Мнения за Оазис строй Пловдив и техните Оазис /1-7/

• 126 677
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
date=1457707623]
Понеже някой попита за споделяне на мнение от опит, та да споделя моят до момента.
Първо, ако имате възможност посетете апартамента преди полагането на мазилките и си направете снимки на ел. Инсталацията и тръбите за ВиК. Тези снимки са безценни. Аз имах частично заснети ел. кабели и се простих с един контакт.
Второ. След като си получите ключовете за апартамента и след като си пуснете ел. Захранването намерете начин да отоплявате апартамента и да проветрявате поне веднъж дневно. Влагата и конденза са много. Също така свалете первазите на вратите, защото от влажната мазилка, хващат мухъл. При нас беше нещо страшно.
Проверете всички ключове и контакти дали работят и дали ключовете са правилно свързани. При нас имаше разменени ключове и единия от ключовете за осветление на терасата беше свързан грешно. Проверете вик инсталацията. Пуснете водата и я оставете под налягане поне 2-3 дни. Ако има течове и пропуски сега е момента да се отстранят иначе рискувате неприятни моменти за вас и съседите с влага и мухъл.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, newsm newsm7878 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78,,,,,
[/quote]какво изложение е апартамента ви,,,,че има толкова много влага .Това да не би влагата  да е резултат от бързото строителство и изложението.
Ние живеем в ново строителство и нямам такива проблеми ,но до колкото знам е строено за доста дълъг период.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 20:51 от stani74@abv.bg

# 166
 ДО KORYTYAN         newsm78 newsm78 newsm78

Какво изложение е апартамента ви,,,,че има толкова много влага .Това да не би влагата  да е резултат от бързото строителство и изложението.
Ние живеем в ново строителство и нямам такива проблеми ,но до колкото знам е строено за доста дълъг период.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 23:38 от stani74@abv.bg

# 167
  • Пловдив
Влагата за жалост е нормална, ако св почне ремонта веднага.Няма как апартамента да изсъхне за 2 месеца...

# 168

Второ. След като си получите ключовете за апартамента и след като си пуснете ел. Захранването намерете начин да отоплявате апартамента и да проветрявате поне веднъж дневно. Влагата и конденза са много. Също така свалете первазите на вратите, защото от влажната мазилка, хващат мухъл. При нас беше нещо страшно.

А човекът от фирмата за прозорци ме убеди, че прозорците им са изключително качествени и няма да имаме проблем.
А защо да е влажна мазилката? В апартамента в оазис 4, вход Б, в който аз съм влизала и стените и пода - всичко беше напълно сухо.

# 169
Понеже някой попита за споделяне на мнение от опит, та да споделя моят до момента.
Първо, ако имате възможност посетете апартамента преди полагането на мазилките и си направете снимки на ел. Инсталацията и тръбите за ВиК. Тези снимки са безценни. Аз имах частично заснети ел. кабели и се простих с един контакт.
Проверете всички ключове и контакти дали работят и дали ключовете са правилно свързани. При нас имаше разменени ключове и единия от ключовете за осветление на терасата беше свързан грешно. Проверете вик инсталацията. Пуснете водата и я оставете под налягане поне 2-3 дни. Ако има течове и пропуски сега е момента да се отстранят иначе рискувате неприятни моменти за вас и съседите с влага и мухъл.

А горе-долу колко време преди акт 16 да отидем да снимаме инсталациите? Вие кога отидохте? То било нещо страшно да имаш апартамент в Оазиса, като чета! Sad
Ами аз бях направил моите след акт14. Въпроса е да се снима преди полагане на мазилката. Доколкото знам за секциите от етап 2 вече е късно, защото доколкото виждам вече за измазани. И не не бих казал, че е нещо страшно в оазис. Навсякъде е така. Пък и в общи линии това са всичките проблеми с които съм се сблъскал до сега, а вече сме почти на финала.

# 170
А какво ще кажете вместо отопление да се използва осушител? Тук гледах такива уреди под наем http://www.technooptima.com/catalog/osushiteli-stroitelni-osushiteli-c-75_24.html

# 171
ДО KORYTYAN         newsm78 newsm78 newsm78

Какво изложение е апартамента ви,,,,че има толкова много влага .Това да не би влагата  да е резултат от бързото строителство и изложението.
Проблема не е в изложението. Просто замазката е била положена малко преди издаването на апартамента. Изминаха около 2 седмици преди петната от влага да изчезнат напълно.

# 172
  • Пловдив
Здравейте!
Днес посетихме жилището и успях да снимам ел. инсталацията. На долните етажи вече има шпакловка. Доста добре вървят нещата.

# 173
  • Пловдив
Има ли тук собственици от етап 1, с ключове, но да са платили апартамента с кредит?Имам някои въпроси, ако може.

# 174
Някои има ли телефона или името на фирмата която изработва-поставя дограмата (врати,прозорци). Rolling Eyes
 Има ли възможност да се направят вратите  да са отварят и  V-образно ,а не само постандартния начин. #Crazy
 някои  знае ли  колко струва  ,ако се е възползвал от това

# 175
  • Пловдив
Някои има ли телефона или името на фирмата която изработва-поставя дограмата (врати,прозорци). Rolling Eyes
 Има ли възможност да се направят вратите  да са отварят и  V-образно ,а не само постандартния начин. #Crazy
 някои  знае ли  колко струва  ,ако се е възползвал от това

Аз днес също се интересувах от фирмата и ми отговориха, че в офиса на Оазис ще ми дадат контактите. (не съм ги взела, защото не ми е спешно) Иначе дограмата е на ЕТЕМ и не виждам пречка да не могат да се сменят механизми.

# 176
 до I-IVA
 БЛАГОДАРЯ за отговора  Grinning .Идеята ми е преди да се монтира дограмата  да се направят с такъв механизъм за  V-отваряне ,,,,и съответно да струва по-малко ,от колкото ако допълнително се монтират.
Имам предвид и да се поръчват и комарници  в  същата фирма .
 Затова ще се възползвам от информацията която ми предоставихте да ги запитам за тези допълнителни услуги ( и интернет  ги има кординатите на ЕТЕМ)

# 177
до I-IVA
 БЛАГОДАРЯ за отговора  Grinning .Идеята ми е преди да се монтира дограмата  да се направят с такъв механизъм за  V-отваряне ,,,,и съответно да струва по-малко ,от колкото ако допълнително се монтират.
Имам предвид и да се поръчват и комарници  в  същата фирма .
 Затова ще се възползвам от информацията която ми предоставихте да ги запитам за тези допълнителни услуги ( и интернет  ги има кординатите на ЕТЕМ)
Струва 50 лв. за прозорец, телефонът е: за който се интересува - на лични.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 18:10 от katjadim

# 178
Проверете всички ключове и контакти дали работят и дали ключовете са правилно свързани. При нас имаше разменени ключове и единия от ключовете за осветление на терасата беше свързан грешно. Проверете вик инсталацията. Пуснете водата и я оставете под налягане поне 2-3 дни. Ако има течове и пропуски сега е момента да се отстранят иначе рискувате неприятни моменти за вас и съседите с влага и мухъл.

А горе-долу колко време преди акт 16 да отидем да снимаме инсталациите? Вие кога отидохте? То било нещо страшно да имаш апартамент в Оазиса, като чета! Sad
Ами аз бях направил моите след акт14. Въпроса е да се снима преди полагане на мазилката. Доколкото знам за секциите от етап 2 вече е късно, защото доколкото виждам вече за измазани. И не не бих казал, че е нещо страшно в оазис. Навсякъде е така. Пък и в общи линии това са всичките проблеми с които съм се сблъскал до сега, а вече сме почти на финала.

Примерно, нашият апартамент ще е готов декември, кога според вас да започнем с ремонта?

# 179

Примерно, нашият апартамент ще е готов декември, кога според вас да започнем с ремонта?
Simple Smile Не мисля, че моето мнение е най-меродавно. Вие сами ще си прецените. Ако бързате да влезете, започвате на момента. Аз лично нямах избор и се наложи да изчакам около 2 седмици. Наистина беше много влажно. След първият ден в който оставих печките включени, пред прозорците имаше мокри петна от конденз и се наложи да изчакам докато не изчезнат всички петна от стените. Така или иначе през това време в банята може да се работи.

Общи условия

Активация на акаунт