Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 515
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Миличка, какво сте изживяли  Cry Не мога да ти помогна, за съжаление, само стискам палци нещата да се наредят и детето да е добре. Тук има много запознати мами, ще дадат съвет.

# 136
  • София, Люлин-8
Zenda Успех с Герганов аз съм много доволна от него.  Hug

# 137
  • София
Здравейте,  ходихме на консултация при доц. Андрей Иванов, завеждащ Образната диагностика на ВМА. Каза, че на детенцето нищо му няма на мозъка. Никаква увреда. Сега ще чакаме консултацията с Герганов.

# 138
  • София
Здравейте,  ходихме на консултация при доц. Андрей Иванов, завеждащ Образната диагностика на ВМА. Каза, че на детенцето нищо му няма на мозъка. Никаква увреда. Сега ще чакаме консултацията с Герганов.

Toва е добре. Имате шанс да става дума за някоя от детските епилепсии, които се отключват в тази възраст и след няколко годишна терапия има шанс да се излекуват и да изчезнат съвсем пристъпите. Нашият случай е подобен. Първи пристъпи - на 5, за съжаление, недиагностицирани навреме. Голям пристъп със статус на 7, добро повлияване от Конвулекс. За съжаление, опитът за спиране излезе неуспешен и сега продължава да го пие, но надежда за спиране има.

# 139
  • София
Здравейте мамчета. Аз да ви кажа вече почвам да се чудя дали въобще сме имали енцефалит или друга невроинфелция или си става въпрос за един голям епи-статус. Колкото повече чета толкова все повече се обърквам.

# 140
  • София
Доколкото разбирам, енцефалитът не е доказан. Възможно е да е нямало изобщо такъв.

# 141
  • София
Да, не е доказан. Но 20 дни той не можеше да стане от кревата или ако ставаше не можеше да ходи повече от 5 минути. Имаше много странно нещо с повишаване на тона докато говори и объркваше сричките в думата за няколко секунди и после всичко нормално. Треморът беше другото, но всичко това в хода на болестта. После изчезнаха тези неща. Възможно ли е от епилептичен статус да има такива посследствия?

# 142
Мила Zenda, може и да е от епи статуса, но е сигурно, че мозъкът е бил сериозно атакуван Sad
Велика Божия милост е, че сега детенцето е добре.
За Вас сега е полезно, да не променяте нищо относно лекарства и да не се претоварва от игри, телевизия, шоколадови сладки, кола и всичко, което би провокирало мозъчната дейност.

# 143
  • София
Здравейте мами, днес ни откриха сафилококи в гърлото и стрептококи в носа. Бихте ли ми казали коя група антибиотици беше противопоказна при епилепсия. Аз си спомням за пенецелините. Благодаря!

# 144
  • София, Люлин-8
Здравейте мами, днес ни откриха сафилококи в гърлото и стрептококи в носа. Бихте ли ми казали коя група антибиотици беше противопоказна при епилепсия. Аз си спомням за пенецелините. Благодаря!

Зависи какви антиконвулсанти пиете!

# 145
Здравейте, искам да попитам с какво смесвате репитенда,  за да  не се усеща ? И били ли сте ваксини на децата. моята е освободена от комисията, но  част от мен иска да  си й  ги сложа,  че  като слушам какво върлува из градините ми се изправят косите

# 146
Sivotopile, моето дете пие Репитенд и Конвулекс сиропи с адаптирано мляко. Той все още харесва да пие АМ, слава богу. Преди 2 години отказа да приема тези сиропи от спринцовка. Директно ги плюеше. И тогава една друга майка ме посъветва да ги давам в АМ. Така ги пие без проблем. В момента е на 3г и 5м.
Ваксини не са му бити още след получаване на първите му пристъпи, когато беше на 5 месеца. Преди това са му слагани. Но вече не искам да рискувам. Той не ходи на детска градина. Не че не може да се разболее и като не ходи, но съм преценила, че ще си поема риска от липсата на ваксини. Може и да не съм права, не споря.

Искам да ви споделя за резултата от ЯМР, който направихме миналия месец. Това е втори ЯМР, като първият направихме, когато беше на 1г и 6 м. Тогава не откриха нищо. Ако си спомняте той е със Синдром на Уест и до вторият ЯМР така и не откриваха причина за тази диагноза. Сега откриха дисплазия в лява хемисфера. При разчитането от лекаря в Сити клиник поставиха диагноза едностранна полимикрогирия. Но когато отидохме на консултация при доц.Димова, тя категорично отхвърли тази диагноза. Според нея е дисплазия. Което е по-лошият вариант. Даже беше искрено изненадана, че с такава малформация не е правил никакви пристъпи от повече от 2 г. Единственото решение е оперативно да се изреже тази част. Но не иска да предприема нищо преди да получи отново пристъпи. Ще търсим още мнения, но в чужбина при всички случаи. Вероятно имат много повече опит от тук.

