За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 117

• 17 076
  • 694
  •   2
Отговори
# 30
Няма фиксирана норма, която да важи за всяко дете. Колкото изпива, толкова му е нужно на организма.

# 31
Никога не съм следила колко вода пият, просто предлагам често през деня. На 6 месеца вода давах само след хранене с твърда храна, защото си пиеха достатъчно АМ/кърма. Започнах да предлагам вода по-често когато млечните хранения намаляха, а децата започнаха сами да си я искат около годинката.

# 32
И аз давам вода само след хранене. Гледам да не прекалявам, защото после повръща. 2 - 3 глътки са напълно достатъчни.

# 33
Здравейте, бебчето ми е на 2 месеца и половина и изобщо не може да спи през деня. Пробвала съм вече над 15 различни техники за приспиване, нищо не помага, за да спи повече от 30,40 минути на дрямка. Иска само на ръце, но дори и ня ръце постоянно се събужда.
Вечер след като го приспя си спи в кошарата без проблем и от 20.00 до 7.00 сутринта има само едно нощно ставане. Хряненето ни е на режим в еднакви часове всеки ден.

Консултантите по сън само ми казват слагай го да спи в еди колко си часа 😀 аз го слагам ама то не заспива.

Моля ако някоя се е сблъсквала с нещо подобно и има някакви трикове бих пробвала всичко.

# 34
densy123,по принцип точно толкова е нормалната продължителност на една дрямка. Като се съберат 3-4 такива през деня, си става време за нощния сън. Не разбирам защо е тази драма да спи с часове през деня, ако се прекали с дневния сън, после вечерта няма да може да заспи. Даже е супер, че бебето ви прави разлика между ден и нощ.

# 35
И аз не виждам проблем

# 36
На мен също ми звучи добре - дневна дрямка по 30-40 минути. То и будния прозорец - наяде се, смениш го, две-три усмивки или плач и дошло време за сън. 😀

# 37
Моят също на нея възраст спеше толкова някъде, че даже понякога и по-малко ~20-30мин. Никога не съм му следяла будуването и колко минути точно спи, но съм забелязвала сам кога колко спи, нито съм пробвала да го приспивам по час.
Сега вече на 9м сам си изгради режим - буден интервал около 3ч, 1ч дрямка, 3ч буден, 2ч дрямка, около 3-4ч буден и около 11-12ч вечерен сън. Не го приспивам умишлено, някъде около 3я час сам започва да спира игра, да се вторачва, да си потърка окото и в момента, в който го вдигна и заспива преди да го сложа на рамото си. Не си спомням кога точно, но някъде след 6м започна май с по-дълги дремки.

# 38
Момичета, бебка има тези петънца на двете колене. На дясното е доста по голямо с форма на полумесец около самото колянце. Появи се като беше на 2-3 месеца и плавно се разрастна като ту се увеличава, ту намаля, но не изчезва. На лявото отначало нямаше, после беше само точица, но се увеличава. Педиатърът каза че няма атопичен дерматит понеже й огледа цялото тяло и другаде няма никакъв проблем с кожата. Мажа го няколко пъти дневно със зеления крем на А дерма, но без резултат..🥹

# 39
Това ми прилича на нещо, което аз самата имам от дете - кератоза пиларис или т.нар. гъша кожа. Аз имам по колената и лактите.
Не знам дали се касае за същото, особено при толкова малки деца, моите първи спомени са от 6-7 годишна възраст, а може и от преди това да съм го имала, майка ми не си спомня. 20 години по-късно си го имам и е точно по същия начин, никога не се маха, зимата се обостря, лятото се успокоява значително. Не е страшно и въобще може да не е това, но е добре дерматолог да го види, според мен.

# 40
Здравейте, бебчето ми е на 2 месеца и половина и изобщо не може да спи през деня. Пробвала съм вече над 15 различни техники за приспиване, нищо не помага, за да спи повече от 30,40 минути на дрямка. Иска само на ръце, но дори и ня ръце постоянно се събужда.
Вечер след като го приспя си спи в кошарата без проблем и от 20.00 до 7.00 сутринта има само едно нощно ставане. Хряненето ни е на режим в еднакви часове всеки ден.

Консултантите по сън само ми казват слагай го да спи в еди колко си часа 😀 аз го слагам ама то не заспива.

Моля ако някоя се е сблъсквала с нещо подобно и има някакви трикове бих пробвала всичко.

Звучи ми напълно нормално за 2-месечно и не разбирам къде е проблема. Дори имате голям късмет, че бебето се буди само веднъж през нощта, по принцип толкова малки бебета се будят поне 3-4 пъти за хранене нощем.

# 41
40 минутна дрямка е перфектно. А това, че заспива в 20:00 още повече.

# 42
Определено не ми прилича на "гъша кожа".
Тук по-скоро се касае за лишей или нумуларна екзема, щом петното е единично и се разраства периферно.

# 43
Благодаря за отговорите. Може би съм се ‘филмирала’ повече след като педиатърката ми каза, ‘ама той много малко спи, как ще свързва после фазите на съня след4ти месец’ и разни такива.

# 44
И моето момче е със такива дремки. И аз се чудех много защо, след като е  бебе, не спи непрекъснато, но си зависи от детето. Момичето ми спеше по цял ден ставаше да яде и няма и 30-40мин. и пак заспиваше, а вечер ставаше само веднъж. Невероятно кротко бебе, а сега е на 2 год. почти и ме прави рошава Joy рев за всичко, от сутрин до вечер само рев.

Общи условия

Активация на акаунт