля, да сподели
Ползвали сме тези, които са с форма на рибка. Не ги препоръчвам. Според мен това не е правилния захват на химикала.
И моят син държи грешно химикалката, но вече пише доста по-добре.
Светлица, ние изживяхме нещо подобно миналата година. Сега не мога да позная детето си в новото училище, макар, че още си носим последиците от вечния тормоз...

Общи условия

Активация на акаунт