Няма нищо особено ! Цялата работа се оказа в НАЧИНА на пържене!!!
Аз съм пробвала десетки рецепти, НО когато се пържат в домашния фритюрник - този с олио или тиган ..... стават мнооого мазни и коричката им просто не е такава хрупкава както в заведението. Явно и в техните фрифюрници "има нещо", което ние не знаеме.
*Накиснах месото (1 кг крилца) в разтвор - захар 1сл+сол 2сл+вода 2лт+табаско малко за лютиво на една нощ. Изцедих и мариновах за 30 мин в смес от:
1чл кориандър смлян
1чл кимион смлян
1чл червен пипер
1чл кромид лук на прах
1чл чесън на прах
1чл червен пипер
1сл сол
2слбрашно
2сл едро смляно царевично брашно
2 щипки червен пипер Кайен
50 мл вода
** после просто както е мариновано вземам парченце и овалвам с притискане в начупен корнфлейкс.
*** пържих във фритюрника с "въздух" (Airfryer) за 10 мин на 170*
Това е всичко и станаха МММММ