Такава е ситуацията, че имам преки впечатления от стартиращи технологични компании. Не си мисли, че някой идва и ти изсипва едни пари, щото изглеждаш много умен. Не са малко гаражните компании, които стартират съвсем скромно.
Частните инвеститори (каквито предимно финансират технологичния сектор) също не раздават пари без нужната обосновка и последващ контрол. Но хората не го наричат "бюрокрация", защото често е шансът на живота им и са твърде щастливи, че са го получили. Предпочитат да се захванат за работа, за да го използват.
Между другото, България има един много добър показател на световно ниво - първо място по покритие със скоростен интернет. Област, в която държавата сама по себе си не прави много, нито ЕС налива пари. С което искам да кажа, че да работиш здраво и да рискуваш е по-важно от наливането на средства - поне за мен и поне за ИТ сектора.
Как ще рискуваш - ами залагаш апартамента, лишаваш се от доходи за известно време, взимаш заеми. Така. Какъв риск за теб е, ако някой друг ти даде парите?
Няма значение толкова също кой точно какво е открил. Печели този, който успее да го приложи масово.
Рокси, абсолютно е така.
Нивото на несигурност по отношение на работа, дом, здравеопазване и т.н. в САЩ е нещо, което повечето европейци дори не си представят.И да се съглася - това е част от рецептата им за успех. Няма как само хубавите неща да получим.
Не разбираш явно наистина за какво говоря - нужната обосновка и последващ контрол въобще не е бюрокрация. Ама хич. Аз ти казвам, че ако някой с достаъчно солидни средства не ти застане зад гърба, т.е. да ти стане съдлъжник (дори само с поръчител няма да стане ако не си на някого човек), ще гледаш каквото и да е финансиране през крив макарон. Включително европейско, щото ти възстановяват в последствие парите, първо пак до банката опираш. Честно, не мога да повярвам че тези неща трябва да ги пиша въобще.