Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 350
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
mariqpb, като цяло съм съгласна с теб, но аз пък точно от нашето море не веднъж съм се прибирала с цистит и вече направо ме е страх да се намокря  Confused

Не мисля, че някой обижда природата, а това, в което хората са превърнали, нашето черноморие за съжаление!

# 196
http://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarite-izbiagaha-ot-rodnite-kurorti-6043056

"Оказва се, че не руснаците, а българите са тези, които бягат от българските курорти, избирайки места с по-малко строежи, по-добро обслужване и природни условия.

Преки конкуренти на България в летния туризъм са Гърция, Турция, Хърватия и Египет. Всички те предлагат много по-добри от българските условия за почивка, като се започне от по-чистите плажове и морета, по-добрата инфраструктура на курортните комплекси и се стигне до множеството допълнителни атракции, свързани с културен и исторически туризъм.

България все още разчита на хубави хотели и ниски цени, но те не могат да заместят всичко останало в презастроените и мръсни български курорти, където основните атракции са евтиният секс и алкохол.

Хотелските комплекси по българското Черноморие трябва да предлагат перфектни условия и множество допълнителни туристически атракции, защото страната ни не може да се конкурира с природните условия на Гърция, Турция и Хърватия с техните хиляди километри плажове и кристално чисти води.
"

Коментарите долу са интересни. Цитат:
 "Да, ама иди го разправяй на бълагрския идиот хотелиер. Той (като част от БГ бизнесмените) сяда с калкулатора на сянка и смята толкова легла по толкова пари, ей какво се получава, брей.... А и като резервира на 150% легловата база, вече душата му е в Рая. Така тъпаците си представят бизнеса - спящи туристи. А реално спането не е основата на туристическия бизнес. Консумация на храни и напитки, развлечения, обстановка и др. С един басейн и 1 лоби бар не става работата. А и инфраструктурата е зле. Там трябваше да направят 2-рата атомна централа и Цанков камък 2 - да има достатъчно ел.енергия и вода за клетите туристи дето се изсипват. "

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 11:11 от Nil desperandum!

# 197
mariqpb, като цяло съм съгласна с теб, но аз пък точно от нашето море не веднъж съм се прибирала с цистит и вече направо ме е страх да се намокря  Confused

Не мисля, че някой обижда природата, а това, в което хората са превърнали, нашето черноморие за съжаление!
Е че то цистът зависи ли  от чистотата на водата? По-скоро някои хора са предразположени / вкл. и аз/

# 198

Е че то цистът зависи ли  от чистотата на водата? По-скоро някои хора са предразположени / вкл. и аз/

Ами циститът се получава главно от е - коли. Когато водата е замърсена с тях...сещаш се... Confused

# 199
И още коментари:
"На Гърците за едно нещо им свалям шапка, че не си затриха туризма. Там високото и безразборно строителство е забранено. Рядкост е да видиш хотел над 4-5 етажа. А те имат много по -дълга ивица към морето от нас. А и морето е друго.
Тук се тъпчем като копърки в консерва а и как иначе, представете си колко "почиващи" се падат на кв.м. от плажа при толкова много и високи хотели.
"

" а бе това както и да е, ама това, че хората плуват в собстените фъшкии е напрово гнусно за едно нормално човешко същество! след 45години соц. просперитет се оказа, че 99% от крайморските градчета и селца канализацията им се излива свободно в морето, а следващите години на соц, ДАЛАВЕРОКРАЦИЯ на никой от цръвените далаверамени не му пукаше!!! "

"НЕ сме избягали,ИЗГОНИХА ни.
Имаме най-хубавото мореи най-грозния бряг.
Да си седят сега мутроподобните ,мутродателите,муткурвите и пр. сами в небостъргачите. "

"Българския туризъм има един съществен проблем. този проблем се нарича малоумие. Алчността и стремежа за бърза печалба при мининум инвестиране води до стагнация. Пример: днес мои познати се върнаха от Халкидики. По около 400 лв. на човек в къщичка на първа линия. Няма бариери, няма дране на плажа нищо няма от милата родна картинка. Спокойствие, вълни, маслини и силна храна това е. "

"..българите бягат от Ешерихия коли!!!...трябва да си пълен кретен, да ходиш на
родното черноморие. "

"Българите избягаха от българските курорти, понеже едни едни други "българи" ги изгониха от там, а морето го превърнаха в помийна яма. "

"Не помня преди колко време имаше статия в която пишеше,че все по-често се виждат гларуси в Айтос,Карнобат и Ямбол.Е,щом и те бягат от морето всичко е ясно. " /да добавя, че и в Търново има напоследък/

"Тази нечовешка алчност, всеки депутат да има хотелски комплекс на морето, все нанякъде щеше да избие. Ето сега се отваря възможност да ги напълнят с нашите цигани и всевъзможните емигранти. Честито да им е."

"аз дето съм от морето, ходя по средиземноморието на почивка, най вече Испания и Франция
когато българските хотелиери се научат как се върти този бизнес, тогава може се върна към нашите курорти
....
нито храната, нито обслужването е на ниво, да не говорим за грозната инфраструктура
трябва се научат как се ухажва клиента, а после той сам ще си даде парите "

"А за чистотата на морето просто "немам думи" - чистото и прозрачно море,което помня от преди 20 години вече не съществува. "

# 200
"Естествено, че българите ще бягат от родното черноморие.
Всеки ходи там, където е по-добре.
А у нас наблюдаваме един хищнически манталитет и никаква грижа за летовника.
В Гърция например, ако отидете на плажа и си закупите едно единствено нещо - кафе, сок или сандвич, ви се полага чадър и шезлонг на плажа, безплатно, за цял ден.
ВИП зоните с чадърите на хотелските гости НЕ СА най-отпред, а - най-отзад и цялата ивица до морето е за свободно ползване. Да оставим настрана, че цените на хотелите са равни и по-ниски от нашите. Да оставим настрана, че българинът е добре дошъл и много гръцки сервитьори знаят български. Не говоря за българите, които работят там. А хлябът и водата са безплатни навсякъде.
Е, как да не се почувства човек добре, как да не се почувства уважаван?
Нашите пишман бизнесмени, в момента се давят в собствената си неандерталска алчност. Хак им е!"

"Освен всички друго,турските курорти предлагат много добра храна,много добро и уважително обслужване,а също така и много добър културен туризъм.Можем да се учим от тях на уважение към клиента, хигиена.Археологическите обекти са реставрирани и съхранени отлично,има добри екскурзоводи ,интересни допълнителни екскурзии.Турция е завладяла бреговете на Егейско море и е наследила от древна Византия много археологически паметници - всичките християнски.А сега се възползва от това наследство,съхранява го.За разлика от България не е презастроила крайбрежната си ивица.Има простор,има зеленина.Много цветя и цъфтящи храсти.Покрай магистралите са засадени нови насаждения от дървета,а не като българските -около магистрала Тракия е лунен пейзаж. "

"Да, тя мафията кара сервитьорката като дойде и да те погледне с онзи изпълнен с омраза е отегчение поглед, да превърти очи и да ти приеме поръчката с отношение - абе аз да не съм ти сервитьорка, бе. Защо всички ходят в гърция? защото там знаят как да ти вземат парите и да те накарат да се върнеш. у нас се работи масово и поголовно на практиката - ше те излъжем с 10 лева един път, тва ми е важно. че после няма да се върнеш, кво ме интересува. "

# 201
Абсолютно съм съгласна за обслужването, че на повечето места е под всякаква критика.За Гърция бих казала същото.Вярно, че съм била само на едно място и не би трябвало да вадя изводи като цяло за туризма им.Но останах с впечатление, че там е мръсно, а хората груби..Може би ,пак казвам мнението ми не може да бъде критерий.За обслужването в Турция - както казах, никаква забележка .. Но има доста места по нашето черноморие и не говоря за хотели, а по-скоро тип квартири , които са много чисти, на сносни цени и с много любезни и приятни хазяи.На тези, на които съм била са с двор и кът за барбекю, където можеш сам да си приготвиш нещо, а децата да играят спокойно или пък да отидеш на заведение, на което ти решиш.Може би е странно, но ако се замисля аз хотели не посещавам на нашето черноморие или ако спим на хотел не ползваме храната, която предлагат там ,а си хапваме по заведения.Относно пренаселените плажове не мисля, че на плажа на о. Тасос беше спокойно, точно обратното.., а Турските плажове... то почти няма такива там , плажната ивица е толкова малка на повечето места, че събира по един ред чадъри и хората основно ползват басейни.
За цистита исках да кажа, че и в Гърция да си и в Турция да си и на басейн да си , където уж има препарати за пречистване от бактерии- гаранция за цистит няма, когато си предразположен... бактериите са навсякъде.

# 202
  • Германия
Смятам, че чистотата зависи и от потребителите на плажовете. Вчера двама младежи след като приключиха с печенето, си събраха багажа, оставиха пластмасовите бутилки и угарките от цигарите да лежат в пясъка и си заминаха. Пътят така или иначе минава покрай кошчетата за боклук, не струва много да хванеш бутилката и да я хвърлиш в кошчето.

# 203
Аз съм била на скъп хотел в България, като обслужването беше отвратително. Ако не си и не се държиш като местен ВИП то дори мургажата камериерка с ипозволява да ти се прави на интересна. Да не говорим за пияния келнер в ресторанта.
Слу4вало ми се е и в Кипър, където бяхме в доста съкп хотел в който в обслужването работеха много българи и се насладихме на резултатите на "Тук българи на по4ивка не ходят"... Неоправени и мръсни легла, несменяне на 4аршафи, непо4истени стаи ...
НЕ ми е искаше да се оплаквам и да си го връщам, защото го отдадох на простотия и предпо4етох да си изкарам хубава ваканция. Но и аз се прибрах с проблеми поради тази мърлявщина. А хотела беше наистина от скъпите  Sick

В Гърция винаги са много мили и към нас и към децата, в Италия и Испания са много мили, В Германия са ужасно дръпнати и страшни сметкаджии.

# 204
Пътувала съм много и по работа и на екскурзии в чужбина и мога да кажа, че най-доброто обслужване съм получила в бг. Чак ми е било неудобно на моменти така да ми лижат з......
В бг е и най-евтино, но пък мръсотията по морето никъде я няма освен на Айвълък, но там пък е супер солено и самото море е чисто. А и в Неапол беше по-мръсно, а на Санта Сузана до Барселона и морето изглеждаше по-мръсно, но не съм се къпала беше май месец и все още беше студено. Така че не мисля, че може пък чак толкова да се обиждаме

# 205
Пътувала съм много и по работа и на екскурзии в чужбина и мога да кажа, че най-доброто обслужване съм получила в бг. Чак ми е било неудобно на моменти така да ми лижат з......
В бг е и най-евтино, но пък мръсотията по морето никъде я няма освен на Айвълък, но там пък е супер солено и самото море е чисто. А и в Неапол беше по-мръсно, а на Санта Сузана до Барселона и морето изглеждаше по-мръсно, но не съм се къпала беше май месец и все още беше студено. Така че не мисля, че може пък чак толкова да се обиждаме

На Ибица може би не си видяла какъв гьол е на по4ти вси4ки мини плаж4ета Sick  Отрупани с хотели мини залив4ета , които са "затворени" от яхти закотвени пред залив4етата и изливащи вси4ките си боклуци във водата.

Та за плаж ставаше преди 7 сутринта, преди да се събудят яхтаджиите . После в един момент морето заприли4ваше на леген с отпадна вода.

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 12:26 от Bandiera rossa

# 206
Тихо сега. Колкото повече мрънкала се изнесат към Гърция и Турция, толкова повече чисти плажове ще останат за нас.  Laughing

# 207
Тихо сега. Колкото повече мрънкала се изнесат към Гърция и Турция, толкова повече чисти плажове ще останат за нас.  Laughing

Не е сигурно. Докато не се вложи в пре4истване на отпадъци и в екология.

# 208
Букинг ми показва някакво приятно хотелче в Равадиново , но то не е много по-близо, отколкото Приморско. И миналата година го гледах Аркутино ризорт, обаче ние с нашето консумиране изобщо не сме за ОИ и просто ми свидят толкова пари. Надявам се да убедя ММ да прескочим поне веднъж да видим плажа там.
Бон релакс в Равадиново изобщо не е приятно хотелче! Стаите не са ремонтирани от години, персонала е мързелив, а храната със съмнително качество. Миналата година наши приятели бяха там и минахме да ги видим. Тръгнаха си предварително

# 209
Благодаря за мнението. Накрая ще спестя от друго, но ще ида в Аркутино Фем. Ризорт, въпреки отзивите за храната.

Общи условия

Активация на акаунт