СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 853
  • 660
  •   1
Отговори
# 195
  • I want it all and I want it now.
Не знам да има наредба забраняваща попълването на заявлението на компютър.
Ако, трябва стигнете до директора.
При мен, като подавах отидоха да я попитат и ми приеха заявлението.

# 196
  • София
Frederika, благодаря  Hug

# 197
  • София
Здравейте, събирам мнения за 35 СОУ в София. Ако има отделна тема ще съм благодарна да ми дадете линк към нея Simple Smile Знам, че 73 -то е по-добрият вариант, но за съжаление бала няма да ни стигне за там - момче - 31,636  Confused

# 198
  • София
Съгласна. Това са децата, които искат да учат математика, не тези, който искат немски. Двете паралелки с НЕ в СМГ не би трябвало да влияят на децата, които искат език. Те позволяват само повече от математиците да изберат немски.
Аз бих избрала СМГ заради математиката, не заради езика - той е бонус, ако искам НЕ. Но това са си мои мисли  Simple Smile, всеки си има своите и не бих убеждавала никого в нищо.

И у дома разсъжденията са в тази посока. Голямо притеснение от страна на възрастните пада с щерката математик, която обаче изненадващо за нас се насочи към ЕГ. Не е СМГ-ейче и затова няма сантименти към въпросното училище. В крайна сметка избора опря до това - на немски ли иска да наблегне (английския го изключихме по валидните за мнозинството причини) или на математика. Твърди, че иска да научи още един език (до седми клас учеше като втори френски, но нещо не я грабна) и защото не знае с какво иска да се занимава в бъдеще. Именно защото обича математиката и се справя много добре (над средните стандарти) смята, че ще й е по-приятно да се занимава допълнително, дори ако трябва и извънкласно, с математика, отколкото с немски.

# 199

Аз се обаждах в училището-гнездо, което е близо до вкъщи и ми казаха, че може заявлението да е попълнено на компютър. Не виждам и смисъл да е обратното, все пак сме в ерата на технологиите, не може да ме карат да пиша на ръка 1 час, нещо което може да се направи за 10 минути.

# 200

Аз се обаждах в училището-гнездо, което е близо до вкъщи и ми казаха, че може заявлението да е попълнено на компютър. Не виждам и смисъл да е обратното, все пак сме в ерата на технологиите, не може да ме карат да пиша на ръка 1 час, нещо което може да се направи за 10 минути.

Ако аз трябва да нося заявление ще занеса 1 - попълнено на компютър, 1 - попълнено в къщи на ръка и 1 - празно. Така ще мога да посрещна всички непредвидени ситуации.

# 201
По повод кодовете и евентуалните грешки при изписването им.
Ето какво пише най-отдолу на заявлението:

4. Кодовете и входящият номер се попълват от длъжностното лице, което приема заявлението!
5. При несъответствие между текста на пълното наименование на училището, профила или специалността от професията и на кода, водещ е текстът!

Мисля, че това улеснява нещата.

# 202
  • Пловдив
... Не виждам и смисъл да е обратното, все пак сме в ерата на технологиите, не може да ме карат да пиша на ръка 1 час, нещо което може да се направи за 10 минути.

И аз това се опитах да обясня миналата година, но ме накараха да преписвам. В Пловдив много си държаха на техните си бланки, разпечатани на жълтеникава хартия по-зле и от вестникарската.

# 203
  • България, София
Припомнете ми моля - мога ли да запиша дете, което не е мое? Не помня да са ми искали документ за самоличност.

# 204
  • Пловдив
Припомнете ми моля - мога ли да запиша дете, което не е мое? Не помня да са ми искали документ за самоличност.

Можеш. И не мен не ми искаха. Като носиш оригинал на удостоверението.  Peace

Да допълня, че поне в нашето училище в заявлението за записване и там по разни други бланки се искаха данни на родителите. Попълвахме и някаква информация за личен лекар. Не знам дали навсякъде е така. Даже и заявленията за СИП подписах при записването.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 13:11 от dundi73

# 205
  • I want it all and I want it now.

Може.
Никой не те пита.
 По добре да не казваш , че не е твое.

# 206
  • София
 Здравейте ! Ако при първо класиране не сме писали достатъчно училища (да не се случва) и детето изпадне от класациите , то ще може ли да участва на трето класиране или не?

# 207
  • Пловдив
Здравейте ! Ако при първо класиране не сме писали достатъчно училища (да не се случва) и детето изпадне от класациите , то ще може ли да участва на трето класиране или не?

Първо участва автоматично на второ. Ако и тогава не се закачи някъде, може да подадете ново заявление за трето класиране.  Peace

# 208
  • София

Ако на 1 класиране не е прието, системата го завърта автоматично за 2 класиране. Ако и там не е прието, за 3 класиране отивате в гнездото и подавате ново заявление, според това, за кои паралелки има свободни места.

# 209
  • Бургас
нас ни викат утре вечер в училище да се подписваме, може би  тези удостоверение ще ни раздават

Общи условия

Активация на акаунт