Нашите кухни - 64

• 125 698
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Flash*, zvanche, bubbata, намерих. Благодаря  Hug

# 421
  • Казанлък
Здравейте!
От 2 седмици чета темите за кухните. Споделяте страхотни неща и идеи,за което ви благодаря.  Hug
Ще имам нужда от помощта ви и от съветите,защото ми предстои основен ремонт на кухнята.

Направила съм 3-4 варианта на възможни разположения на шкафове и уреди. Проектите могат да се видят и в 3D,както и на голям екран.
Ще усвояваме терасата,но ще останат 2 колони,както се вижда на снимките. Едната ще е до масата и тя няма да ми пречи. Другата обаче е на стената,където ще слагам шкафове и се надявам напълно или частично да я скрия.
Първата ми питанка,къде е по-добре да направя изход на аспиратора. Имаме отвор в комина,но нямам идея в какво състояние ще е... виждам,че доста от хората от  блока при зидане на терасите правят изводи навън. Това ли е по-добър вариант?
В комина ще е доста по-лесно за мен и тогава бих сложила котлоните в средата на основният плот,както е на вторият линк. Ако реша да извеждам тръбата навън,то ще трябва да го сложа близо до малката колона и ще трябва да мине през големият шкаф.  Thinking
Фурната със сигурност ще на по-високо ниво във шкаф. Някак първите два варианта най-много ми допадат... Ще имам доста плот за работа. Хладилника ще си остане в другият ъгъл.
http://ru.homestyler.com/designerro/266b9f3c-d6c4-4f2a-a76c-9fe905b561e2

http://ru.homestyler.com/designerro/356492f1-a909-4678-8567-0fef0ec34630

http://ru.homestyler.com/designprofile/4be1e8df-778a-4a2a-8dff-61a9c50ca6a0 - тук котлоните са до прозореца (нямат четворка,като вариант,и не мога да ги сложа в програмата). Но някак ми се струва неудобно да са отделно от основният плот.
http://ru.homestyler.com/designerro/275c6263-062f-44ba-9b50-7e7c95a5eda8 - тук се опитах да преместя хладилника по-близо към печката и плота, а в другият ъгъл да сложа 2 шкафчета,но нещо ми убягва тук и ми се струва,че ще ми е малко мястото около котлона.
Да уточня,че шкафове,сложени с програмата са само за разположение( имат доста ограничен избор в самата програма Simple Smile ). Иначе вида на шкафове съм посочила във моята скица.

Направила съм и по-подробен чертеж с размерите на кухнята и на шкафове,както ми се иска да бъдат, но се надявам да чуя и вашето мнение за моят проект.
http://valpan.snimka.bg/other/kuhnya.920344.37230893

Пожелавам на всички успешна и щастлива нова седмица!  bouquet

Последна редакция: нд, 24 юли 2016, 23:17 от valpan

# 422
  • София
Къде в София има добре зареден магазин, където мога да погледна мивки и смесители? Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet

# 423
Здравейте, може ли мивка с отцедник да се вгради под плот? Не успявам да намеря такива снинки в нета.

# 424
Здравейте, някой да има този http://aspirator.bg/faber/retro-aspirator-faber-westa90-shir90cm?page=2 аспиратор или подобен в размер 90см над котлони 60см? Искам да си представя как стои, видях този тип аспиратори в размер 60 и ми малеят сякаш.Ще стои само той над плота и от двете страни дървени полици. Мнение или снимка биха ми свършили работа.
Търся мнение и за фурна за вграждане в ретро стил - нещо, което се ползва. Марка, модел и впечатления.
Благодаря предварително. Ще покажа готовия резултат, до средата на август ще е готова кухнята.

# 425
Здравейте, може ли мивка с отцедник да се вгради под плот? Не успявам да намеря такива снинки в нета.

Здравей Simple Smile

Може. Това намерих аз.

А може и да се направи отцедник от самия материал на плота /в случая технически камък/

# 426
  • DE
Цитат
Здравейте, може ли мивка с отцедник да се вгради под плот?
Желателно е при такъв вариант, плота да е от камък  Peace За дървен не съм сигурна дали е удачно, специалистите да кажат  newsm78

# 427
  • Бургас
Какво смятате за кухненските плотове от мрамор?
Все още търсим плот, всеки материал си има плюс и минус и се чудя на какво да заложа. Кухнята ще е в екрю гланц и ми се иска плот в светъл цвят, за да стане по-елегантно и кухнята по-ненатрапчива. Помещението е малко и не искам плота и гърба да образуват голямо, цветно петно, което визуално да намали стаята.
Мраморът е точно това, което искам като цвят, цената му е добра, но четох, че е по - податлив на киселини и може да се забоядиса /въпреки , че от фирмата ми казаха, че досега не са имали подобно оплакване/.
Гранитът ми влиза в бюджета, твърд и устойчив е, но всичко, което видях ми идва твърде шарено като цвят.
Техническият камък има цветове, които харесвам, характеристиките му са много добри /изкарват го едва ли не вечен, но цената му е доста висока.
И сега се чудя каква да правя  Tired Бих избрала мрамора, защото е красив и евтин, но се притеснявам да не се оцвети /например ако готвя нещо доматено пръските да боядисат камъка/.
Ако някой е имал мраморен плот , моля да сподели мнение.

# 428
Какво смятате за кухненските плотове от мрамор?
Все още търсим плот, всеки материал си има плюс и минус и се чудя на какво да заложа. Кухнята ще е в екрю гланц и ми се иска плот в светъл цвят, за да стане по-елегантно и кухнята по-ненатрапчива. Помещението е малко и не искам плота и гърба да образуват голямо, цветно петно, което визуално да намали стаята.
Мраморът е точно това, което искам като цвят, цената му е добра, но четох, че е по - податлив на киселини и може да се забоядиса /въпреки , че от фирмата ми казаха, че досега не са имали подобно оплакване/.
Гранитът ми влиза в бюджета, твърд и устойчив е, но всичко, което видях ми идва твърде шарено като цвят.
Техническият камък има цветове, които харесвам, характеристиките му са много добри /изкарват го едва ли не вечен, но цената му е доста висока.
И сега се чудя каква да правя  Tired Бих избрала мрамора, защото е красив и евтин, но се притеснявам да не се оцвети /например ако готвя нещо доматено пръските да боядисат камъка/.
Ако някой е имал мраморен плот , моля да сподели мнение.

За кухня не ти препоръчвам мрамор. Виждала съм малък плот от мрамор в мои близки, койо има по- скоро декоративна цел, да отдели едното помещение от другото, искам да кажа, че не е предвиден да се използва при готвене и експлоатация на кухнята. Та собствениците бяха забравили някакъм буркан отгоре, който явно е имал нещо мръсно или мазно и беше останал отпечатък кръг, който неможе да се махне. После го бяха минали отгоре с някакъв лак, та се беше замаскирал и не си личеше толкова.

# 429
Miss July, и аз не препоръчвам мраморен плот за кухня  Naughty В къщата на родителите ми терасата е мрамор по пода. Печката и котлоните са на тази тераса. Където каквото капне - там си остава  Sick  Няма търкане, няма препарати! Единственото решение е ново шлайфане на мрамора, и пак няма гаранция, че петното няма да е попило прекалено навътре.

# 430
Alcarin, дането-благодаря за отговорите. Плотът ще е термо плот, а мивката искам да е гранит и затова не знам дали ще стане. Утре ще се обадя на момчето, което прави кухнята, за да каже той какво мисли. Хубава вечер Simple Smile

# 431
  • Бургас
Alcarin, дането-благодаря за отговорите. Плотът ще е термо плот, а мивката искам да е гранит и затова не знам дали ще стане. Утре ще се обадя на момчето, което прави кухнята, за да каже той какво мисли. Хубава вечер Simple Smile
Мивките под плот трябва да се монтират на плот от камък. На термо плот не става. Аз се отказах от термоплота именно поради тази причина - че исках мивката ми да е под плота и да няма външни кантове като стандартните мивки. То заради едната мивка в големи филми /и най-вече разходи/ се вкарах, но искам да стане както съм го замислила.

Аз се отказах от мрамора. Ако не намеря подходящ светъл гранит, няма как - ще се бръкна за технически камък.

# 432
В стария апартамент на баща ми мраморът активно присъстваше - облицовка на камина, подпрозоречни первази, някакви пътеки мраморни имаше в паркета. Май така е било модерно преди. Когато той живееше там със семейството си, те пазеха и изглеждаше добре. Откакто заживяха наематели, каза ми, че мраморът е в отвратително състояние, на петна. Не знам дали е от липсата на поддръжка, но аз бих се поколебала да сложа мрамор.

Аз си сложих МДФ плот на Кроношпан, майка ми има такъв, но на 10 години и не е мръднал. Там пък приятелят й готви и то малко невнимателно - горещи тави се пляскат на термоплота примерно. Няма следи от тази безжалостна експлоатация, затова и аз си сложих такъв, само че по-нов и уж по-висок клас. Технически камък ми беше над бюджета, гранит погледнах само повърхностно, защото не ми се връзваше с дизайна. Най-много ми харесват дървени плотове, но те не са за мързеливи домакини като мене - аз хем обичам да готвя, хем искам кухнята да се самопочисти след мен. Тук в темата обаче тези плотове май не са много популярни заради водобранните лайсни.

# 433
  • Раковски
 Макарон, плот от мдф няма или поне аз не съм виждал.

# 434
Хм, ми може и да не е МДФ  Blush

Ето това е като дизайн http://us.kronospan-express.com/en/decors/view/kronodesign/worktops/K029

Общи условия

Активация на акаунт