Електронни четци - XVIII

• 80 768
  • 813
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Оasis е мечта, обаче цената му е  Crazy

# 406
  • ... рееща се.
И аз не мисля, че сърцето ми ще издържи, ако дам такава сума за четец Mr. Green Но е страхотен и е мечта Peace

# 407
  • София
Да, сама за себе си, но реално Voyage е 100Е по-евтин от Oasis, но е без калъф, оригинален кожен калъф (аз не го харесвам оригамито) за Voyage е 60-90Е, а Oasis е с включен къжен калъф в цената. Т.е. разликата между двата реално е 10-40Е... та при такава разлика и тези цени, за мен Oasis  вече не така неприемлив вариант. А и си има плюсовете.
(ясно, че има и по-евтини калъфи, но говоря за оригиналните).

Пък по празниците може и на него да вземат да му направят някое друго намаление. Wink

# 408
  • София
Не ме разбра, Angel_Dust.
Аз бих ги дала с голям кеф. Просто ги нямам.
А калъф за Воядж ще си купя от китайчетата. Там са по 10 лева.

# 409
  • София
И аз не мисля, че сърцето ми ще издържи, ако дам такава сума за четец Mr. Green Но е страхотен и е мечта Peace
Ако беше 7-8" да го хвалите, но ... Whistling
Кое му е мечтаното?

# 410
  • София
Аз пък за нищо на света не искам 7-8 инча. За мен такъв размер би бил минус.
Има си преимуществата, за мен, най-вече по отношение на удобство, т.е. форма, лекота, копчета и т.н., т.е. плюса му е точно там, където е и разликата му със стандартните четци. Иначе ясно че като екран и оп. с-ма не е по-различен от другите.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 11:44 от Angel_Dust

# 411
  • София
Кое му е мечтаното?

Всеки има различни мечти.
Който иска може да чете и на телевизора вкъщи Joy

# 412
  • ... рееща се.
Кое му е мечтаното?
Имам малки ръки и над 6" ми тежи Mr. Green Шегата на страна, за мен най-голямото му предимство са физическите бутони. Липсват ми и това е. Не че е болка за умиране, но ако искам да прелистя страница назад само с една ръка – не ми се получава на тъча.

# 413
  • София
Не схващам...носите 5-6 инчови телефони непрестанно, а нещо от което четеш е вечв тромаво и тежко.
Питам се как сте чели Ана Каренина или  Престъпление и наказание  newsm78
Аз предпочитам екрана да е съизмерим с реална страница, не да прещраквам през 30сек

# 414
  • ... рееща се.
Ааа не. Карам си с 4" телефон пак от същите съображения. И докато не мине тази проклета мода с таблето-телефоните, не го сменям Naughty
Книгите с дебели корици винаги съм чела в седнало положение, често върху бюро. А вече съм мързелива и искам да чета докато се излежавам Laughing

# 415
Може малко да вдигнат размера на екрана на киндълите
телефонът ми в момента е 5.5 инча, не ми тежи

# 416
  • София
Не схващам...носите 5-6 инчови телефони непрестанно, а нещо от което четеш е вечв тромаво и тежко.
Аз предпочитам екрана да е съизмерим с реална страница, не да прещраквам през 30сек

Какво общо има дебелината на книгата?
Прецъкването няма общо с дебелината, има общо с бързината на четене. Аз чета еднакво бързо и хартиена книга и електронна на киндъла. И определено ми е по-неприятно прелистването, отколкото прецъкването. Него не го забелязвам даже, когато съм потънала в книгата.
А айфонът ми е 4-инчов. Както казах, не обичам да си нося черната дъска в чантата.

# 417
  • София
не нося подобен телефон. Обаче книгата много я нося с мен в чантата и да предпочитам да е малка и лека и да не я носех, предпочитам в ръката си да държа нещо по-малко и по-леко, ако исках тухла щях да си чета хартиени книги. Въпрос на лични предпочитания в крайна сметка.

Другите марки предлагат по-големи четци, за който желае. За мне киндълите са си перфектни. Особено оазисчето.

# 418
  • София
И защо оазисчето е перфектно? С какво двойната цена е подобрила качеството?
Според мен се върнаха назд амазонци.
Пп. Ако пуснат другите 300ppi 7-8" на поносима цена ще си го сменя пейпъруайта. Поне mode да имаше, та да му кача приличен софт за четене.

# 419
  • София
На мен много ми се понрави малко по-големия екран на Кобото. Имам и Киндъл 3 с клавиатура, та почти не съм усетила разлика в габаритите. Само дето при Киндъла известна част от четеца е заета от клавиатурата, а при Кобото това е чиста площ екран за четене.
Но всичко е въпрос на предпочитания  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт