ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 359
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Отзиви за това помагало по математика :

https://www.book.store.bg/p29613/zadachi-po-matematika-za-2-klas … elina-dineva.html

п.п. Учубника по математика ни е на Булвест -2000
Нашата класна препоръча да го купим за допълнителна работа по математика. Задачите в сборника са по-сложни от тези в учебника  (нашия е на Просвета). На мен лично ми допада Simple Smile

# 661
Отзиви за това помагало по математика :

https://www.book.store.bg/p29613/zadachi-po-matematika-za-2-klas … elina-dineva.html

п.п. Учубника по математика ни е на Булвест -2000

На мен ми се струват лесни задачите, поне тези, които успях да разгледам на сайта... Ако детето има затруднение в клас, вероятно върши работи, но ако целта е да се упражнява за състезания и турнири - една идея по-трудно трябва да е...

# 662
Миналата година с дъщеря ми решавахме от тази поредица, но за първи клас.
На пролетното математическо състезание се падна абсолютно същата задача като от сборника за пресмятане на възрасти.
https://www.book.store.bg/p25946/zadachi-po-matematika-za-byrzou … a-kaloianova.html
Не съм поръчвала за втори клас, но мисля да го направя.

# 663
Здравейте,момичета!
Вашите учителки смятат ли липсата на запетайка и пълен член за грешка?
Защото нашата -да,а те още не са го учили.

# 664
  • На брега на реката
При препис на текст - да. При диктовка предполагам, че им казва къде са. Все още не са писали самостоятелно текст/съчинение или там както се казва.

# 665
С малко закъснение се включвам да споделя помагалото с диктовките, че го бяхме забравили при баба. "Самостоятелни работи по Български език за втори клас" на Дарина Йовчева, издателство "Скорпио". Струва 3.50лв.

# 666
  • при моите любими
Дъщеря ми вече прави преразказ на текст и в него бяха поправени пълния член и запетаите, но мисля, че не са взимани под внимание. Имаше и няколко повторения в изречение (дървото се люляло, люляло се дървото). Оценката беше много добър, с препоръка за по-малко повторения.  Peace  Като цяло се беше справила много добре за първи преразказ - 1 страница. На пръв поглед доста червен химикал ми се стори, но беше добре.  Peace

# 667
  • София
Сборникът на Динева при нас е задължителен, ползват го в училище и занималня. Доста допълнителни помагала накупихме по всички предмети, които си ги ползват там. За в къщи и аз взех Математика за бързоуспяващи ученици. Миналата година имахме този за 1 клас и ни се стори много приятен. Моята девойка се е записала на Софийски математически турнир. Реши 2_3 теми до тук, но някои задачи ми се струват трудни за деца на тяхната възраст. Аз не я натискам, само помагам, когато се запъне някъде, но направо ми е жал за стреса, на който са подложени  днешните деца...

# 668
При препис на текст - да. При диктовка предполагам, че им казва къде са. Все още не са писали самостоятелно текст/съчинение или там както се казва.
При съчинение по "Развитие на речта"

# 669
  • Пловдив
Здравейте,момичета!
Вашите учителки смятат ли липсата на запетайка и пълен член за грешка?
Защото нашата -да,а те още не са го учили.
Задължително трябва да поправи и запетайките и пълния член. Иначе не проверено коректно. Поправката с червен химикал насочва вниманието на детето, въпреки, че не са учили правилата за членуването.
Но при оформяне на оценка едва ли госпожата на този етап ще го отчете като грешка.
Сборникът на Евелина Динева е идеален за затвърждаване на учебния материал в училище. За състезания има други.

# 670
  • София
Нашата госпожа ги поправя, без да ги отчита като грешка. При диктовка запетайките се диктуват на този етап.

# 671
Благодаря за включванията по моите терзания. Към този момент ще продължи занималнята, но обмислям вариант да го спра. Това, в което се убедих, е че не бива да пропуска и ден без да реши поне няколко задачи. В противен случай на другия ден сякаш всичко се е изпарило от главата му. Не мога да си позволя да го занимавам само в събота и неделя. Това означава да изпусне материала от седмицата и да го наваксва целия уикенд. Бунтувам се срещу занималнята в тая връзка, и това е. Още от миналата година. Така съм им набрала....
Преразказ правихме предната ваканция, четирите почивни дни като бяха. Сега пък имаха съчинение по картинки. Доста се беше ентусиазирал. Писа на хвърчащ лист чернова. Пооправихме го после, разбира се. И  му го издиктувах на чисто. Но според мен това е просто за проба. Не мисля, че госпожата ще вземе под внимание написаното. Иначе проверява, пише браво, слага лепенки с човечета, но пък има и доста влудяващи и дразнещи забележки. Също така не мога да разбера как се преценява една рисунка на дете, че става или не става. Правили апликации с есенна тематика, снимала децата, но тези, с грозните работи - не.  Thinking

# 672
Ние имаме такъв проблем с рисуването. Наскоро госпожата му беше хвърлила рисунката в кофата, защото била грозна. Sad Детето беше много разстроено и каза, че мрази рисуването.

# 673
  • при моите любими
Направо не мога да повярвам, че учителите могат да имат такова отношение за рисуването. Не че се съмнявам, но главата не ми го побира. Ми не всеки може да рисува и не виждам, защо трябва да е задължително. Изкуството не се учи, като български език и математика. Това не е нормално според мен. Аз с дъщеря ми нямам проблем с това, защото обича да рисува и го прави добре, но синът ми е скаран с рисуването и мисля да се разправям, ако има подобни случки. Едно в да имат изискване за елементарни умения - къща, стълба, дърво, цвете и т.н., но просто да се научи как се рисуват, но да е "красиво". Какво значи това!

# 674
Класирането в състезанието "Математика без граници"вече е качено в сайта  Peace

Общи условия

Активация на акаунт