Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 197 441
  • 992
  •   1
Отговори
# 675
  • Bulgaria
А някой ходил ли е на Далян чайка? Чувала съм различни мнения за това място .

# 676
Ето тук на картата има официална информация на Министерство на туризма за плажовете по Черноморието www.tourism.government.bg/bg/beaches/  плаж Хармани: 6 лв. чадър/6 лв. шезлонг. Който го интересува може да си провери за даден плаж какво е положението и какви са цените.

Много полезно. Благодаря
Надявам се, че МТ редовно си актуализират информацията.

# 677
  • София
А някой ходил ли е на Далян чайка? Чувала съм различни мнения за това място .
Аз съм ходила доста пъти, още от както го отвориха. Била съм извън сезона, април, в пиковия сезон, юли, август и през октомври последно. Независимо по кое време е, се чака много храната, винаги персоналът е бил неориентиран и пр. типични неуредици. Иначе е вкусно, а гледката е уникална. Има нещо като детски кът, различни тераси и големини на масите, сянка за през деня. Само българска музика от близкото минало звучи. Там е сниман "Оркестър без име", акациите с гирлянда лампички е там. За предпочитане е да се направи резервация по телефона. Цените са леееко завишени. Може да се постараят още с продуктите, напр. гръцката салата от 8лв. да е поне със сирене фета, а не с нещо дето е имитация на фета, пържените картофи за цената си поне да не са бланширани от Метро и пр. Рибата и морските дарове са ок.
За тези, които си падат по Даляна на Отманли, да кажа, че не работи.
За влакчето - същото разписание като миналата година.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 23:34 от missmarina

# 678
СПЕШНО!!! Къде в Созопол можем да потърсим медицинска помощ, при възможност да работят със здравната каса? Ние сме с чревната инфекция от тази нощ!Тъй като сме за първи път тук, не познаваме добре мястото! Моля Ви майки помогнете! Дъщеря ми е с повръщане и разстройство, а и на представа си нямам къде да я водя? Отседнали сме в комплекс Лазур 1 ! Предварително Благодаря .

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 04:31 от Melanito

# 679
Здравейте,
след няколко дена отивам на почивка в ''Green Hills Apart Complex'' в Буджака.
Ако някой е почивал там, моля за отзиви. Евентуално близки заведения за хранене?
И как се придвижвахте до плажа?
Благодаря предварително.
А, като се върна, ще споделя впечатления.Simple Smile

# 680
  • Bulgaria
СПЕШНО!!! Къде в Созопол можем да потърсим медицинска помощ, при възможност да работят със здравната каса? Ние сме с чревната инфекция от тази нощ!Тъй като сме за първи път тук, не познаваме добре мястото! Моля Ви майки помогнете! Дъщеря ми е с повръщане и разстройство, а и на представа си нямам къде да я водя? Отседнали сме в комплекс Лазур 1 ! Предварително Благодаря .

Има лекар до хотел Мартинез.Намира се срещу стадион Арена .

# 681
  • София
Онзи ден бяхме на плаж Аркутино и не бяха по 5 лв.както е отбелязано тук. Цената беше 20 лв.за комплект-чадър+ 2 шезлонга, масичка и столче.
На Златна рибка са по 8, a пред Блу Ориндж, на Лагуна Бийч бар-по 6.
На Каваците бяхме на Елтубо бийч бар-15 лв.за чадър+възглавници.

Ето тук на картата има официална информация на Министерство на туризма за плажовете по Черноморието www.tourism.government.bg/bg/beaches/  плаж Хармани: 6 лв. чадър/6 лв. шезлонг. Който го интересува може да си провери за даден плаж какво е положението и какви са цените.

Много полезно. Благодаря
Надявам се, че МТ редовно си актуализират информацията.

# 682
  • София
Лекар има в официалната здравна служба на входа за стария град.
Контактувайте с вашия педиатър, той по телефона ще ви предпише много по -адекватно лечение.

# 683

Личните лекари са на адрес Републиканска 1, те приемат по здравна каса. Това е главната улица, която свързва Новия със Стария град, след сградата на общината и банка Алианц. В кооперацията, където се помещават лекарите има магазин за цигари и алкохол и аптека. Дано се оправите бързо!

