Електронни четци - XVIII

• 80 803
  • 813
  •   1
Отговори
# 330
При мен,когато книгата е качена през кабел, показва номерата на страниците,а когато е през пощата-проценти.

# 331
  • София
Както го нагласиш може да показва: Location in book (което честно на мен ми е най-непонятното отброяване), страница в книгата, време оставащо до края на главата, време оставащо до края на книгата, може и нищо да не показва, при всички избрани  освен, none показва и общия процент.
Каквото и да си избрала (аз чета на време до края на главата), когато цъкнеш на менюто ти показва и до къде си в страници например 163 от 438.

# 332
  • София
Благодаря  bouquet
В момента ползвам Нук, но е доста старичък вече и се замислям дали да не си подаря за Коледа нов четец. Тъй като новият модел на Нук ми е твърде скъп за подобен род устройство, се замислям дали да не пробвам Киндъл Пейпъруайт 2015. Липсата на номера на страниците е нещо, което доста би ме дразнило и дори би ме отказало от модела. Сега ще се оглеждам за промоции в немския амазон Simple Smile

# 333
От немския Амазон как поръчвате - чрез превозвач ли или директно до БГ адрес?

# 334
  • София
Аз не съм поръчвала досега, но предполагам с превозвач ще е по-изгодно.

# 335
  • София
Зависи от модела и възможностите, най-евтините модели с реклами и т.н. са без доставка до бг и с превозвач сме поръчвали. Oasis си го поръчах директно до тук, реших, че ако нещо има да се налага връщане и за тези му цена ще ми е по-удобно. Но при него  има доставка до тук.

# 336
  • София
За първи път качих ПДФ файл на киндъла и установих, че е отвратително за четене. Не мога да си регулирам буквите, тоест мога да увеличавам ама трябва да местя едно прозорче от единият крайна реда до другият, което е изнервящо. Моля кажете в какъв формат да направя този ПДФ за да ми е като класическа книга в киндъла, тоест само да си наглася страниците според шрифта който съм си избрала и т.н.
Предварително Благодаря.
Вече си свалих Калибре

# 337
  • София
ами...в моби, но имай предвид, че при преобразуването може много да се прецака книгата, да се изгубят глави, връзки, за се разкъсат редове и т.н. Най-добре да си намериш книгата направо в нещо като епъб или моби. По принцип пдф не е добро решение за ел.четци

# 338
За първи път качих ПДФ файл на киндъла и установих, че е отвратително за четене. Не мога да си регулирам буквите, тоест мога да увеличавам ама трябва да местя едно прозорче от единият крайна реда до другият, което е изнервящо. Моля кажете в какъв формат да направя този ПДФ за да ми е като класическа книга в киндъла, тоест само да си наглася страниците според шрифта който съм си избрала и т.н.
Предварително Благодаря.
Вече си свалих Калибре

Пробва ли да обърнеш от портрет в landscape?
За мен това е единственият начин да се чете пдф, преобразуване в друг формат не работи.

# 339
  • София
Това пак зависи какъв е шрифта на пдф, имам такива, които и на лендскейп са ужасно дребни и почти нечетими.
Чак пък да не работи обръщането. При някои ми се получава съвсем ок, при други никак. Зависи и самия пдф как е направен.

# 340
  • Ænima/Albuquerque
Пристигна ми Киндъла.  Heart Eyes
Благодаря ви за съветите, момичета!  Hug

# 341
  • София
Предварително Благодаря.
Вече си свалих Калибре

Пробва ли да обърнеш от портрет в landscape?
За мен това е единственият начин да се чете пдф, преобразуване в друг формат не работи.
Не съм правила такива опити. С програмката го направих в моби и от снощи си я чета. Има разкъсани редове, тоест между редовете се вмъква по един празен, но не е проблем

# 342
  • София
Здравейте момичета,

онази вечер моят киндъл реши да се бъзика с мен и замръзна точно както някой беше обяснявал преди няколко страници. 12 пъти го рестартирах, докато успея да го накарам да не се държи като малоумен. Но ме изнерви значително и взех да хвърлям по едно око на Пейпъруайта и на Воядж. Обаче имам един въпрос. Доколкото схващам Воядж има и тъч, и бутони, нали така? Докато Пейпъруйта е само тъч?
Аз така съм свикнала с моята петица, че ми се струва, че само с тъч ще ми е неудобно.
Вярно е, че Воядж е доста по-скъп, но ако бутоните са същите, ще ми е по-комфортно.

# 343
Здравейте момичета,

онази вечер моят киндъл реши да се бъзика с мен и замръзна точно както някой беше обяснявал преди няколко страници. 12 пъти го рестартирах, докато успея да го накарам да не се държи като малоумен. Но ме изнерви значително и взех да хвърлям по едно око на Пейпъруайта и на Воядж. Обаче имам един въпрос. Доколкото схващам Воядж има и тъч, и бутони, нали така? Докато Пейпъруйта е само тъч?
Аз така съм свикнала с моята петица, че ми се струва, че само с тъч ще ми е неудобно.
Вярно е, че Воядж е доста по-скъп, но ако бутоните са същите, ще ми е по-комфортно.

Да, Воядж-а е с бутони и тъч....

Някой да е чувал и да има мнение за тези четци:
https://www.bookeen.com/en/

# 344
  • Стара Загора
Бутоните на вояжа не са точно същите като на 5-цата. Сензорни са или там както се наричат, на мен са ми удобни, но и с тъча лесно свикнах.

Общи условия

Активация на акаунт