Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 136
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 450
Ама защо да ги извърлят и да
се развали веселото?

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 22:08 от Анонимен

# 3 451
  • София
Фараж кого представлява, че ЕС трябва да се съобразява с молба му?  Laughing

# 3 452
  • Bristol
Фараж кого представлява, че ЕС трябва да се съобразява с молба му?  Laughing
Той е депутат в Европейския парламент от 2004 г. и за новите избори се готви, ако до тогава нищо не се е случило с Брекзит🤔 Дори и да не знаехте този факт, ако бяхте гледали видеото, преди да коментирате, щяхте да се досетите Wink

# 3 453
  • София
Много добре знам кой е Фараж.
Исках да кажа, че за да се съобрази ЕС с някого, същият трябва да има мандат да преговаря от името на ЮК. Как си представяте ЕС, пък и който и да се друг, да се лашка между желанията на отделни евродепутати?
Има си разписани правила за разглеждане на предложения и съм сигурна, че ако е спазена институционалната процедура, ЕС ще разгледа предложението.
Популистките изказвания от трибуната докосват много сърца, но обикновено нямат голяма стойност. Wink

# 3 454
  • Bristol
Популистките изказвания от трибуната докосват много сърца, но обикновено нямат голяма стойност. Wink
Право в десятката, каква е една от функциите на депутатите. Дават идеи или подкрепят чужди такива и лобират за тях, понякога успешно, понякога не. Но това е А и Б на политиката, не виждам защо въобще се дискутира тук 🤔

# 3 455
  • София
Дискутираме, защото написа, че евродепутатите не са съгласни с искането на Фараж за незабавно излизане. Което между другото не става ясно от клипчето, което постна, даже му ръкопляскат.  Може би разполагаш с друга информация, която ще споделиш.
Аз казвам, че никой не го интересува какво е казал от трибуната Фараж. Важно е какво действително прави и дали наистина го прави. Нека лобира и дано успее да намери много съмишленици и от двете страни на преговорните екипи, че ситуацията заприлича на латино сериал.

# 3 456
  • Стара Загора
Някой знае ли/ сблъсквал ли се е вече с това дали пратки от Англия се таксуват като идващи от държава извън ЕС (ДДС, мито)?

# 3 457
Англия е все още в ЕС и като гледам няма скоро да излязат, няма мито, ДДС или каквито и да е допълнителни такси. Онзи ден ми пристигна пратка от Амазон за над 100 паунда, получих си я директно у нас.

# 3 458
Ще се разбере като ти отиде пратка на митницата. Револют неприятно ме изненадаха като ми блокираха картата и сметката с искане за допълнителни документи заради Брекзит.
Всичко свързано с Англия вече ми е в игнора. Другу такива изненади не желая.

# 3 459
Е това си е незаконно. Но защо ли се изненадвам, след като пуснаха и новите паспорти без "Европейски съюз" на тях. Rolling Eyes ЕС обаче още не е свалил британското знаме от местата, където фигурира.

# 3 460
  • София
За мен е нормално, отдавна всички са се подготвили за Брекзит. Малко таймингът се обърка с тези постоянни искания за отлагане, което според мен е причина за случки като гореописаните.
Надявам се скоро Брекзит ще стане факт и всичко да се нормализира.

# 3 461
За мен изобщо не е нормално. Пример: това, че имам фиксирана дата за сключване на брак за след 7 дни никак не означава към момента да се представям и вписвам с името на съпруга ми, макар и да предстои да правя законно точно това само след броени дни.

# 3 462
  • София
Не е нормално, факт. Аз имах предвид, че при непрекъснато отлагане е възможно да се получават подобни неща.

# 3 463
Въобще не нормално, дала съм предостатъчно документи за да си отворя сметка там. Мога и без тая карта. Подготовка за брекзит какво правно основание е. Аз съм лесна, казвам майната им. Да му мислят гражданите на ес, които са обвързани с Англия и работят там.

# 3 464
Аз на 29 март поръчах продукт с цена 53 евро от английски сайт, на 2 април го получих в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт