Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 243
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Цветоноса е преходна част на цветето. Късото нещо с листата и корените е същинската част.

# 106
Благодаря, значи ще живее Joy
Това е първата от поне десет орхидеи, които отглеждам за повече от 4 месеца Crazy

# 107
  • някъде
Едната ми орхидея изгни Sad

# 108
 SadАз пък съм болнични и няма кой да помоля да ми полее орхите в работата в тоя отпускарски сезон, бяха за поливане тази седмица, другата като се върна незнам как ще ги намеря.
А в къщи за първи път катлеята и камбрията ми изкараха цветоноси, това ми е първия успех с тези видове.

# 109
Аз не поливам орхидеята си. Слагам 2-3 кубчета лед отгоре, когато и е ред за поливане. Това го прочетох в някакъв сайт и да ви кажа оживя доста дълго от предвидения за отглеждане от мен период Joy

# 110
Зари, ще оцелеят. Аз се чудя как да обясня на колегите сложната схема на поливане за отпуската, защото в офиса имам една азалия и няколко по-капризни видове. А колежката, с която по принцип си се грижим за цветята, ще е отпуска по същото време! Но ще се наложи да оцелеят.

Метода с леда аз лично тотално го отричам, никой досега не е успял да ме убеди, че работи.

# 111
Дани, дано, ако не бяха такива жеги нямаше да им се притеснявам, надявам се да се справят, както и твоите .

# 112
Здравейте, купих камбрия,стои в стая с климатик,има светлина ,но цветчетата започнаха да увяхват,какво да я правя?

# 113
На една от орхидеите ми окапаха всички листа едновременно, като отрязани от стеблото. Не бяха изсъхнали и сбръчкани преди това. Някой има ли идея за какъв проблем става въпрос?

# 114
Здравейте, купих камбрия,стои в стая с климатик,има светлина ,но цветчетата започнаха да увяхват,какво да я правя?

Вероятно процъфтява. За разлика от фалчетата те цъфтят до два месеца а в горещото и по кратко.
Няма причина за притеснение.

# 115
На една от орхидеите ми окапаха всички листа едновременно, като отрязани от стеблото. Не бяха изсъхнали и сбръчкани преди това. Някой има ли идея за какъв проблем става въпрос?

Нека да видим снимка. Трудно се съди по думи.  Предполагам гниене или гъбични заболяване.

# 116
Едната ми орхидея изгни Sad

От колко време имаш Диди? Била е болна или проблеми с поливането?

# 117
Зари, аз и преди съм писала, моите орхи по принуда едно лято изкараха 45 дена без да са поливани. Оживяха и есента цъфтха....

# 118
Аз не поливам орхидеята си. Слагам 2-3 кубчета лед отгоре, когато и е ред за поливане. Това го прочетох в някакъв сайт и да ви кажа оживя доста дълго от предвидения за отглеждане от мен период Joy

Чела съм за този метод на поливанеаз не мога да ги прилагам Но ми било интересно да знам от колко време ги отглеждаш така и как се отразява леда на домашни цъфтеж особено през студеното месеци. Благодаря засподеле ото предварително.

# 119

Нека да видим снимка. Трудно се съди по думи.  Предполагам гниене или гъбични заболяване.

http://prikachi.com/images.php?images/648/8833648P.jpg

Общи условия

Активация на акаунт