Частни училища - информативна тема 13

• 103 400
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Като говорим за правопис на учителите, изкушавам се да постна тук някои от седмичните мейли от нашата учителка  Shocked
ох, и аз имам “бисери“ от учителите в детската градина. усещането, че някой, на когото си поверил детето си за грижа и обучение (срещу което пък плащаш над 1К месечно), пише с правописни грешки и употребява неправилно пълен член, е мноого неприятно.  Confused навремето имаше дг, а впоследствие и училища, които ми отпаднаха от списъка за оглед още с получаването на неграмотен имейл в отговор на запитванията ми за среща.  Peace

# 346
  • в страната на чудесата
Лейка, поздравявам те, че пишеш нещата такива каквито са. Само не знам да не те изнамерят коя си и да станат проблеми. Внимавай с личните съобщения Mr. Green

Ами може, предполагам че и училището чете форума. Може пък Афтършок да е Петър Берон  Joy има там някакво мазе  Joy (шегувам се!!!)
Иначе учителката на Блис е наистина много свестен и симпатичен човек, много. Аз също я харесвам. Има друга учителка, която родителите подкрепиха и тя продължи образованието си, за да може да изведе децата до 4 клас. Също невероятен човек. Далеч съм от мисълта, че можем да сложим всеки под общ знаменател. Аз изпитвам обаче сериозно напрежение от ценностите и способностите на ръководния състав, освен от конкретните 2-3 учители, с които детето ми (и аз съответно) сме в досег.   

# 347

Leika_moja аз лично имам силно неутрално отношение към директора. Не е моята кръвна група, среда и интерес за комуникация, и т.н., но до момента сблъсъците ни са еднократни и при това не с лош привкус. Надявам се и занапред да е така. Защото аз не съм лесна и си следя развитието на детето много изкъсо. Но пък дъщеря ми говори с доста любов и симпатия за мис Шотева. А тя ми е сериозен лакмус като реакции. Имам забележки и съм си ги казала. Ще видим как ще е в 1 клас. В крайна сметка ако не ми изнася има и други варианти. Детето е много лесно адаптивно и смятам, че ще успее навсякъде.
Но не ме разбирай погрешно, хич не искам да те опровергавам. Напротив, всяко подобно мнение ми е ценно и си извличам информацията. Все пак става въпрос за интересите на детето ми.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 16:20 от Анонимен

# 348
  • в страната на чудесата
разбира се. Допускам, че всеки участва в тази тема (или поне онези, чиито деца в частни училища) за да следи интереса на детето си. Мненията са различни, и ние сме различни. Просто хората имат много, много различни очаквания. Моите са доста непазарни Simple Smile. Аз си давам сметка за това и търся баланса и в себе си.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 16:20 от Tatti

# 349
При мен от старата градина бяха прочели какво съм писала в личния си фейсбук по повод една случка с детето ми. Така да се каже ми забраниха да коментирам градината Joy 

# 350
  • София
Аз в никакъв случай не искам да споря, споделям мнението си. То е само това - мнение, тъй като се основава на няколко видени случая и на няколко споделени разочарования. Знам колко е заплатата на учителката на детето ми и мога да кажа, че с нея едва се изкарва месец в стандартна софийска панелка и без кола, да не говорим за частно образование. Опитът показва, че ако си свързан житейски с човек с пари, много рядко работиш самоотвержено за 6-7-800 лв и като цяло не го правиш в стандартното частно училище. Разбира се, може да греша.

Leika, аз също не споря, споделям мнение. Хората просто сме различни и има случаи всякакви. Има такива учители, които работят, при това даже в ДУ, където заплатите са  още по-ниски  - това е нещо, което  според мен  правят буквално заради факта, че работата с деца им доставя удоволствие, призвание им е.. Нищо, че заради доходите на съпруга си не се налага да го правят. Въпрос е и на усещане, на чувство за пълноценност, не само на  размер на дохода. И се усеща по отношението им към децата това призвание. Сигурна съм, че такива има навсякъде. Както  вероятно и описаните от теб, разбира се. Някои  учители имат достатъчно добре обезпечен финансово другар в живота. На едно такова семейство голямата дъщеря следва в САЩ, синът им учи в момента в частно училище. Имат и дребосък в добавка (в детскоградинска възраст). А пък тя си работи в училището от години..

