Бебешка близнашка тема XXVI

• 56 448
  • 785
  •   1
Отговори
# 360
Бимба, не им ли е рано им е още да пропускат нощно хранене и да се хранят през 4 часа ?

# 361
Като искате да обезопасите за малко децата за да идете до тоалетната или другаде къде ги слагате? Точно за това шезлонга ми върши прекрасна работа.

в кошарата или на килимчето им в детската стая, но те още не могат много да пълзят

# 362
  • Шумен
На килимчето само ако е на земята Simple Smile
Първият път когато Вали падна от спалнята "още не можеше" да се обръща, е явно е могла (мъничка беше) докато бърках АМ в кухнята чух "тип уааааа", изкара ми акъла. Поне не се захласна, всъщност тя никога не ми се е захласвала. Миша го правеше, израсна го малко след годината.

# 363
Бимба, не им ли е рано им е още да пропускат нощно хранене и да се хранят през 4 часа ?
Младежа спи като пън, не се буди от глад. Него, ако го храня един път през нощта му се получават две паузи от 4 часа. Като цяло не го насилвам. Но на девойката определено и е рано. Та затова не знам как да го наглася. Иначе си ги храня на три часа. В последните няколко дни ми прави впечатление, че младежа се буди след 3,5 часа, а не след три. Та и аз не знам Кити къде е истината. Неонатолозите казвар да не то ги разбутваме през нощта, ако наддават добре и че е добре да има една по-голяма пауза, за да си отпочива стомахчето. Те са вече на 45 коригирани дни.

# 364
  • Шумен
Води се по децата си най добре, тепърва поне 100 пъти ще си сменяте режима на хранене и спане.
При моите нощната пауза която сами си направиха варираше от 4 до 6 часа първите месеци. Иначе си ги хранех на 3 часа.

# 365
Бимбааа, радвам се, че сте добре и бебчетата слушкат!  Hug При нас все още е така, че едната госпожица от време на време се пробужда през ноща да хапва. Аз лично през ноща никога не съм ги будила.  Peace Имат си и периоди все пак, моите преди известно време искаха да ядат през деня на 6 часа  Shocked - тогава вече ги взимах по-начесто да хапват.

О, да, варианта нормално + секцио ми го разясниха и на мен и за малко да се случи. Мисля, че това е най-неприятната комбинация... Ние се обърнахме хубаво главично в последния ден така да се каже, иначе бяхме глава и напречна позиции. Ако бяха останали така, пак щяхме да пробваме нормално. За да не се завърти както си иска второто бебе, на мен ми притискаха корема 3 чифта ръце, но пак не е гаранция, че ще устискат. Между двете бебета мисля, че трябва да има максимално 20 минути разлика, зависи и от показателите на бебето. Ние, ако не бяхме излезнали до 15 минута, щях да съм спешно секцио за второто.

Ние още седим в кошарата, когато ми се налага да свърша нещо или в шезлонгите. Шезлонгите в началото не ги харесваха, но сега, когато могат да се оглеждат и всичко им е интересно, са много тачени.
Ергораница имам, но не съм я ползвала.
Едно коритце е достатъчно. На мен стойката ми върши чудесна работа.

# 366
  • София
Гледам, че много я споменавате тази стойка за вана.. Аз вчера за пръв път чух за такова нещо Simple Smile Какво точно представлява?

# 367
 Mr. Green, и аз бях на Вие с новостите в бебешкия свят, но бързо се влиза в час.  Peace
Тук различни варианти: http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/produkti-za-banya-i-h … ena/vani-i-stoyki

# 368
Бимба, ако наддават добре, няма проблем. Аз също никога не съм будила, сами си ставаха, но хапваха на приблизително три часа и постепенно разредиха.

Деси, килимчето е на земята - ползваме пъзелите на Джъмбо. Wink И на бънджи ги оставям по 2 пъти дневно за около 15 минути. Имам едно столче за хранене на Фишър Прайс с играчки, което също ме спасява.

Шезлонгът го ползвахме само в началото и то само за момата - тя си харесваше люлеещия механизъм и така си заспиваше. После спряха и двамата да му обръщат внимание. Ние имаме стойка с корито и повивалник на CAM. Много съм доволна - в началото ги къпехме в хола на стойката, но после преместихме коритото в банята без стойката, защото не може да влезе през вратата. Сега ползваме стойката само за повивалника. 

# 369
  • Шумен
Повивалник не съм ползвала, сменях на масата (в стаята имах удобна маса) върху пелена и подложка а като се развъртяха на спалнята само върху подложка. Което пък ми позволи бебетата да са без решетки първоначално (леглата ни бяха само долу).

# 370
  • UK
Ния, в коя седмица си? Не чакай последния момент за лекар! И да дам още един глас за Майчин дом!

В 31г.с. съм. Аз също се бях насочила към Майчин дом в началото, но мои приятелки останаха крайно недоволни от лекарското отношение там и затова започнах да се колебая  Rolling Eyes

Важни, са децата в случая, а при теб, са и 2. Отношението, е най-малкото, за което следва, да се притесняваш!
МД е мястото за раждане на близнаци особено ако си и в Сф. Peace

# 371
Моя приятелка пътуваше по почти 300км в едната посока до Сф, именно заради добрата Неонтология на МД. Беше с проблемна бременност и роди близначетата в 28 г.с именно там.

# 372
  • София
Благодаря за съдействието, момичета.  Hug Аз пък да се оплача.. днес уж ходихме да купуваме креватче... Еми не харесах. Колкото и да обикаляхме, и аз капризната все не одобрявах и не одобрявах. Sad Количка капарирахме, нея бързо я харесах.
Откъде купихте вашите пусти легла за бебоците.. А кошари и двамата с мм харесахме - даже 2. Обаче свекървата се завайкала по телефона как рано било за кошари, че тях може и да ги купим като станат на 5-6 месеца, до тогава нямало да ни трябват такива "екстри"..ужас направо!

# 373
  • София
Кошари на хаук. Супер доволни сме.

# 374
Благодаря за съдействието, момичета.  Hug Аз пък да се оплача.. днес уж ходихме да купуваме креватче... Еми не харесах. Колкото и да обикаляхме, и аз капризната все не одобрявах и не одобрявах. Sad Количка капарирахме, нея бързо я харесах.
Откъде купихте вашите пусти легла за бебоците.. А кошари и двамата с мм харесахме - даже 2. Обаче свекървата се завайкала по телефона как рано било за кошари, че тях може и да ги купим като станат на 5-6 месеца, до тогава нямало да ни трябват такива "екстри"..ужас направо!
Количка избрах според ширината на асансьора. Дано сте съобразили този момент. За креватчета ние използваме кошара като купихме хубав матрак. Вайкането на свекървата не е за пренебрегване, защото като започнеш да ги гледаш и ще прецениш от какво имаш нужда. И аз си мислех, че ще е по един начин, а то се оказа, че по друг начин ми е по-удобно. Затова аз бих посъветвала да се купуват неща само, когато изпитате нужда от тях.

Общи условия

Активация на акаунт