За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 117

• 19 173
  • 770
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема за всички родители с бебчета на 0+ месеца!
Тук задаваме въпроси за хранене, сън, развитие, здраве и всичко между тях. Споделяме опит, трикове и подкрепа. 🍼💤🧸

📌 Какво обсъждаме тук
   •   Хранене: кърмене, АМ, количества, захранване
   •   Сън: режими, будения, дрямки
   •   Развитие: обръщане, сядане, лазене, зъбки, прохождане
   •   Грижи и здраве: подсичане, температура, ваксини, профилактика
   •   Екипировка: шишета, помпи, стерилизатори, носилки, козметика

🧭 Полезно за ползване на темата
   •   Няма „глупави“ въпроси - питайте смело.
   •   Споделяйте възрастта на бебето и релевантни детайли (кърмено/АМ, тегло, температура и т.н.), за да получите по-точни отговори.
   •   Форумът е за обмен на опит - за медицински въпроси → педиатър.

👀 Полезни теми

🍼 Кърмене - https://www.bg-mamma.com/?topic=1787076
🍎 Захранване - https://www.bg-mamma.com/?topic=1811187
🤯 Колики - https://www.bg-mamma.com/?topic=425576
🎒 Бебеносене - https://www.bg-mamma.com/?topic=1510645

💡 Малки напомняния
   •   Всяко бебе има собствено темпо - диапазоните са широки.
   •   Ако нещо Ви тревожи или е извън „нормалните вариации“, обадете се на педиатър.
   •   Подкрепяме се - споделяйте какво е проработило при вас. ❤

👣 Предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1825835

# 1
Дано всички, които четат темата намерят решение на проблемите с малките човечета Hug

Моята сладурана тези дни също яде с огромни мъки, а си ядеше достойни количества преди.  Не знам дали са зъби или нещо друго, но дано скоро отшуми. На 16 месеца е и вече с 2 кътника. Още спи по 2 пъти през деня, вашите деца кога преминаха на една дневна дрямка?

# 2
Добър вечер! Искам да попитам някоя по-запозната дама дали има регресия в съня на 2 месец, не на 4.
Защото тук водим спор, аз мисля че сина ни имаше такава, съпруга ми твърди, че е било период и фаза, но не регресия.

# 3
Моето момиче около Коледа също отказваше да яде. Тогава беше на година и половина. Хапваше само кисело мляко, хляб, АМ и банани. После се оправиха нещата. Отдавам го на зъбите.
Трудно премина на една дрямка. Може би някъде на година и 4/5 месеца дали не беше. И сега трудно изкарва сутрините. Като ходя за кухнята на обяд и почти винаги заспива и са големи занимавки да я задържа будна. Не ни е много близо и ходя с количката. Кухнята я дават от 12:00 ч и гледам да съм точно в толкова там. Тя се събужда около 08:00 ч, та смятайте колко и е интервала на будуване. Поне на обяд лесно заспива. Ако питате нея - ще си остане на две дремки 😀

# 4
На 13 месеца стана невъзможно да приспим малката за втора дрямка и така тя си премина на една самичка без драми.

Добър вечер! Искам да попитам някоя по-запозната дама дали има регресия в съня на 2 месец, не на 4.
Защото тук водим спор, аз мисля че сина ни имаше такава, съпруга ми твърди, че е било период и фаза, но не регресия.

Регресиите на съня са измислени от консултантите за сън и са каквото някой си там реши. Примерно моето бебе на 4 месеца спеше по 7-8 часа, а на 6 месеца взе да се буди на всеки час. Строго индивидуално е това. Дали ще му казвате регресия или не - все тая.

Моето бебче е ящно, но като е болна, не иска да яде. Нормално е. Даже наскоро я блъсна РСВ и изкара един ден само на кърма. Ако не иска да яде, не я насилвам изобщо и по някое време пак прояжда. Случва се и да откаже столчето и да яде само в кулата си.

# 5
Здравейте, момичета!
Детето ми е на 9 месеца и се появи първото зъбче. Забелязвам обаче, че около него има кръвонасищане, като спукани капиляри на две-три места по венеца (буквално около самото зъбче). Зъбът се показал над венеца, но все Още не е пораснал целият. Нормално ли е да има такива капилярчета ?
Чудя се да не би да е травмирано мястото от едно падане преди два дни или да го отдам изцяло на растящия зъб?

Благодаря ви ❤❤❤

# 6
Ох, моята не иска да помиреше нищо с мляко. Все извръща глава отвратена. Благодаря за подкрепата. Heart

# 7
Здравейте Simple Smile Моля ви - препоръчайте как да се преборя или поне да намаля косопада.. никога не ми се е случвало такова чудо като сега - цели кичури падат и при миене и после при сушене… докато бях бременна беше обратното - нито 1 косъмче не падаше.. знам, че сега наваксват, но както е тръгнало …

# 8
Здравейте, от кърменето ми падат цели кичури коса,започна много да ми личи и се притесних. Препоръчвам ви Dermocan шампоан за коне,за един месец ми порасна нова коса и даже имам нещо като бретонче. Минуса е,че много изсушава скалпа,затова аз го ползвам веднъж в седмицата и бързо го измивам,но определено има резултат. За хора с мазна кожа и коса,не е проблем да се поседи няколко минути,но при измиване да не влиза в очите.

# 9
Турския шампоан bioxcin. Без значение кой, те всичките са за косопад. Има ги в доста турски магазини.

# 10
Вижте б12 и желязо. Обикновено от тяхната липса пада косата. Ако има липси - попълнете ги с витамини.

# 11
Бих допълнила да се погледне вит д също. Вижте някоя статия за косопада, може и липсата на други вит да са свързани с косопада.

# 12
Нормален е косопадът след раждане, при мен спря към шестия месец, почна четвърти и ми падаха кичури направо. Нищо не съм ползвала защото знам, че това е на хормонална основа и ще отмине. Така и стана. Също имам нова коса, която стърчи навсякъде , досадно е хаха все още е късичка

# 13
Здравейте! Да ви попитам вие кога заведохте бебчето за първи път на ортопед? Момчето момиче е на 4 месеца днес бяхме на консултация и лекарката каза, че ще ми даде направление като ми препоръча клиника Атанасов и съответно доктор Атанасов. Сега чета, че първия преглед се прави до 2 месеца на бебето. А втори на межди 5 и 6 месец. Тя нищо не ми е казвала даже ако не я бях питала пак нямаше да ми каже. Ви кога ги водите вашите бебоци?

# 14
На 6 месеца ни дадоха направление. Това е по зк, а този на два е за успокоение на родителите само,  но може и да греша.

Общи условия

Активация на акаунт