ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 347
  • 750
  •   1
Отговори
# 645

От къде мога да намеря текстове за диктовка, подходящи за втори клас, че нещо още не може да влезе в ритъм. Повечето от грешките си ги оправя сам още докато пише думата, но става не много красиво.

Миналата седмица купих от книжарница "Ориндж" помагало за втори клас по български език, което се състои от отделни теми по материала за втори клас и във всяка има диктовка. А текстовете на самите диктовки са в края на книжката. Сега не се сещам обаче автора на помагалото. Ще го погледна по-късно.

# 646
  • София
Ние пък не случихме на възчитателка.Децата са постоянно наказани и все с не написани домашни.Голямо куку.Разправяла им дя не се мажат с крем и ще станат крясиви като нея
Пусни снимка на тази прекрасна възпитателка Simple Smile
Много се дразня от такива индивиди. Защо им разрешават да експериментират с децата.

# 647
  • София
За съжаление нямам нейна снимка.
Оказа се,че и класната е в течение кякво се случва.Даже и е зябранила да ги наказва и да им дава допълнително. А тя си решавала че домашното е малко и айде още.
Резултата е мн изнервени деца.Я моята си трае.Аз разбирам от др деца

# 648
  • София
И аз се записвам за помагалото с диктовки кое е.

# 649
Нашия учебник по ИИ се появи, госпожата го била взела. Rolling Eyes

Аз ползвам задачите и упражненията от тук / ориентирайте се по датите/ :

http://blagovaclass-2.webnode.com/za-da-znaem-poveche/

# 650
  • София
От къде мога да намеря текстове за диктовка, подходящи за втори клас, че нещо още не може да влезе в ритъм. Повечето от грешките си ги оправя сам още докато пише думата, но става не много красиво.

Аз ползвам изданието на Просвета:

В помагалото има както текстове за диктовки, така и упражнения, включително и ръкописно написани, сгрешени текстове, които трябва да се коригират. Дъщеря ми много обича да се прави на учителка, да поправя грешките и да пише двойки  Laughing  След като е направила корекция диктувам същия текст и на нея и сравняваме кой е допуснал повече грешки.

# 651
Имаме няколко помагала по математика и БЕЛ, но изобщо не стигаме до тях. Никакво време няма за допълнителни занимания, а предпочитам да има време за игри с деца вкъщи и на вън.

Посещават ли децата състезания по математика?

# 652
Имаме няколко помагала по математика и БЕЛ, но изобщо не стигаме до тях. Никакво време няма за допълнителни занимания, а предпочитам да има време за игри с деца вкъщи и на вън.

Посещават ли децата състезания по математика?

И при нас е така. Жал ми е, от тренировки се връщат около осем часа. Имат два дни свободни в седмицата, тогава или играят в парка и пак се връщаме към седем или малко играят вкъщи.
А и им личи, че са уморени. Иначе искат да се явяват на състезания, но само с няколко решавания не става, иска си по-сериозна и постоянна подготовка.

# 653
  • София
Здравейте от мен Simple Smile
Тъкмо прегледах тестовете на Софийски математически турнир. Направо ми е жал вече за детето Sad
Имаме си бебе и имам възможност да го спра от занималня, че хич никакво време не му остава. Учим вечер, уж сутрин да почива.. но сега пък тестовете ще е добре да прегледа. Нещо трудни ми се видяха.. Иначе ходи с удоволствие на състезания, но не става без подготовка. Дават и различни задачи от тези, които решават в училище. Сборници и аз съм купила и по математика и помагала по БЕЛ, но няма начин да стигнем до тях.
Тези дни уж са ваканция, а има толкова домашни, че чак на мен не ми си иска да се захваща.
Ходи три пъти на плуване /сутрин/, два пъти на танци /вечер/, два пъти на английски /преди часовете/, събота на приложни изкуства, все неща които харесва.
Закуски дават при нас и са още по-зле от миналата година, добре че не ги яде.

# 654
Ходим на състезания, на които детето прецени, че му се ходи. Днес платихме за Софийски математически турнир. На мен също ми се струват труднички задачите, в училище не решават такъв тип.

# 655
Отзиви за това помагало по математика :

https://www.book.store.bg/p29613/zadachi-po-matematika-za-2-klas … elina-dineva.html

п.п. Учубника по математика ни е на Булвест -2000

# 656
vita, дали правилно  си спомням, че детенцето ти трудно учи? Ако не е така, прощавай. Питам, защото съм се видяла в чудо с моето. По български, като изключим краснописа, бива. Чете, пише, справя се. Математиката обаче не знам как ще я борим. По цял ден е на училище, като се прибере го почвам аз. Чудя се защо изобщо ходи на занималня, като се налага и вечер да го занимавам. Уж решава задачата, на следващата пак не знае какво да прави. Гледа тъпо, аз се ядосвам, някакъв кошмар е. ooooh! ooooh! В момента решават задачи от типа 57-50, 69-9 и подобни. Голяма мъка. ooooh! ooooh!

# 657
polin_a, моя съвет към теб е да си спреш детето от занималня /ако имаш тази възможност/. Вечер децата са толкова уморени, че колкото и да се обяснява, детето е неспособно да учи и буквално блокира.
  Виж този сайт и по конкретно " Таблото с числата от 1 до 100", може да ползваш направените карти
http://umeia.com/category/montessori/ или без тях направите следните упражнения - да напише цифровата редичка от 1 до 100, обратно от 100 до 1, както и редицата по десетици 10,20,...100. Виж как се справя и дали се ориентира. Ако се ориентира, ще се справи със смятането, трябва му време да си го превърти във мозъчето.
  Другото което те съветвам е да му даваш стотинки по 10,20 и 50 да смята. След което включи и стотинки по 1,2 и 5. За да му стане ясно 60+5 примерно със стотинки.
  Това са моите съвети на база личния ми опит.

Моята ученичка ходи на занималня тази година. Справя се с материала, но не е " отлично".  По БЕЛ - на диктовките допуща доста грешки /явно бързо диктува госпожата и няма време да мисли/, по математика- аритметичните действия ги извършва / с пръсти, бавно, но смята/, проблемни са само текстовите задачи /основно тях упражняваме/. Ученето вечер сме прекратили- започва да плаче, а и не е в състояние да учи. Пропуските в материала обяснявам в почивните дни.

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 12:34 от vita

# 658
  • София
Моят син беше така с математиката, ученето вечер обаче доведе само до омраза към предмета и от пети клас доста го закъса... Търси други варианти, частна занималня, където да му се обръща внимание, или евентуално допълнителна работа, но в почивните дни...

# 659
Моя син също имаше период в който мразеше математиката, а това е най-силната му страна. Не си спомням да е имал сериозни затруднения, но от първи клас години наред слушах " Мразя математиката!". Задачите със неизвестно "Х" си спомням ясно че ги разбра чак трети за четвърти клас. В пети клас попадна на много добра учителка по математика, на първата родителска среща ми каза че му се отдава и трябва да започне да се явява на състезания. В шести клас спечели първия си медал. Всичко това без допълнителна подготовка, допълнителни задачи и частни уроци, само от обясненията на учителката в час и  решаване на задачите от домашната /при нужда помагах/.

Общи условия

Активация на акаунт