За великденските яйца

  • 1 623
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 733
Здравейте, момичета Simple Smile Моля ако някой знае да сподели техники как да си сваря яйцата без да ги спукам! Нещо не мога да се справя с варенето, колкото и да се старая...  newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 17 338
О, да и аз се включвам към това запитване, постоянно се провалям  Embarassed

# 2
  • Мнения: 249
Аз като варя яйцата слагам сол във водата и ги варя на не много силен котлон.На дъното на тенджерата слагам плат,който покрива първия ред яйца. Peace

# 3
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Слагам яйца със стайна температура в студена тенджера, пълня хладка вода и слагам на студен котлон. Варя на умерен огън, слагам малко сол и сода бикарбонат във водата.

# 4
  • Мнения: 1 489
Отрязвам крачолите на чоропогащник и слагам яйцата вътре.После завързвам здраво,така че яйцата да не мърдат.Слагам и сол във водата и отдолу на тенджерата слагам останалата част от нарязания чоропогащник.

# 5
  • Мнения: 4 546
яйцата трябва да са със стайна температура. още, като ги сложа в тенджерата слагам 4-5 лъжици сол. варя на слаб огън и стискам палци да няма много спукани  Wink

# 6
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 644
Да се включа и аз  Laughing
На дъното на тенджерата слагам чиния обърната с дъното нагоре, върху нея слагам яйцата (стояли на стайна температура няколко часа), които съм ги увила (като бохчичка) в тензух или друг не много дебел плат, във водата слагам почти шепа сол.
Въпреки всичко се пукат, но какво да се прави...

# 7
  • София
  • Мнения: 39 836
Аз също слагам сол във водата. Имам и пукнати яйца, но за щастие обикновено само 1-2.

# 8
  • Мнения: 5 317
яйцата трябва да са със стайна температура. още, като ги сложа в тенджерата слагам 4-5 лъжици сол. варя на слаб огън и стискам палци да няма много спукани  Wink
И аз така ги варя.

# 9
  • под тепетата
  • Мнения: 149
Аз слагам на дъното на тенджерата някакъв плат и освен това 2-3 суп. лъжици оцет. Винаги се пукат няколко, но и тях ги шаря - няма празно! Laughing

# 10
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
Както вече сте казали ....яйцата на стайна температура в торбичка от тензух  т , студен котлон , хладка вода , сол и и и ......късмет ...Стискам палци !!!

# 11
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Както вече сте казали ....яйцата на стайна температура в торбичка от тензух  т , студен котлон , хладка вода , сол и и и ......късмет ...Стискам палци !!!

И аз така, само че в студена вода. Това е. Бавен огън му е майката. Много зависи и от яйцата, боядисвам домашни винаги и те не дават така лесно фира.

# 12
  • Мнения: 2 241
И при мен има винаги по няколко спукани, въпреки всичките усилия - по 2-3 лъжици сол и толкова оцет във водата, яйцата на стайна температура, водата хладка, котлонът студен и т.н.

Боядисвам ги и тях обаче, като гледам да ги изядем първи. Е, за чукане на стават, но за ядене поне - да. Simple Smile

# 13
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Хубави съвети сте дали HugЗа първа година ще боядисвам сама, имаме газов котлон и май ще има много спукани ooooh!

# 14
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Хубави съвети сте дали HugЗа първа година ще боядисвам сама, имаме газов котлон и май ще има много спукани ooooh!

Не се притеснявай, аз също съм на газов и ги варя на най-слабата степен, но наистина ги сложи в кърпа яйцата, да не са в пряк допир с дъното. Ще се получи, ще видиш!  Peace

# 15
  • Мнения: 1 733
Благодаря ви за съветите!   bouquet Сега оставя и да се справя като хората Simple Smile

# 16
  • Мнения: 188
и аз за чва година ще варя сама яйца и също благодаря за съветитте ви Simple Smile))

# 17
  • Мнения: 2 818
В съседната тема за тънкостите при готвенето natalyna разправя, че За да сте сигурни, че яйцата за Великден ще останат след варенето цели, може да ги продупчите внимателно с игла от тъпата страна! Thinking ще го пробвам  Simple Smile

# 18
  • Мнения: X
Наистина много важно е яйцата да не са студени,и да ги сложите на студен,а не предварително загрят котлон.Ако е газов-на слаб пламък.Аз си ги овързвам в парче плат-гледам нещо по дебелко да е и също слагам сол...Но  ако ви се изпукат,може просто да е от по-слабите черупки-тогава си ги изяжте със здраве...

# 19
  • Мнения: 4 546
В съседната тема за тънкостите при готвенето natalyna разправя, че За да сте сигурни, че яйцата за Великден ще останат след варенето цели, може да ги продупчите внимателно с игла от тъпата страна! Thinking ще го пробвам  Simple Smile
че така няма ли да им протече белтъкът? Thinking

# 20
  • Мнения: 695
Отрязвам крачолите на чоропогащник и слагам яйцата вътре.После завързвам здраво,така че яйцата да не мърдат.Слагам и сол във водата и отдолу на тенджерата слагам останалата част от нарязания чоропогащник.
smile3521и аз така ги правя

# 21
  • Мнения: 97
A като се сложат в тензух или чорапогащник дали ще ги хванат кристалите,нали те трябва да врят с яйцата?

# 22
  • Мнения: 966
Здравейте  Laughingискам да ви питам колко време варите яйцата? newsm78
Аз около 30 мин.

# 23
  • Мнения: 4 546
Здравейте  Laughingискам да ви питам колко време варите яйцата? newsm78
Аз около 30 мин.

Shocked малеее, то остават ли здрави  Laughing
едно време 5-7 минути, сега с тоя грип птичи- 10

# 24
  • Мнения: 239
нали го знаете тоя  лаф  , ОТИ И Я ТАКА . Twisted Evil, ама колкото и старание да се вложи във варенето и после е важно , защото като си купиш някоя скапана боя  и  с  извинение си '' усереш'' яйцата, то  файдата е пак никаква Shocked а пък  миналата  година ги бойдисвахме у майка , яйцата бяха общо 60 бр. и станаха много готини , easter наредихме ги в красива фруктиера, лъснахме ги с олио , абе красота Peace и мойта  дъщеря като им се зарадва  , докато реагираме от 60 яйца  останаха 7 здрави smile3511 easter

Общи условия

Активация на акаунт