Забранен зет - арабин и мюсюлманин

• 112 912
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 15
Толкова ли се свършиха българските мъже....

# 16
Аз бих дала едно рамо на връзката, но без брак и гостуване в страната му, че даже и  съседни на нея. Не бих се омъжила и не бих родила от такъв човек. Но, все пак за да дам едно рамо на връзката е причината, че жената има дете и се самостоятелна финансово. Ако нещо светне веднага се усеща, но наистина не бива да се гледа еднакво на всички мюсюлмани.

# 17
И аз съм отворена и широко скроена към хората, винаги подхождам с добро. Смятам, че всеки е свободен да изповядва която иска религия и сексуална ориентация, но без да се натрапва на останалите и да им вреди. В съзнанието ми обаче много силно е отбелязан един филм - Не без дъщеря ми. Казва се, че е по действителен случай. Колко е вярно от него и колко е режисьорска измислица не зная. Та бих била с изострено внимание  Peace

# 18
Изживей си любовта, авторке, и през това време го опознавай. Имам приятелки с подобни бракове - ами щастливи са си. Имам и позната с вече пропаднал брак с тунизиец, но на него само като му мернеш фейсбука и сбирщините с алкохолни изцепки със себеподобни, и то на места като цигански катуни, ти става ясно защо бракът й пропадна. Просто и там има различни хора, както и тук.
Задължително ли е майката да е в течение на любовните трепети? Според мен не. Аз бих била дискретна.

# 19
Съветвам авторката докато си изживява бурната и неповторима любов, да хвърля и по едно око на сина си.

Защото за галатните, ерудирани, извисени и т.н. мюсюлмани момчетата в пред-тийн възраст са смятани за 'момичета' и официално е разрешено да ги тъпчат И в корана И в хадисите. Та да не се окаже, че и синът го обичат покрай авторката...

то вече новините за изнасилени деца в Европа не са новини  Rolling Eyes

# 20
Тъкмо това щях да напомня, че да не стане работата ислямската Лолита...тия дни четох статии за афганистанските традиции в тая област.

# 21
  • Най-красивата страна
Най-вероятно бившият и мъж няма да се съгласи тя да заведе детето в арабска страна.
Не знам дали авторката е помислила затова.

# 22
То вярно е казано,че любовта е сляпа.Авторката/вече с един брак зад гърба си/трябва да е много внимателна.
Възпитанието и религията не са маловажни,особено за мюсюлманите.Майката има право да се тревожи.Може би реакцията и е агресивна и не умее да води диалог с дъщеря си,но все пак...Ако авторката все пак е склонна да се вслушва в съвети,никакъв брак-да си се обичат без законово обвързване и никакви гостувания в неговата страна.

# 23
галатните, ерудирани, извисени и т.н. мюсюлмани момчетата в пред-тийн възраст са смятани за 'момичета' и официално е разрешено да ги тъпчат И в корана И в хадисите.

Това е абсолютно, категорично невярно. При това съвсем лесно доказуемо. Българският превод на Корана на Цветан Теофанов е малък формат книжле, вземете го прочетете, хем да се уверите сами, че не съдържа нищо от ужасиите, които си представяте, хем да не се излагате с откровени лъжи.

По темата: Авторката, не очаквай подкрепа за връзка с "друговерец" от семейството си или от драгите съфорумки, в България живееш, няма да се случи. Както с всяка връзка, номерът е да стъпваш внимателно и да мислиш с главата си. Връзките между хора с различен национален произход, възпитание и религия си имат особен тип предизвикателства, а ти трябва да си двойно по-внимателна, щом си по характер толкова склонна да търпиш (11 години е много време). Шансовете някой друг убавец, включително чистокръвен български мамин златен, да ти се лепне и да те използва, са съвсем реални. Не споделяй с майка си, не прибързвай с радикални решения, дай си време да премислиш и усетиш нещата сама и имай на ум това, че при международна връзка в собствената си страна виждаш само част от човека срещу себе си. Дори тази част много да ти харесва, дай си време да опознаеш човека в различни контексти - посети неговата страна, запознай се със семейството, понаучи езика му, виж как общува с останалия свят, не само с теб. И задължително си дай много време.

Майка ти няма да се откаже, българската майка винаги смята, че само тя знае кое е добре за детето ѝ и че майчинството извинява всякакви отвратителни постъпки, така че просто я игнорирай, докато сама вземаш решения за живота си и живота на сина си. Няма да ти е лесно, няма да ви е лесно като двойка, няма да бъдете приети и омразата в обществото няма да изчезне магически. Дай си сметка за това и се примири. Ако връзката ти е важна, трябва да приемеш, че тя няма да бъде подкрепена никога от околните ти. Това е просто реалността.

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 20:04 от ianajar

# 24
Според мен майката на авторката прекалява и аз бих си ограничила контактите с нея. Особено настройването на детето, което е в особена възраст, не бих толерирала по никакъв начин.

# 25
  • София
Светулчица, на какво основание даваш съвет - прочетени книжки и гледани филми. От личен опит мога да кажа, че арабите и мюсюлманите са хора като всички други - сред тях има добри и любящи съпрузи и бащи, както и обратното. Аз имам доверие на моят съпруг и баща на детето ми, базирано на години съжителство и ежедневна обич, която получаваме и нямам никакви притеснения да пътуваме с детето в родината на мъжа ми.

Чудесно, но освен че си попаднала на добър мъж, не живеете в родината му, нали?
Педупрежденията не са само на база книги и филми- доста българки си изпатиха по времето, когато момчета от арабски страни, масово студентстваха тук.

# 26
галатните, ерудирани, извисени и т.н. мюсюлмани момчетата в пред-тийн възраст са смятани за 'момичета' и официално е разрешено да ги тъпчат И в корана И в хадисите.

Това е абсолютно, категорично невярно. При това съвсем лесно доказуемо. Българският превод на Корана на Цветан Теофанов е малък формат книжле, вземете го прочетете, хем да се уверите сами, че не съдържа нищо от ужасиите, които си представяте, хем да не се излагате с откровени лъжи.

По темата: Авторката, не очаквай подкрепа за връзка с "друговерец" от семейството си или от драгите съфорумки, в България живееш, няма да се случи. Както с всяка връзка, номерът е да стъпваш внимателно и да мислиш с главата си. Връзките между хора с различен национален произход, възпитание и религия си имат особен тип предизвикателства, а ти трябва да си двойно по-внимателна, щом си по характер толкова склонна да търпиш (11 години е много време). Шансовете някой друг убавец, включително чистокръвен български мамин златен, да ти се лепне и да те използва, са съвсем реални. Не споделяй с майка си, не прибързвай с радикални решения, дай си време да премислиш и усетиш нещата сама и имай на ум това, че при международна връзка в собствената си страна виждаш само част от човека срещу себе си. Дори тази част много да ти харесва, дай си време да опознаеш човека в различни контексти - посети неговата страна, запознай се със семейството, понаучи езика му, виж как общува с останалия свят, не само с теб. И задължително си дай много време.

Майка ти няма да се откаже, българската майка винаги смята, че само тя знае кое е добре за детето ѝ и че майчинството извинява всякакви отвратителни постъпки, така че просто я игнорирай, докато сама вземаш решения за живота си и живота на сина си. Няма да ти е лесно, няма да ви е лесно като двойка, няма да бъдете приети и омразата в обществото няма да изчезне магически. Дай си сметка за това и се примири. Ако връзката ти е важна, трябва да приемеш, че тя няма да бъде подкрепена никога от околните ти. Това е просто реалността.

Aaaaa,неееее, не става така, драга Wink малкото форматче на корана се чете не на Български, а в оригинал, защото има огромни разлики със софт-кор БГ версията си (междувпрочем и Английската си също) поради едно много удобно нещо наречено такия и едно друго, наречено китман или с други думи - в името на рекламата е позволено всякакво извъртане и отричането на всичко.

И недей да казваш, че ужасиите не присъстват, защото който е чел корана много добре знае.

Цитат
О, вярващи, не взимайте неверници за ближни вместо вярващите! Нима искате да дадете на Аллах явен довод срещу вас? 4:144

„И ги убивайте там, където ги сварите...” (Коран, 2: 191)

Хайде, да не си мерим цитати от сурите Wink

Не се научихте, че за феномена бяла жена + мургав субект си има термин. Сексуален джихад му се вика. Те сами си го уточняват.

https://www.youtube.com/watch?v=5e8PCKVVxcE

Викаш, момченца не закачат?

http://crombouke.blogspot.ru/2010/01/1.html

http://blogs.tribune.com.pk/story/29547/the-filthy-culture-of-ba … i-in-afghanistan/

# 27
Аз познавам много успешни семейства на мюсюлмани и българки (конкретно сирийци, ливанци и турци). Всички живеят в България. Пътуват всяка година натам и всичко е било безпроблемно. Жените им не биха живяли в страните им и те си го знаят. Повечето им деца са си и с чисто български имена като Калина, Яна, Никола и т.н.
Няма нужда всички "мургави субекти" да минават под ножа.

# 28
Цитат
Aaaaa,неееее, не става така, драга Wink малкото форматче на корана се чете не на Български, а в оригинал, защото има огромни разлики със софт-кор БГ версията си (междувпрочем и Английската си също) поради едно много удобно нещо наречено такия и едно друго, наречено китман или с други думи - в името на рекламата е позволено всякакво извъртане и отричането на всичко.

И недей да казваш, че ужасиите не присъстват, защото който е чел корана много добре знае.

Преводът на Цветан Теофанов е академичен (човекът все пак е доцент, ако вече не е и професор), прецизен, с много обяснения и всепризнат сред българоговорящите арабисти. Понеже, за разлика от теб, съм чела Корана и на арабски, и на български (три различни превода), и на руски, и на английски, ти гарантирам, че там няма нито един стих, който, както ти твърдиш, да разрешава на мюсюлманите "да тъпчат" момчета. Не, няма да се измъкнеш с "ама има други ужасни неща", защото познанията ти и за тези неща са от трета-четвърта ръка и от блогове, писани от също толкова невежи индивиди.

Такия и китман нямат нищо общо с превода на Корана. Те също така са понятия и поведения на вярващи мюсюлмани. Аз не съм мюсюлманка. Изследовател съм. Нямам никакво лично отношение към исляма или желание да го разпространявам, но и няма да оставя категорично абсурдни опашати лъжи без отговор.

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 21:41 от ianajar

# 29
Не знам точно какво изследваш ianajar, но на момичето му трябват житейски съвети.
А кой професор, как превеждал Корана, едва ли й е на дневен ред.
Бих подкрепила недоволството на майката на авторката, макар и да не съм съвсем съгласна с
методите й.
Ако начинът й на комуникация с теб при създалите се обстоятелства те дразни, това е друг въпрос.
Все пак е добре да помислиш повечко, преди да вземеш необратимо решение.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт