КГБ=Клуб на Готините Баби -169.

• 64 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Люска ,така ме разсмя снощи и хубаво ми стана и писах дълго и напоително ,но на какъв език ползвам ,ми все забравям да сложа българска клавиатура и се ядосах и до там.Често ми се случва вече  и губя форма,не мога да измислям два пъти  едно и също.
За  всички баби с внучета край  тях стискам палци да са добре и игриви и  да ядат много.
Айш ,кво става с вирнатите краци?Свали ли ги вече ,тръгна ли ?
Излизам малко да се развея и свърша нещо ,после пак вътре в жегите. Искам климатик ,ама  ме възпират ,много се изстива наистина с него ,макар че съм работила на такъв и духаше срещу мен на пълни обороти два месеца,и  все го намалявах. После като напуснах го преместили да не духа в човека.Много жега тук ,дано при вас е по хладно.
Аха Специален поздрав на твоето момиче ,имам позната със същото ,миналата година беше и сега  я  виждам на снимки  много бременна.Всичко ще бъде наред! Супер е да отидат децата и  да видят ,това остава на човек-очите да се радват и  сърцето.

# 256
Луси , слава Богу , нищо му няма на сина. Аз се притеснявам , когато са на път – нали и той ще ходи до Милано /А сега го чакам да докладва , че се е върнал от един турски остров , където кара кейт (?) Както аз му казвам само гони вятъра и “кара ски “по морето/. Много скитосват . Но Фло ме контрира , че и ние сме така  Embarassed, ама аз казвам , че не е точно така Heart Eyes –ние само по 1-2 пъти и на друго ниво. Но все пак живота си е техен и мен кой вече ме слуша Crazy

И аз да питам , Айша как си ? Да не би вече да си е дошла Ани и ти да си много щастлива? Дано

Кари и теб те чакаме. Hug Hug Hug

Борянче , много се надявам вече и на Ани да се случи това , което е споходило твоята позната Praynig

Да докладвам за реколтата : Вчера почти дообрахме малините /бяха много/. Брахме и кайсии , има вече смокини , сини сливи /не знам “научното” им име/, тайбери (кръстоска на капина и малина- много едро и ароматно)

Чашка лято за добро настроение

# 257
Ихичка, майките сме така . И за хубаво и за лошо , все ги мислим. Като си помисля ,че и ние сме били млади ,луди ,къде ли не ходехме , а нямаше GSM  тогава. Сега на всяка крачка ги знаем и малко като мине и не ни се обадят ,веднага звъним . Grinning
Само се моля живи и здрави да са , да са щастливи , а кой както иска да си живее живота. Нека да ходят ,сега им е времето.
С Айша се чухме  преди обяд . Добре е вече и е на работа , но има проблем с техниката ,за това не ни  пише. Споко всичко е наред.
Какво ли стана със Светлето , с майка й ???
Извадила съм куфара и каквото се сетя го пускам . Ютията е включена и приглаждам каквото има.
При нас прегърмя , трещя и малко преваля и толкоз. Слънцето пак изгря. Внучката бяха във басейна като валя  hahaha,доволни и щастливи , по мокри няма да станат.
Борянка ти си се смяла на писаното ми , ами точно така си беше , но ... вече ми мина Grinning

Приятен следобед момичета !

# 258
  • София
Хайде от мен една смешка, ама истинска, не е измислена.
Преди няколко дни виждам, че щерката е написала във ФБ името на внучката не Katerina, както е правилно, a KATHARINA, така, както го изписват обикновено там. Кати е участвала в някакъв рекламен клип и там са го написал, както са решили, че е правилно. Е да, ама не. И коментар на български от щерката: На баба ви хвърчилото Joy Видях написаното, разбрах за какво иде реч и го забравих. Днес сватята влязла във ФБ ( съвсем от скоро  я регистрираха и е още много редовна, влиза всеки ден. ), видяла и тя написаното, ама нали е на български, ползвала превод. Преводите във ФБ са направо ужасни Mr. Green Та вместо на баба ви хвърчилото, сватята чете: БАБА ВИ Е ДРАКОН. (на немски дракон и хвърчило са едно и също) и следва  newsm50. Звъни милата женица на сина си и казва, че е смутена и разочарована от снахата. Чуди се къде и какво е сгрешила, та да я нарече дракон. Ели присъства на разговора, разбира за какво иде реч и започва да се смее юнашки.  hahaha Joy Joy Joy. Обяснява на зетко ситуацията и вече смеещите се са двама rotfImao rotfImbo като се успокоили, обяснили на свеки ситуацията и вече смеещите се станали трима  Joy Joy Joy. Обади ми се и на мен, та и ние с ММ се включихме в отбора на смеещите се Joy Joy Joy Joy Joy Е, ако ви е смешно, посмейте се с нас Wink
Добре би било снаха и свекърва да говорят на един език, за да се разбират ( понякога пак не се разбират) и никога не ставайте приятелки със снахите във ФБ Mr. Green