# 147
  • София, Люлин-8
Sivotopile На Вики й бяха сложени всички ваксини по календар до втората годинка, тъй като нямахме точна диагноза. Догодина ни предстои реимунизация за ДТК и ще я отложа, ако зависи от мен ваксина повече няма да й се бие. Първите й пристъпи станаха точно след първата двойна ваксинация на 2 месеца. Каквото и да има по градините то със сигурност няма да хване нито дифтерия, нито коклюш, в градините върлуват грипове, честно казано от ваксините ме е много страх. Ако си твърдо решена се консултирай задължително с лекуващия й невролог.  Peace

Aня Не се предоверявай на Димова само това мога да ти кажа. Какво значи кортикална дисплазия, та то полимикрогирията е подразделение на кортикалните дисплазии. newsm78

Цитат
Кортикалните дисплазии са мозъчни аномалии възникващи през ембриогенезата и изразяващи се в малформации на кортикалното развитие. Тези малформации са резултат от въздействието на фактори на средата или генетични фактори върху процесите водещи до крайната организация на мозъчната кора. Те се изразяват в нарушения на:

1 невроналната пролиферация (хемимегаленцефалия, туберозна склероза на Bourneville, фокална кортикална дисплазия наTaylor)
2 невроналната миграция (агирия, пахигирия, подкорови и перивентрикулни ламинарни и нодуларни хетеротопии)
3 невроналната диференциация (полимикрогирия, шизенцефалия, фокална кортикална дисплазия тип 1).

Колкото до диагнозата ви мога да разясня малко, полимикрогирия означава прекалено малки и гъсто разположени мозъчни гънки, фокална кортикалната дисплазия най-общо представлява задебеляване на кората, която се разраства към бялото мозъчно вещество и неясно размита граница сиво -бяло мозъчно вещество при тип1 и тип 2, а при тип 3 границата е съхранена. т.е. двете състояния е трудно да се объркат. Димова Все пак е невролог а не неврохирург, препоръчвам ти втора консултация. Аз лично съм много доволна от доц. Герганов, клиника Мозъка в Хановер, прави консултации в българия през месец.  Peace

Колко ви е голяма дисплазията? Моята дъщеричка има съвсем малка дисплазия, която създава големи бели вече 3 години не мижем да й спрем пристъпите.

# 148
Sivotopile, моето дете пие Репитенд и Конвулекс сиропи с адаптирано мляко. Той все още харесва да пие АМ, слава богу. Преди 2 години отказа да приема тези сиропи от спринцовка. Директно ги плюеше. И тогава една друга майка ме посъветва да ги давам в АМ. Така ги пие без проблем. В момента е на 3г и 5м.
Ваксини не са му бити още след получаване на първите му пристъпи, когато беше на 5 месеца. Преди това са му слагани. Но вече не искам да рискувам. Той не ходи на детска градина. Не че не може да се разболее и като не ходи, но съм преценила, че ще си поема риска от липсата на ваксини. Може и да не съм права, не споря.

Искам да ви споделя за резултата от ЯМР, който направихме миналия месец. Това е втори ЯМР, като първият направихме, когато беше на 1г и 6 м. Тогава не откриха нищо. Ако си спомняте той е със Синдром на Уест и до вторият ЯМР така и не откриваха причина за тази диагноза. Сега откриха дисплазия в лява хемисфера. При разчитането от лекаря в Сити клиник поставиха диагноза едностранна полимикрогирия. Но когато отидохме на консултация при доц.Димова, тя категорично отхвърли тази диагноза. Според нея е дисплазия. Което е по-лошият вариант. Даже беше искрено изненадана, че с такава малформация не е правил никакви пристъпи от повече от 2 г. Единственото решение е оперативно да се изреже тази част. Но не иска да предприема нищо преди да получи отново пристъпи. Ще търсим още мнения, но в чужбина при всички случаи. Вероятно имат много повече опит от тук.

и аз то слагам в млякото,  но го усеща и не го пие. За хидрокортизона прочетох, че се  крие в сок от боровинки и така го пие, но  репитенда всякак го усеща.
Ники още не ходи на градина,  но брат й ходи. Аз малко истерясах, защото той хвана новия грип и на 4 ден беше здрав. тя се  мъчи 2 седмици и сега сме в болница. ужасена съм дори от шарките.

# 149
  • София
Здравейте. Герганов е тук края на месеца. Ние имаме запазен час. Аз също съм за да не се вярва много на Димова, когато става въпорс за вероятна симптоматична епилепсия. Не са и много ясни резонансите.

Общи условия

Активация на акаунт