Сетих се и за една форумка, не помня в момента ника й. Учителка е, май в ДУ (може и да греша мястото), а детето й учи в частно.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 14:35 от пенсионирана русалка

# 351
Пред родителите не се казва нищо, и ето защо. Казваш им, че на 6 години е рано за 1 клас, откачат, обиждат, държат се като малки деца. Казваш им някакъв факт за ЧУ, дори не лично мнение, а факт, и пак подскоци, обиди, квалификации. Не се възползват от златната възможност да разпитат за неща, които никой от ръководството няма да им каже, а се страхуват да не чуят неприятна истина и крякат срещу вестоносеца.
 ooooh!

Такива родители заслужават да не знаят как стоят нещата в действителност, и ръководството им казва това, което искат да чуят. Стойте си в илюзиите, по-приятно е.

# 352
ние от кога те приканваме да ни разкажеш за действителността, ама ти - нъц  tongue

# 353
И е факт, само защото ти го казваш?
Позволи ми да се съмнявам в този "факт".

Но наистина. Ще полезно да навлезеш в конкретика. Че така много общо звучи. Може пък ние да грешим.
В кое училище си работила. В кой клас? Защо напусна?

# 354
  • София
AfterShock, нима вярваш, че някой ще се вслуша в отзивите на човек, наричащ себе си учител, но същевременно  позволяващ си своеволието да окачествява напълно  непознати деца като.... дори не искам да  повтарям епитетите. В огромна заблуда си, ако вярваш в подобно нещо. Живей си в нея, никой не ти пречи.

Нищо няма да каже, не се хабете... Mr. Green

# 355
AfterShock, нима вярваш, че някой ще се вслуша в отзивите на човек, наричащ себе си учител, но същевременно  позволяващ си своеволието да окачествява напълно  непознати деца като.... дори не искам да  повтарям епитетите. В огромна заблуда си, ако вярваш в подобно нещо. Живей си в нея, никой не ти пречи.

Нищо няма да каже, не се хабете... Mr. Green
Peace

# 356
Моля, споделете как минава "кандидатстването" в ОТ по-подробно. Може ли дете, което ще навърши 6 години юни да ходи на открит урок същата година за първи клас и как протича този урок. И деца и родители ли присъстват, определена бройка ли са и т.н. интересни факти. Благодаря  Peace

# 357
  • София - Рим и обратно
Плами, може. Родители присъстват на открития урок. Но на пробен ден, когато всъщност се провежда т. нар. тестване, не присъстват родители, а само детето. То участва целия ден в занятията на първи клас като гостенче, по време на уроците попълва тестче, което му е предложено като занимавка. По него после учителката се ориентира за нивото му. Обядва, играе, изобщо целият ден е там. По желание на родителите и по преценка от страна на учителите, детето може да направи няколко пробни дни.

# 358
  • София
При мен от старата градина бяха прочели какво съм писала в личния си фейсбук по повод една случка с детето ми. Така да се каже ми забраниха да коментирам градината Joy  

никой не може да забрани на родител да коментира. Родителят не е наемен работник на въпросното търговско дружество, а и едва ли в договора има клауза за конфиденциалност.

шокирана съм да разбера, че все още има учители, особено на малките, които са зле с българския език. Май директорите трябва първо да правят тестове по езикова компетентност още преди да вземат СVто на кандидатите. Една диплома не е достатъчна явно.

# 359
Андариел, все по-често в договорите има такава клауза.

Общи условия

Активация на акаунт