# 684

Личните лекари са на адрес Републиканска 1, те приемат по здравна каса. Това е главната улица, която свързва Новия със Стария град, след сградата на общината и банка Алианц. В кооперацията, където се помещават лекарите има магазин за цигари и алкохол и аптека. Дано се оправите бързо!

Питайте Теодор. Той ще ви упъти. Бързо възстановяване и после пишете харесало ли ви е в комплекс Лазур.

# 685
Пак започнаха тези проклети инфекции... Хора, искам да ви дам един съвет. Преди време някъде съм прочела, че израилските лекари са препоръчвали на малки деца при средно тежки натровяния да им дават кока- кола. Идеята е там, че колата съдържи толкова много киселина, че направо изгаря бактериите + кофеин в състава подпомага за подобрението.
Аз това нещо многократно съм прилагала върху себе си, наистина помага. А още по- добре, колата да се взима превентивно, примерно, ако сте яли нещо подозрително в ресторанта- веднага кола! Или когато тъкмо започват неприятните усещания. Много пъти това ме е спасявало. Не винаги има аптека под ръка, пък колата има почти навсякъде. Принципно, не е много хубаво да се пият такива газирани напитки, но в случая това е лекарство.
Обаче, когато вече е започнала сериозна инфекция, само кола не е достатъчна, тук вече трябват по- сериозни мерки.
В никакъв случай не препоръчвам  да се игнонорира лекарската помощ, особено при децата.
Другото което също мога да препоръча и с което един път са ме излекували от силен ротовирус (диария, повръщане и температура тогава при мен се продължиха само един ден вместо обичайните три) беше цитросепт. Няколко пъти на деня трябва да се взима, също добре помага и при настинки. Не е евтино, обаче.

# 686

Питайте Теодор. Той ще ви упъти. Бързо възстановяване и после пишете харесало ли ви е в комплекс Лазур.

Здравейте, многооооо Благодаря за съдействието на всички Ви Simple Smile мисля, че вече се малко по-добре. Благодарим също така и на Теодор Чалъков, той ни посочи къде да отидем, а именно до сградата на община Созопол има спешен център, където ни приеха веднага и ни боцнаха веднага деганче, изписаха ни и глюкоза за пиене, витамин С и натриев нитрат. Наистина работят със здравната каса и не ни поискаха един лев (аз оставих на докторката да пие едно кафе за благодарност) за разлика от миналата година, където бяхме на Свети Власт, одраха ни кожата от взимане на 💰, там една банка струваше 50 лв. в Медицинския център до черквата(той беше най-евтинития)абокатчето 20 лв., и задължително трябваше да минем и преглед ( въпреки, че знаехме, че е чревната инфекция) за да дадем още 50 лв. и за прегледа! Общо взето за два дни 300 лв. с лекарствата, банките и прегледа, докато живне малко детето!Но тук в Созопол е друго нещо Simple Smile А за комплекс Лазур мога да кажа само най-хубави отзиви!!! Препоръчвам го с две ръце!!! Всичко е в близост, стария град морето, заведения за хранене, хранителни магазини, а самия комплекс е оборудван с всичко, ние си закусваме в стаята, имаме си хладилник в който си държим храната, а хората са се постарали, имаме и чинии, вилици, лъжици, нож, чаши. Комплекса е страхотен!!!

# 687
Препоръчвам на майките да дават на децата си пробиотик поне седмица преди и по време на самия престой на морето. Аз давам биогайа почти целигодишно, но има и други пробиотици. Ние заминаваме неделя, но преди два дни и моята дъщеричка беше с разтройство и температура. Веднага освен прибиотика давах шуслерови 3, 5 и 8, по 2 таблетки през половин час. Витамин Ц поне 500 мг за деня, много течности. За диетата мисля, че всички знаете.

# 688

Купете пробиотик от аптеката и започнете да давате, да се възстанови чревната флора. Успех

# 689
Момичета, как е морето в Созопол, има ли водорасли? Кой плаж е по-чист и е за предпочитане?

Общи условия

Активация на акаунт