Мисед и манипулация с вакуум, как се чувствахте след това?

• 3 096
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

До сега не ми се е случвало подобно нещо, затова ще ви бъда благодарна, ако можете да споделите как се чувствахте и за колко време се възстановихте след манипулация с вакуум?

Някъде в седма седмица прокървих. Още не се чуваше сърчице на ембрион, но всичко друго изглеждаше нормално развиващо се, затова започнахме терапия с утрогестан. Изчакахме още седмица и отгоре, но се развиваше само плацента, а вътре нямаше ембрион. АГ-то каза, че на този етап няма да успее да се изчисти само, затова е необходимо да се подложа на манипулация. Колебах се, но в крайна сметка реших, най-вече защото имам две дечица, които са постоянно около мен и които не искам да бъдат свидетели, когато започне спонтанното изчистване. Досега в живота си съм влизала в болница само за двете си раждания, никога не са ми слагали упойка и изобщо нищо друго. Така, отидох, сложих ми упойката, след един час се събудих и лекарката каза, че всичко е минало гладко и точно. Изправих се и си тръгнах. Чувствах се добре вечерта, шетах си цяла вечер из къщи. На следващия ден големият ми син имаше рожден ден. Тръгнахме сутринта с готовност за празненства, тъкмо го оставих в училище и ми стана ужасно зле. Сърцебиене, усещане, че ще колабирам всеки момент. Бях близо до болницата, върнах се при  тях. Казаха ми, че било паник атака. Укрепих се с валидол и мента, глог и валериан. Изкарах някакси деня, спах добре през нощта, но тази сутрин отново се чувствам на ръба на силите си и като стана и се опитам да свърша нещо, започвам да се замайвам.
Не ме боли нищо в областта на корема, но все още си тече червена кръв (АГ-то беше споменала май, че трябва да стане кафяво зацапване?)

Та въпросът ми към вас е - колко време и какво беше кървенето след процедурата, чувствахте ли замайване и липса на сили и за колко време се възстановихте?
Благодаря за включването!  bouquet

# 1
Замайването може да е от упойката. Иначе аз се чувствах ужасно зле след кюртажа (също имах мисед), но по-скоро емоционално отколкото физически.

# 2
Здравей, Lulu25, съжалявам за случилото се Hug
Аз си имах кървене с червен цвят първите 3-4 дни, беше като при цикъл, след това намаля до зацапване и постепено изчезна. Физически се чувствах ок, пътувахме още същия ден, не ми е ставало лошо или замаяно. Възможно ли е кръвното да не ти е наред или от жегата да ти прималява? Все пак има и кръвозагуба при процедурата, добре е да си дадеш време за въстановяване, болничният по принцип е 7 дни. Не подценявай и психологическия фактор. За мен първите дни бяха много тежки, започнах да се възстановявам едва когато се върнах на работа и ангажиментите ме завъртяха.

# 3
Много зависи от упойката,ако е с Диприван,не би трябвало да имаш проблеми,но ако е Кеталар #2gunfire

# 4
Здравей Лулу , претърпях процедурата във вторник по същата причина , само че при нещата не започнаха добре още от самото начало . Бяхме в една отчетна , ако ме помниш...

Да ти разкажа при мен как беше : Процедурата беше към 13 часа и към 14.30 се събудих , чувствах се добре . Нямах кървене , а само кафеникаво зацапване . След два часа си тръгнах и физически бях ок . По пътя обаче доста ме заболя корема и ми падна кръвното , след което припаднах . Всичко е било за секунди , но определено изкарах акъла на ММ . Прибрахме се и започнах лека полека да хапвам като изцяло първия ден лежах . От сряда до четвъртък имах смущения в сърдечния ритъм и дори пуснах тема за упойката Диприван , с която ми бе направена процедурата . Днес вече съм по-добре , без отпадналост , без сърцебиене , но от тази сутрин съм леко кръвотечение . Моята АГ ме предупреди , че е нормално първите дни да спира , да започва , да зацапва , но да е колкото последни дни от цикъл .

Психически е много кофти , но покрай другите две деца и останалите проблеми гледам да се разсейвам .

Успех на теб и бързо възстановяване !

# 5
Благодаря ви за включванията, момичета!  bouquet

Нямам идея каква упойка са ми сложили. Появи се една намусена леля, погледна ме страшно, бутна нещо в абоката и толкова помня от нея...

*Мери*, помня те, разбира се. Съжалявам много за твоята загуба Sad и благодаря за разказа. Аз и аз сигурно щях да припадна всеки момент, добре, че бяхме само с ММ, без децата. Заради рожденния ден на детето вчера не само не можах да лежа, ами и гости посрещах, почерпки и партита организирах. Днес май ще трябва да го оставя за лежане. Имам и аз смущения на сърдечния ритъм... до какъв извод стигна, може ли да са резултат от упойката? Кървенето днес също е по-силно, отколкото вчера. Искам да ям, защото виждам, че нямам сили, а нямам апетит. То и след 40 дни гадене, после един пълен ден без храна и вода заради упойката, следващия в несвяст и напрежение и определено здраво съм стопила запасите....

Аз все си мисля, че нямам чак такъв психически проблем с миседа. Все пак, трета бременност ми беше, имам си две дечица вече; не беше и специално планирана, макар и да беше желана. Освен това, така и не се видя ембрион - тоест, не го приемам в истинския смисъл като загуба. Дори вечерта след процедурата си мислех, че изпитвам по-скоро облекчение и радост, че съм се отървала. Същевременно обаче излиза, че тези смущения са на психическа основа, така че излиза, че го изживявам по-тежко, отколкото си мисля.

# 6
Лулу , аз мисля , че е било от упойката , защото и друг път ми се е случвало да имам сърцебиене и смущения , но много по-леки . Прочетох листовката на Диприван и там пише , че едно от често срещаните странични ефекти е сърцебиенето . Също и в темата , която пуснах се включи жена , която каза , че при нея се е наблюдавало същото , но отшумява за два , три дни , та се надявам и при нас да е така . Днес нямам проблем за сега и дано вече отшумява . Абе , зор си е , все пак не е нещо обичайно за организма ...нямам търпение лошото да минава вече . А иначе и аз имам признаци на паник атаки , стягане в гърдите , стягане в гърлото , чувство за нещо заседнало в хранопровода , но и преди съм ги имала при проблеми и изобщо не исках да се завръщат , но явно стреса отново ги е отключил .

Само си повтарям , и това ще мине  Hug

# 7
Много зависи от упойката,ако е с Диприван,не би трябвало да имаш проблеми,но ако е Кеталар #2gunfire
Точно с гадния Диприван имах такива проблеми, тъкмо 2 пъти  Confused

Общи условия

Активация на акаунт