Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 643
  • 992
  •   1
Отговори
# 120
  • София

колата е нова,така че пясък в нея-абсурд.
това искрено ме разсмя

А сега сериозно - с влакчето на децата ще им е много забавно, но във вашия случай май става за веднъж - просто да се изкефят. Ако за всеки плаж ще трябва 5 човека да следите разписание, да се товарите с всички хавлии, кофички, лопатки, пояси и др. екстри ще е ужасно неудобно.
Плажовете в Созопол са централен /по-малък, закътан залив, доста навътре е плитко/ и хармани /достатъчно голям, вълните вероятно са една идея по-големи, но голяма разлика няма/.
Къде ще отседнете ?

# 121
  • Пловдив
Е, не може ли колата да се закара на автомивка след почивката? И двата плажа в Созопол са пренаселени и лично аз не бих отишла там.

# 122

това искрено ме разсмя

А сега сериозно - с влакчето на децата ще им е много забавно, но във вашия случай май става за веднъж - просто да се изкефят. Ако за всеки плаж ще трябва 5 човека да следите разписание, да се товарите с всички хавлии, кофички, лопатки, пояси и др. екстри ще е ужасно неудобно.
Плажовете в Созопол са централен /по-малък, закътан залив, доста навътре е плитко/ и хармани /достатъчно голям, вълните вероятно са една идея по-големи, но голяма разлика няма/.
Къде ще отседнете ?
За отсядане не знам къде.Предпочитам апартамент с тераса в частен дом,ходим голяма компания и ми трябват 7-8 места.Не сме ходили там и го умувам дали пак в Китен или в Созопол,Обзор,Поморие(в последните 3 не сме ходили).

# 123
  • Spain
здравеите , бих искала да попитам знаете ли някакво заведение - дискотека ... но не с 4алга където можем да заведем деца на по 13-14 години да се натанцуват Simple Smile 

# 124

това искрено ме разсмя

Къде ще отседнете ?

Нашата не е супер нова и пак не може с пясък ... мъжка простотия ... влачим се пеша и винаги избирам хотели на брега на морето поради тази причина ... разбирам daria много добре ...

# 125
  • München, Deutschland
daria_30,

според мен вълните на Хармани не са големи, то си е залив. Гледайки към морето, отляво има един нос, на който е базата на ТУ и др. хотели, отдясно също е "преградено" - там са новите хотели, които нямат плаж, а са на скали.

Hada Despeinada,

сещам се за дискотеки, но не са "детски", не знам дали такова нещо търсиш. Има едно клубче на Веселата уличка, намира се от страната на плажа, вечер след 10 или 11 искат вход, ако си влязъл преди това или от плажа - не. Там е и Хедон, но там май не съм виждала танцуващи - то е точно срещу папагалите.. Иначе в Малката текила се танцува, както и на градския плаж има 2 заведения - едното е Адам и Ева - нз с каква музика е, но е нещо съвременно и модерно, другото заведение е с латино, те там са 2-3, но едното е по-вървежно. Адам и Ева се намира до рок-бара непосредствено, другите са пред големия 4-звезден хотел на централния плаж.
Съжалявам, но не се старая да помня имена, ако те интересува някое, мога да погледна в мапс и да ти кажа.

Но всичките почват към 10 най-рано, по-скоро 11, не са детски.

Сещам се и за едно заведение на яхтеното пристанище, на самата марина, нещо такова му е и името, но там не сме влизали. Малко по-гъзарийка го дават там, има танци, обстановката изглежда много готина, дали е подходящо за деца, трябва вие да си прецените.

Също ми хрумва Баш Барът на градина, но там не съм ходила и не мога да ти кажа как е с танците.

Никое от тези 6 заведения не е с чалга.

# 126
https://www.youtube.com/watch?v=jks8kHwXMmo

На към края на 4-тата минута и начаото на 5-та има едни скали, от където скачат. МОже ли да ме ориентирате къде се намират и как се стига до там. Ще ми се да идем да ги видим

# 127
  • София
Това трябва да е Райският залив - намира се по стария път към Каваците, но не мога да го обясня, къде е - ние ходехме пеш едно време, но не е близо. Тук има карта http://zahotelite.com/plajove/sozopol-raiski-zaliv.html

# 128
  • София
Не е Райският залив, а доста по-нагоре, след комплекса Созополис. Мястото се нарича Германката, защото преди години момиче от Германия е скачало там и е починало.

На гугълска карта това е мястото (южно от нос Колокита): https://goo.gl/7X1Csg

GPS координати: 42.404959, 27.727669

Мястото на Райския залив: https://goo.gl/EP1R5Z

GPS координати: 42.406716, 27.711826

# 129
Ориентирах се, ще го потърсим. А плажът с големия камък-скала и прозрачната вода /1.19 мин/ кой плаж е?

# 130
  • София
Не разбрах, кой имаш предвид

# 131
Не разбрах, кой имаш предвид

Показания на 1 мин и 19 сек. от клипчето

# 132
  • София
Това е най-най крайната, южна част на плаж Каваци, след това е нос Агалина. Камъкът се вижда и от сателит, ето координатите пак: 42.383019, 27.710599

Ето ти две снимки от Германката, които правихме 2012:

Edit: Изтрих снимките, понеже явно не са се качили правилно, по-късно ще кача отново

Не са най-показателните, но мястото е магнетично и едно от малкото по крайбрежието, което свободно можеш да достигнеш, иначе е застроено.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 22:59 от Dao

# 133
  • Bulgaria
Здравейте, да се запиша и аз с пресни впечатления. Тази година цените по магазините и заведенията са доста понижени. Отседнахме отново в стария град при отзивчивата хазяйка Весела, ходихми до новия Далян Чайка, хареса ни, но имаше много кумари и пътя до там е доста кофти

Здравейте,за Далян Чайка ресторанта ли говорите ? Можете ли да ми кажете какви са цените там ,понеже съм чувала че е много скъпо там?

# 134
  • Пловдив
Ориентирах се, ще го потърсим. А плажът с големия камък-скала и прозрачната вода /1.19 мин/ кой плаж е?
Здравейте камъка се намира на къмпинг Веселие най южната част на плаж Каваци...както го е обяснила и Dao

Общи условия

Активация на акаунт