Захранване – въпроси и отговори - тема 16

• 3 540
  • 121
  •   1
Отговори
  • София

Захранването – кога, как, с какво и колко
5 СЕРИОЗНИ ГРЕШКИ ПРИ ЗАХРАНВАНЕТО
Ранно или късно захранване на бебето
Захранване на бебето според сезона
Захранване дневникът на мама и татко
Как да захраним правилно
Кои храни кога се въвеждат?
Да научим бебето да се храни здравословно
Захранване водено от бебето – ЗВБ
ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ
Хранителна алергия - кои са най-честите причини?
Домашна и здравословна бебешка храна
ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ЗА БЕБЕШКА ХРАНА
Въвеждане на месо в менюто на бебето
Рибата в детското меню
Бебешки Храни с Телешко
Кога може бебето ми да яде жълтъци и цели яйца
Кисело мляко и млечни продукти - кога и как ?
Въвеждане на глутен в менюто на детето – кога?
ЗАХРАНВАНЕ НА БЕБЕТО СЪС СОК
Защо е важно детето да се храни самостоятелно
Референтни граници според възрастта на детето (желязо, хемоглоби … ръвни показатели)

Скрит текст:

Захранване - въпроси и отговори !
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 4
Захранване – въпроси и отговори - тема 5
Захранване – въпроси и отговори - тема 6
Захранване – въпроси и отговори - тема 7
Захранване – въпроси и отговори - тема 8
Захранване – въпроси и отговори - тема 9
Захранване – въпроси и отговори - тема 10
Захранване – въпроси и отговори - тема 11
Захранване – въпроси и отговори - тема 12
Захранване – въпроси и отговори - тема 13
Захранване – въпроси и отговори - тема 14
Захранване – въпроси и отговори - тема 15

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 21:55 от denis©

# 1
Здравейте, купих безмлечна оризова каша, после видях, че имало и млечни каши. Тези млечни каши с адаптирано мляко ли са? Става ли за бебе на 6 м. което е на АМ ?
Видях, че има и каши с плодове, ако примерно съм въвела ябълка мога ли да давам каша с ябълка? Вие коя марка каши използвате ? По нашите магазини на hipp няма голямо разнообразие .

# 2
Здравейте, купих безмлечна оризова каша, после видях, че имало и млечни каши. Тези млечни каши с адаптирано мляко ли са? Става ли за бебе на 6 м. което е на АМ ?
Видях, че има и каши с плодове, ако примерно съм въвела ябълка мога ли да давам каша с ябълка? Вие коя марка каши използвате ? По нашите магазини на hipp няма голямо разнообразие .
Зависи на коя марка е, някои ползват обикновено сухо мляко, а други преходно мляко. Хип, Тьопфер, Хумана са с преходно мляко.  Може да давате каши с плодове. Аз използвах основно Хип, Дм бейбилов, Холе и Бебивита готовите в бурканче. Давала съм и Бейбибио и Гербер.

# 3
  • София
В съдържанието на кашите е посочено дали са използвали пълномаслено мляко или преходно/адаптирано. Ако пише второто, става за бебе, хранено със заместител на майчина кърма.
Марка не мога да препоръчвам, не съм ползвала. Разглеждала съм от рафтовете българските…мисля, ме Слънчо и някакви други марки и бяха с недобър състав.

# 4
Аз оризовата я правех с вода, може и с АМ и добавях плод. Не съм взимала такива млечни да го мисля стават или не.

# 5
Здравейте! Имам два въпроса
Бебето ми е захранено на 4++. След 3 дни става на 5м. Кога мога да дам карфиол, броколи и спанак?

Другият ми въпрос. Предстоят ни двете ваксини, които се слагат на 4м. , но ние тогава ги отложихме. Как се процедира със захранването след ваксина? Мога ли да давам от вече въведените зеленчуци?

# 6
Започнах с безмлечни каши (оризова и царевична), после въведох млечни (елда, просо и тн). Те не са с АМ, а с краве мляко, нали идеята е бебето да се захрани и с такова, приготвят се с вода.

# 7
Здравейте! Имам два въпроса
Бебето ми е захранено на 4++. След 3 дни става на 5м. Кога мога да дам карфиол, броколи и спанак?

Другият ми въпрос. Предстоят ни двете ваксини, които се слагат на 4м. , но ние тогава ги отложихме. Как се процедира със захранването след ваксина? Мога ли да давам от вече въведените зеленчуци?

Броколи дадох като 5-ти зеленчук, а карфиол 7-ми. Започнах захранването на 5++ и тогава да е била около 6-я месец. Спанак виждам, че съм го вкарала като 19-та храна. Според мен поне да стане на 6 месеца за спанака. Но за броколи и карфиол, няма проблем да дадеш, според мен.

Като се слагат ваксини не се дава нова храна, за да знаеш, ако има реакция, дали е заради ваксината или заради храната. Въведените неща до сега, си ги даваш без проблем.

# 8
Здравейте, имаме заместен обяд с зеленчуково пюре, но яде само и единствено пащърнак или тиква, нищо друго нито самостоятелен зеченчук нито смесено с тиква и пащърнак, дори и две лъжички да има от друг зеленчук не яде..  Какво да правя? Може ли да яде само пащърнак и тиква и да ги редувам?

# 9
Месо и жълтък вкара ли?

# 10
Месо и жълтък вкара ли?
Не съм вкарала месо и жълтък , първо ще заместя СЗ с каша и тогава ще започна с месо и жълтък.

# 11
Абсолютно грешно е това. Първо се замества обяд и то когато си вкарала протеин. Абсурдно е да лишиш детето от млякото като не си му вкарала месо и жълтък. После се замества следобедното, привечерното, предпоследна е закуската и накрая вечерята. Пак ли педиатъра ти го каза това? Направо нямам думи. Недей спира млякото преди да вкараш месо и жълтък. Безумно е.

# 12
  • до най-прекрасния мъж
Подкрепям горното мнение. Заместен обяд с два зеленчука за мен не е заместен. Предлагай още зеленчуци, дай месо и жълтък и тогава замествай. Далеч не е нужно следобедната закуска да е напълно заместена, за да дадеш месо и жълтък. При мен се случи да заместим двете хранения в един и същи ден. Просто детето ми бутна млякото и на обяд, и на СЗ. Но вече имаше пълноценен обяд и се засищаше добре с него.

# 13
Аз СЗ го разтълкувах като сутрешна закуска, а то явно е следобедна. Както и да е. Все тая. Не се променя особено това, която исках да кажа.
Протеина и мазнините са важни за развитието на мозъка и като цяло развитието на детето. Зеленчуците не могат да дадат нужното, за това се почва с тях, полекичко, но млякото си остава като основна храна. Аз след като вкарах месо и стигнах до 1/2 жълтък, тогава се опитах да заместя обяда и стана. Беше месец след като съм вкарала жълтъка и 3 седмици след месото. Преди това не съм се пробвала да спра млякото, но си мисля, че щеше бързо да огладнява. Та да оставиш детето на два зеленчука, когато започва да се обръща, да пълзи, да се движи повече и да е активно, просто е немислимо. Че и да му спреш млякото на едното хранене.
Моля те, ако слушаш пак педиатъра си, просто спри, и го смени, или поръси консултант за храненето.

# 14
Хранене се замества чак след годинка

Общи условия

Активация на акаунт