На пазар във Варна - 43

• 79 070
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна, Пловдив
Момичета, да ми препоръчате добър зъболекар, вероятно лицево-челюстен хирург ми трябва. Др Едрев е в отпуск, моят зъболекар също, а не мога да отлагам, през нощта ме заболя мъдреца и трябва да се види в близките дни и да се прецени какво да се прави. Притеснена съм, защото съм и бременна и затова не смея много да отида в спешен кабинет или при който и да е. Благодаря
Препоръчвам д-р Папанчев от Денталния факултет, но аз като ходих преди година, не работиха със ЗК. Сега не знам как е.
Благодаря, дано не е в отпуск, досега на четирима препоръчани звънях и всички са на почивка. bouquet

# 496
  • Варна
Валидността на червения ми паспорт е изтекла март.
Знаете ли, дали дължа глоба при подновяването му?
И ако да, каква е сумата?
"Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което не върне паспорта си или заместващия го документ на органа, който го е издал, в тримесечен срок след изтичане на неговата валидност или след отпадане на основанието за издаването или ползването му."
В рамките на година и три месеца след изтичането на паспорта те глобяват. След като мине този период от година и три месеца - глоба няма.
Благодаря!
Това за след годината и три месеца, сигурно ли е?... Евентуално да рискувам.
Иди на гишето и кажи какво ти се е случило. Те самите служителки ще те посъветват какво да направиш и казват да изчакаш година и три месеца. Преди около година поне важеше това за годината и три месеца.

# 497
Глобата е според служителя. Вадила съм два пъти (по моя вина). Единия път ме глобиха, втория път - не.

# 498
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Дори глобите от институции си имат давност като всяко нещо.Такъв номер с паспорта от детство, що не ми го направиха на мен...

# 499
Нашите бяха изтекли и не ги бяхме върнали,отидох и жената там ми каза "ако не ви е спешно елате след 3м,ще станат 1г и 3м няма да дължите глоба"
Така направихме и нищо не платихме Peace

# 500
  • Вестерос
Естествено , че има давност, аз казах какво са ми казали, както писах моят си го върнах на време  Peace

# 501
Търся езиков център във Варна за курс по немски език.
Учила съм го преди 10-15 години и имам нужда от сериозно опресняване на езика.
Трудно ми е да си харесам от интернет и търся отзиви.

# 502
  • Варна
Не е вярно, един познат отиде да си прави нов за сефте и се оказало, че имал един от като дете изтекъл преди 6 години и трябваше да плати глобата в макс размер. Задграничните паспорти са собственост на държавата, затова и те глобяват , ако не го върнеш в срок, като не си длъжен да си правиш нов като лк.
Тези пък са егати наглите, със сигурност има някакъв давностен срок, не може да няма... Че и в максимален размер плеснали глобата, бреййййй...
п.п. Давностният срок е точно една година, както са посочили по-горе. Справка - чл. 34 ЗАНН.
Ако обаче старият паспорт е изгубен при искане да ни издадат нов и невръщането на стария попадаме в друго нарушение (при издаване на нов сме длъжни да върнем стария) и там вече могат да наложат глоба. Ако старият е наличен - глоба няма след изтичане на 1 г. 3 м. от валидността му.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 12:43 от Месечинка виторога

# 503
  • Вестерос
Сигурно е бил изгубен,защото помня ,че плащаше. Това беше преди повече от 10 години.

# 504
  • Варна
Виждали ли сте някъде разнообразие от тюлени поли (НЕ ДЕТСКИ ) . Голям мерак имам на такава пола, но не съм виждала  никъде по магазините май....

# 505
  • Варна
Някой вече да е посетил новия магазин JUSK, да сподели впечатления?

# 506
  • Варна
Виждали ли сте някъде разнообразие от тюлени поли (НЕ ДЕТСКИ ) . Голям мерак имам на такава пола, но не съм виждала  никъде по магазините май....

Купи си тюл и сама можеш да си я ушиеш. Миналата година купих от едно магазинче срещу бензиностанция ОМВ до Майчин дом.

# 507
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър иглотерапевт?
Прегледах старите теми, но от посочените там, май никой не е останал във Варна. Или поне аз не мога да намеря контакти.
Мога да препоръчам Д-р Шакола. Тук има контакти http://www.centerharmony.com/igloterapia.html

# 508
  • Варна
Прясна информация за изтеклия червен паспорт.
За детето нямаше глоба. Бърза поръчка беше за неговия паспорт.
За мен обикновена поръчка и съответно на друго гише и служителка.
Глоба 40 лева за изминали 40 дни след изтеклия тримесечния срок за връщане.
За глобата ме изпратиха в друг вход, там да ми напишат акта.
Май, защото синът ми е дете, той мина метър  Mr. Green
И на двамата ни валидността изтичаше по едно и също време.

# 509
Ами вместо да ти вземат по двайсет, са направили уж реверанс за детето. И аз съм с изтекъл от края на март и сега се чудя да ходя ли да ме глобяват

Общи условия

Активация на акаунт