Пиша между пациентите от тръстиката. Хайде за сега чао wavey

# 259
Ами значи умно не съм приятелка във фейсбук ,толкова близост води или смях или рев.Но  се посмях ....

Скрит текст:
Една млада жена си вървяла по центъра, когато без да иска настъпила Вълшебното Лайно. Изведнъж се озовала назад във времето – далеч в каменната епоха. Гледа планини, гори, диви животни... Много се уплашила. Тръгнала покрай един поток да търси хора. Вървяла няколко дни, а нощите прекарвала завита с листа и клони. Една сутрин забелязала пушек до някаква пещера. Гладна и премръзнала се затътрила с последни сили към мястото. На входа седял праисторическият човек. Приличал на бизон – едър мъж, брадат, с дълга гъста коса. Чоплел кокали пред огъня. Като видял момичето, скочил с каменната си брадва в ръка:
- К’ва си ти, ма?
- Изгубих се, господине. Моля те, вземи ме да живея в твоята пещера – примолила му се девойката.
- Мах’са от тука, ма – отвърнал грубо ловецът с тежкия си глас.
- Моля те, моля те – ще се грижа за теб, ще пера кожите, ще ти чистя, ще ти готвя, ще поддържам огъня... само ми позволи да остана при теб.
- Не, разкарай се. Не ми трябваш.
- Много те моля, гладна съм и ми е студено. Страх ме е от дивите зверове, не ме оставяй сама!
Праисторическият човек я съжалил и пуснал девойката вътре. Взел си копието, лъка, стрелите и поел на лов. Обърнал се назад, а тя весело му махала. Вечерта се прибрал, носейки на рамо убита сърна. Пещерата била подредена, кожите изпрани, огнището преместено на по-уютно място, така че да се виждат рисунките на стопанина... женската ръка личала навсякъде. В каменната тенджера къкрела ароматна чорба, а в дървената паница имало сок от ферментирали круши. Първобитният човек отрязал единия бут на животното, а тя опекла месото с набрани по-рано подправки и грудки. Пийнали, хапнали (тя му направила забележка да не мляска като свиня). Поговорили си. Гледали с усмивка все още младото рохко небе. Станало късно. Легнали завити под новия козешки юрган. Той захъркал, тя го прегърнала, той се обърнал, тя го целунала. Последвало сношение с мозъчни изригвания. На сутринта ловецът станал рано. Замислен седнал до димящото огнище. Погледнал надолу и казал на себе си: „За това ли си служила, кожена пръчице?! А аз цял живот да чупя костенурки с тебе?!”Никола Крумов

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 16:21 от Бор_яна

# 260
Фло, случката със дракона-хвърчило направо е смертелна! Направо достойна за конкурса на Немската - да превеждаме идиоми и поговорки 1:1. Ама пък виенската филхармония - докачлива. Ние балканците нали имаме чувство за хумор, а?
Борянка, давай с климатика, то при вас не се живее. Аз спя нощем с вентилатор. Резултат: посред лято се върна белодробната ми кашлица и неразпложение.
Луси, и на мен ми се завива свят катоо ти чета изтребителските подвизи. Змей си!
Гледайте, аз с моето настоящо вишнево опиянение, какво измагерих вчера на ММ - унесе се от кеф. А е просто, като за мен.
Имам и малко подобрения, който иска - ще ги кажа.

http://i.ovkuse.ru/blogs/kulinarija/desert-pjanaja-vishnja.html

# 261
  • София

Фло, направо ме разби от смях. Прочетох го и на Мила и тя много се смя!  hahaha

# 262
Виенската баба да дойде да й прочетем от една друга тема  за епитетите и отношението  към Бг свекървите. Свят ще й се завие.
Чета ви всички. Разбирам, че житието битието ви е разнообразно и на пълни обороти.
Аз съм във "ваканция", защото народът е на море в Гърция. Вчера и днес си поизчистих къщата, защото от преди Великден не съм чистила основно, а отгоре, отгоре /с две думи-замитах под килима/. През другото време чета книга, гледам ТВ, на компа и денят  минал.
Лека нощ! Утре  пак, ако е живот и здраве.

# 263
  • София
СРЕЩА ГОРЕЩА НА СОФИЙСКА ЗЕМЯ - ПЪРВА С КАРИ!!!
СЪБОТА, 2-РИ ЮЛИ, ДОН ДОМАТ, ДОНДУКОВ И ЛЕВСКИ,  15 ЧАСА.
ЧАКАМЕ И ГОСТИ ОТ ДРУГИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА - КОЙТО МОЖЕ ДА ИДВА.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!! А ДАНО!!

smile3525 newsm51 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 txtloves txtloves

# 264
Майчееее , в петък ще съм в София , но отлитам.. Rolling EyesЖалкоооо !!!

Фло Hugтака ме разсмя с този превод  на свеки  hahaha Аз често ползувампреводача, но то един превод от тук от там...
КАГ почивай си, сега  ти се е паднало...
Здравче големи вкуснотии  си направила  на  съпружеското  ти тяло.

Борянка Hug

Лека и спокойна нощ !

# 265
"Всеки ден е едно ново начало....
Поеми дълбоко въздух и започни отначало."

Ведър, слънчев, спорен и усмихнат ден за всички!
Добро утро![/img]

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 07:53 от дидимити

# 266
Добро утро , приятелки !

Невероятно е какво може да направи един слънчев лъч с душата на човек казва Достоевски. Невероятно е, къде може да ни отведе и какво да почувстваме!
С пожелание за слънчев ден и много хубави моменти!

АЗ МОГА
Ако мислиш “сразен съм”, сразен си.
Ако мислиш “ не смея”, не смееш.
Ако казваш “бих искал”, но мислиш “не мога”,
просто няма как да успееш.
Ако мислиш, че губиш, ”загубен си”
ще ти каже светът без упойка -
успехът се крие в твоята воля
и е в умствената твоя настройка.
Ако мислиш “назад съм”, назад си,
който мисли високо, не пада.
Просто трябва да бъдеш уверен
щом си тръгнал да дириш награда.
Не най-силният, нито най-бързият
обезателно грабват залога,
но човекът, печелещ играта
е тоз, който мисли "Аз мога!"
Уолтър Д. Уинтъл / Превод: Иван Вазов

Дидимити ,  Hug Hug Hug

# 267
# 268
Дидимити , благодаря за приятната песничка Hug

# 269
  • София
Здравейте мацки. Много, ама много рехави редиците ни. Днес поне се захлади, та не може да се оправдавате, че сте слънчасали Simple Smile
Ей, ДИДИМИТИ, хубаво ми стана на душата от тази песничка. Чувам я за пръв път. Много е свежа и зареждаща newsm68. И маргаритената полянка ме изпълни с приятни мисли и спомени...Докато се наканя, кафето изстинало, ама нищо и така ще си го изпия Wink С една дума за всичко ти благодаря! Hug
И на теб мила ИХИЧКА, тоже благодаря Hug Поздрави на Милано! Ех, Милано...Ех, Ла скала, ех Дуомо, ех Бергамо...
ЛУСИ, само в петък ли ще си мома столичанка? Може би в събота заминавате за моренцето. Цопкай се, топкай се и заради мен Simple Smile
Ние за сега само за почивниците ходим на сейо, но като дойдат децата (а това ще е около средата на юли), тогава ще се изнесем за цял месец. Ставаме си 100% селяни, от което на мен си ми е много хубаво.
За тази среща не се класирам, защото е точно по средата на почивните дни. Друго би било, да е в петък след обед, или в неделя следобед. Не го приемайте като мрънкане, а то и не е Simple Smile. "Селянките" ще си вървим по селата, а " сИфоянките, както казваше щерка ми, ще се забавляват в столицата Simple Smile. После ще разказвате, нали? )Може би е съгласувано с гостенката ни, важното е на нея да ѝ е удобно. Надявам се, че все ще намерим време да се видим с Кари, докато е тук.
Хайде чао, тръгвам по задачи.

Общи условия

Активация на акаунт