Електронни четци - XVIII

• 80 764
  • 813
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И защо оазисчето е перфектно? С какво двойната цена е подобрила качеството?
Според мен се върнаха назд амазонци.
Пп. Ако пуснат другите 300ppi 7-8" на поносима цена ще си го сменя пейпъруайта. Поне mode да имаше, та да му кача приличен софт за четене.
Перфектно е за мен, за моите нужди, навици, желания и т.н. Точно заради нещата, които те изтъкват като негови плюсове пред другите. Да се повтарям ли?
Ако имах преди него работещ пепъруайт или воядж, надали бих го заменила, заради идеята само. Но аз ъпгрейдвах 4-ка Wink и не съжалявам, че си избрах него пред другите два варианта.
Аз проблеми със софтуера им нямам по принцип.

# 421
  • София
Е...от 4ка - на каквото и да минеш сглобено след 2014 ще е супер... Peace

# 422
  • София
От към софт, резолюция - сигурно, въпреки, че за мен плюсовете са откъм дизайна на самия четец, за някои неща тъча ми е голям плюс.
Резолюцията и подсветката почти не ги отчитам като  кой знае какво.

# 423
  • София
Yes! Имало вече 7.8" с 300ppi newsm44
Даже е по-евтин от оазиса.

https://us.kobobooks.com/products/kobo-aura-one

# 424
Колко ще струва?

# 425
  • ... рееща се.
£189

# 426
Добре де, всички ли сте с киндъли? Наистина имам чувството, че цените им са излишно раздути, само заради марката. Ако дам 400-500+ лева за четец, каква ми е гаранцията, че ще ме изкара 4-5 години примерно? Инвестицията е доста сериозна... Аз наистина ще изчакам до коледните намаления, за да видя колко ще падне воаяжът, ама няма ли по-евтини алтернативи? (интересуват ме модели с бутони отстрани)

# 427
  • София
Аз имам и Киндъл, имам и Кобо. На Киндълчето чета от около 5 години вече. Още работи, просто батерията вече не държи месец, а седмица. Надявам се и Кобото да изкара толкова Simple Smile.

# 428
  • София
На кое са раздути цените, за мен киндълите са (особено базовия и пейпъруайта) сред най-бюджетните.
Старото ми киндълче е купувано 2012 година, живо и здраво е още, в момента дечко си чете доволно на него.

# 429
  • Вестерос
За около 200 лв може да си вземеш Киндъл от Амазон, за мен това не е раздуто.

# 430
  • София
И аз съм с Киндъл от 5 години с една наложителна смяна, тъй като чавето ми стъпи върху екрана и го потроши. Та трябваше да си купя нов.
Една от колежките ми има Покетбук - не ми допада изобщо.

Относно цените - аз съм с Киндъл 5 - купих го за 139 лева. Сега като гледам цените на базовия и на Пейпъруайт - ами не са нещо свръх.
Воядж също в Амазон е около 380 лева. Като се уцели намаление и по-малко ще излезе.
Вече за Оейзис казах, че лично за мен, с приходите ми в момента, ми е скъпо. Но за всеки влак си има пътници.

# 431
  • София
Аз също не разбирам огромната разлика в цената на Оазис от Пейпъруайт - почти тройно по-висока заради бутоните ми се вижда прекалено и неоправдано.Затова съм се насочила към Пейпъруайт. Но всеки си преценява според своите нужди и виждания.
А някой случайно да знае от къде в Европа може да се купи новия Nook Glowlight Plus ? Откривам го единствено в САЩ, а от там не знам колко ще ми струва доставка, мито и ДДС. Ако го намеря на разумна цена ще го предпочета пред Пейпъруайт-а на Киндъл.

# 432
# 433
  • София
Really, имах предвид на нормална, съпоставима с чуждите сайтове цена, а не побългарена с 50% надценка. Например и Пейпъруайт и Нук Глоулайт Плюс са на почти една цена в САЩ - около 120$. От немския Амазон Пейпъруайт-а може доста често да се вземе за 100 Евро, а Нук-а просто го няма на подобна цена, дори на никаква не го откривам в английските и немските Амазон или Ибей. Ето това ме ориентира към Киндъла.

# 434
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте, аз съм с воядж след Киндъл 3. Да ви кажа честно много ми липсва тройката, но пък подсветката е много удобна за мен. Да попитам тези, които са с воядж колко време ви държи батерията при четене по 2+ часа на ден без вифи с подсветка?

Общи условия

Активация на акаунт