Електронни четци - XVIII

• 79 946
  • 813
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Потвърждавам това за белия екран. Получи се, но трябваше да задържа копчето по-дълго.
При мен ъпдейтът се случи именно при включване на wi fi, но не ми е искано никакво потвърждение. И аз не виждам драма с ъпдейтите, освен, че ср променя мястото на някой бутони/функции, с които вече съм свикнала. Другото е възможността след определен ъпдейт устройството да дава повече грешки. Има хора, които предпочитат първоначалната версия, с която е купено устройството.
Toчно това искам да избегна - да не се сбози още повече, явно няма да го видя регистриран (само колекциите ли губя?). Моят го тествах и заспива напълно, а този купен преди месец, уж пак давах screen Off - но минаваше в скрийнсейвър...

ПП: Това с bb.bulexpo-bg.com щеше да е добра опция  Wink

# 151

"щеше" в смисъл?

# 152
  • София

"щеше" в смисъл?
Няма как да ползваш сайт за директно сваляне без да ползваш интернет, което Starrydream не иска.

# 153
  • София

"щеше" в смисъл?
Защото не съм го регистрирал/включил Wi-fi.

Сега сравних версийте, но софтуера не виждам къде го пише, фърмуера е еднакъв.

# 154
Не съм чела всичко, признавам, но минах по диагонал  и не откривам решение на моя проблем. Може би е глупав въпросът ми, но ако някой може да удари едно рамо, ще съм благодарна много. Подариха ми kindle paperwhite. Има wi fi, свързала съм . Има някакъв браузър, експериментален май беше, който не иска да отвори никаква страница. Аз най- вече искам да сваля книги от читанката, защото доколкото разбирам, поддържа всички формати. Не съм технически неграмотна, ползвам всякакви устройства, това ме затрудни. Може и на лични някой да ми обясни, че да не спамим тук .

и аз като теб, но по-нагоре споделиха безценна информация - изписваш в браузъра bb.bulexpo-bg.com, отваря се самата читанка и директно сваляш
И пак не става.Излиза страницата на Читанката и после пак съобщение, че не може да я отвори Sick

# 155
А при мен се получи - изобщо не знаех, че може да се сваля директно на киндъла от Читанка. Много благодаря за споделената информация  bouquet

# 156
За мен е голяма глупост хем да има wi fi, хем да не можеш да го ползваш. Аз ще ходя днес до магазина, от който е купен, че ми е подарък. Дано там направят нещо, въпреки че нямам големи надежди. Вие с кабел как сваляте-първо примерно от читанката на компютъра, после от компютъра на таблета записвате файловете? Или направо на четеца? И защо на таблета е толкова елементарно да си свалиш книга, пък за четците като гледам колко сте изписали, чак не мога да му се зарадвам  Laughing

# 157
  • София
предвид, че киндъла чете малко формати - най-добре моби, а повечето книги се свалят епъб (или зип, или торент) така и така wi-fi-то не е съвсем приложимо, ако не си пазаруваш от амазон.

не виждам за какво точно ще си го качваш на таблет. Сваляш си на компа и си го конвертираш и качваш към киндъла...
А пробва ли по мейл да пращаш? Т.е. може просто да ти е бавен нета и тежки страниците, което се опитваш да отвориш?

За горният сайт - някакво огледало ли е? С моби варианти?

# 158

не виждам за какво точно ще си го качваш на таблет. Сваляш си на компа и си го конвертираш и пращаш към киндъла, дали по кабел, по мейл или каквото там.

Аз понеже до сега ползвах таблет вместо четец, затова споделям, че е елементарно за таблета. Значи пращам го към киндъла по кабел, така или иначе поща няма да отворя с този загубен браузър. Благодаря  Hug

# 159
  • София
Таблета и четеца по принцип нямат много общо, едното си е направено да работи в нет. Киндъла не му е това идеята.
Сега си пуснах нета за малко -  прилично бързо отваря амазон, абв поща.
Сайта, който са дали горе го отвори за момент и каза,  че съжалява, но киндъла няма достъп до този сайт и го махна, не му хареса. Simple Smile
Ти нали не си си пуснала airplane mode?

# 160
предвид, че киндъла чете малко формати - най-добре моби, а повечето книги се свалят епъб (или зип, или торент) така и така wi-fi-то не е съвсем приложимо, ако не си пазаруваш от амазон.

не виждам за какво точно ще си го качваш на таблет. Сваляш си на компа и си го конвертираш и качваш към киндъла...
А пробва ли по мейл да пращаш? Т.е. може просто да ти е бавен нета и тежки страниците, което се опитваш да отвориш?

За горният сайт - някакво огледало ли е? С моби варианти?

Не знам какво имаш предвид под огледало, но аз го открих случайно в някакъв друг форум преди време. Това си е пак Читанка, но някак адаптирана за директно сваляне. Както писах, аз свалям като натисна на четеца иконката за EPUB (зелена, като ромб), така е пригоден сайтът за сваляне от Киндъл. Но пък сваления файл не е EPUB, a си е точно MOBI и се чете без проблем. Понякога препраща към www.chitanka.info, но като се въведе правилния адрес, всичко е наред.  Peace

Не знам дали го обясних като хората. Питайте, ако нещо не е ясно, ще помагам, ако мога.  Hug

ПП: Ето тук е обяснено: https://forum.chitanka.info/topic4232.html

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 10:14 от FreakOnALeash

# 161
  • Стара Загора
Когато изпратите книгите по мейл не използвате браузъра на четеца изобщо. От компютъра си влизате в мейла с който сте регистрирани в амазон и от него изпращате  на мейла,  който   ви е на четеца. Когато си включите киндъла след това при включен Wi fi ви се появяват изпратените книги.  Не е сложно само трябва да си проверите  коя ви е пощата. За всеки регистриран киндъл имам различен мейл, на който да изпращам книгите. Преди се виждаха в профила в Амазон  и в устройството също.

# 162
Не съм чела всичко, признавам, но минах по диагонал  и не откривам решение на моя проблем. Може би е глупав въпросът ми, но ако някой може да удари едно рамо, ще съм благодарна много. Подариха ми kindle paperwhite. Има wi fi, свързала съм . Има някакъв браузър, експериментален май беше, който не иска да отвори никаква страница. Аз най- вече искам да сваля книги от читанката, защото доколкото разбирам, поддържа всички формати. Не съм технически неграмотна, ползвам всякакви устройства, това ме затрудни. Може и на лични някой да ми обясни, че да не спамим тук .

и аз като теб, но по-нагоре споделиха безценна информация - изписваш в браузъра bb.bulexpo-bg.com, отваря се самата читанка и директно сваляш
И пак не става.Излиза страницата на Читанката и после пак съобщение, че не може да я отвори Sick

при мен работи по този начин без проблем...

# 163
Явно трябва да си настоятелен. Успях и аз след много опити. Сега имам друг проблем, не си прочетох ръководството и не знам как да се върна в начален екран при отворена книга, ама ще търся да чета  Laughing Laughing Laughing То не е една беля. Благодаря ви, момичета  Hug
Обаче наистина трябва добър нет.

# 164
  • София
Коя опция в амазон е описана като подсветка? Тоест базовият модел на киндъл - има ли я ? https://www.amazon.de/Kindle-eReader-Touchscreen-Spiegeleffekte- … f=dp_ob_title_def

и какво е предимството на пейпър уайт? Може би са глупави въпросите, но за първи път ще си избирам четец и не ми се иска само по цена да го избера

Общи условия

Активация на акаунт