Превоз на домашни любимци в страната с междуградски транспорт

• 7 972
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Дано да не повтарям темата, но не намерих такава. Моля за съвет! Аз съм студентка във Велико Търново, родния ми град е на 300+ километра. Става въпрос, за това, че много отдавна искам да си взема кученце (някоя дребна порода) и в момента единственото, което ме спира е, че не знам дали ще мога да пътувам с него. Става въпрос за пътуване един или два пъти месечно. Обикновено пътувам с автобус ( на Алексиев), заради любимеца съм склонна и с влак да пътувам, но не намерих нужната информация, за да се осведомя как стоят нещата. Ще ви бъда благодарна, ако споделите, това, което знаете по темата!

# 1
Ако животното е кротко и в клетка, не мисля, че ще има проблем.
Следващият път, когато пътуваш, попитай шофьора за политиката на фирмата по въпроса.

# 2
Аз тези дни трябваше да пътувам с животно (котка), но от автобусната компания ми казаха, че зависело от шофьора и най-вероятно ще трябва животното да пътува в багажното?! Т.е. като реша да пътувам трябва да рискувам да ми бъде отказано или 2ч животното да изкара в багажното... Предпочетох да не рискувам и си намерих алтернатива (макар и в последния момент)

# 3
  • София
Оня ден се наложи да пътуваме с влака с кучето, защото закъсахме с колата, а трябваше да се приберем в София. Затегнали са правилата при издаване на билети - искаха ветеринарния паспорт, защото в самия билет се вписва номера му като основание за издаването му. Слава богу, имах при мен ксерокопие, но пак стана разправия и момичето на гишето звъни три пъти по телефона да уточнява с началството кой точно номер да впише, скъсахме си нервите. Но иначе няма никакъв проблем, съвсем законно си пътува куче във влак, цената на билета му е 1/2 от редовната тарифа.
Превоз на домашни животни

# 4
БДЖ позволява превоз на домашни любимци:
http://www.bdz.bg/bg/chesto-zadavani-vuprosi/prevoz-na-domashni-jivotni.html

Общи условия

Активация на акаунт