Забранен зет - арабин и мюсюлманин

• 112 898
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 30
Много мюсюлмани далеч не са религиозни, или поне не повече от българите. Момичето си познава човекът и да се пишат подобни сценарии е неуместно.

Майка и няма да се откаже скоро. Авторке, поговори с нея на саме и ако не се кротне поне привидно ограничи контактите до санитарен минимум. Не бих те посъветвала да прекратиш отношенията със семейството си, особено ако не си 100% сигурна в човека до теб. Къде живеете?

# 31
  • София
Аз лично бих била много внимателна. Някой по - нагоре беше споменал за смесените семейства преди години, когато арабите учеха тук. Аз лично имам нагледен случай. Най-добрия ми приятел, с когото се познаваме от 7 годишни е дете от смесен брак. Баща му беше либиец, учил тук в НСА. Отиват в Либия, когато малкия е на 1, но....детето не си тръгва. Баща му го отвлича и 4 години обикалят по арабските страни около Либия. Първоначално семейството на бащата оказва адски тормоз над майка му, а и на него включително. Когато тя решава да си тръгне не пускат детето. Дядото на приятеля ми по това време слава Богу е посланник в Алжир (по спомен) и въпреки това, въпреки сума задействани връзки, 4 години не успяват да върнат детето. Не мога да ви опиша какво е преживял като малък, ужасите, които е видял. Връщат го в БГ на 5 годинки, въпреки изживяното се превърна в млад, стабилен мъж, с работа и т.н...и сега си е тук, баща му - получи инсулт на 45 години и сега е жив труп. Та, специално от това, което съм слушала от тях и целия този ужас - аз не бих се хванала с мюсюманин.

# 32
А замисляла ли си се как ще те приеме неговото семейство,разведена с дете... Там такива нямат право на втори брак и се гледа много лошо на тях....

# 33
Авторката защо не отговаря!?Пусна мухата и се оттегли.

# 34
Цитат
Aaaaa,неееее, не става така, драга Wink малкото форматче на корана се чете не на Български, а в оригинал, защото има огромни разлики със софт-кор БГ версията си (междувпрочем и Английската си също) поради едно много удобно нещо наречено такия и едно друго, наречено китман или с други думи - в името на рекламата е позволено всякакво извъртане и отричането на всичко.

И недей да казваш, че ужасиите не присъстват, защото който е чел корана много добре знае.

Преводът на Цветан Теофанов е академичен (човекът все пак е доцент, ако вече не е и професор), прецизен, с много обяснения и всепризнат сред българоговорящите арабисти. Понеже, за разлика от теб, съм чела Корана и на арабски, и на български (три различни превода), и на руски, и на английски, ти гарантирам, че там няма нито един стих, който, както ти твърдиш, да разрешава на мюсюлманите "да тъпчат" момчета. Не, няма да се измъкнеш с "ама има други ужасни неща", защото познанията ти и за тези неща са от трета-четвърта ръка и от блогове, писани от също толкова невежи индивиди.

Такия и китман нямат нищо общо с превода на Корана. Те също така са понятия и поведения на вярващи мюсюлмани. Аз не съм мюсюлманка. Изследовател съм. Нямам никакво лично отношение към исляма или желание да го разпространявам, но и няма да оставя категорично абсурдни опашати лъжи без отговор.

Ох, лошо. За твое съжаление и аз съм чела корана в оригинал на арабски, както и на Английски, Руски и Български. И продължавам да твърдя, че содомизирането широко присъства в него и в хадисите.

Такията не съм казала, че има общо с превода, а че е основен елемент на исляма Т.е. ако ти си чела и си толкова академично заинтересувана, значи знаеш, че на мюсюлманите им е позволен да лъжат всеячески неверниците, to further the cause of islam. Такията позволява и самото отричане на наличието на такия. Колко удобно нали?

Толкова слабо ме интересува кой е академик в България и кой не - цялото НБУ и УНСС са на хранилка от хамерика; направиха евреин с 'американско самосъзнание' министър на България, а бивш охранител ходи при Ердоган и му подписва благодарствените венци с 'булгаристан'; турското робство е било весело присъствие и българите, едва ли не, са плакали руснаците като са дошли да ги освобождават насила. Добре бе, разбрахме. Цял свят е длъжен да изучава най-голямата лъжа в историята като непоклатима истина, но българите собствена родова памет, история, език и култура не можем да имаме. И всичко със светлата помощ на академичната светиня в България. Напред народе към клоаката...

И сега какво стана? Според теб няма никакви цитати за обезглавяване на друговерци нито за тъпчене на момченца, а спред мен (и много други чели) има...I guess we have reached an impasse дето се вика  Mr. Green

Но съфорумките са прави за друго - историите на стотиците, хиляди жени подлъгани по мазната галантна поза на поганците са тези, които после най-сърцераздирателно плачат по форуми и телевизии, и пишат бестселъри за отнетите деца и годините тормоз. Разбира се, те са късметлийките. Другите, които просто 'потъват' в пустинята не ги броим  Wink

# 35
  • някъде под слънцето...
Връзката на партньори от две различни култури винаги е по трудна. А когато става въпрос и за две коренно различни религии става още по сложно.
В отговор  на коментарите за оставането  на децата в мюсюлманската държава,  ще спомена историята на майката на съученици на дъщеря ми.
Испанка сключва брак с египтянин.Имат тризнаци.Любящ грижовен баща.Междувееменно се натурализира и взема испанско гражданство.Решават да заминат за Египет. Момчетата бяха на 5 години. Не са мюсюлмани нито кръстени в католическа църква.Прекрасен прощален рожден ден на тримата Щастливи заминават.След две години се върнаха майката и тризнаците.Бащата се върнал преси това в Испания, натрупал неплатени заеми и заминал за  Румъния при новата си любов.
Майката получи служебен развод.Бащата не е виждал децата от 4 години и не е платил нито евро издръжка.
А изглеждаха перфектното семейство.Тризнаците бяха в една и съща група в  детската градина с дъщеря ми от 3 до 5 години и в един и същи клас  от втори до шести.
.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 13:59 от sl

# 36
Моя приятелка е женена за ливанец. Семейството му е в Дания. Няма оплаквания. Нейното семейство е било против, то и как да не, тя беше бременна, момчето образовано., но все пак това е по време, когато бе доста позорно да се ходи с араби. Въпреки това са много добро семейство., не са религиозни.

Но има разлика в културите, която се отразява на детето, което е момче. Възпитават си го малко бейски.

Детето ми ема приятелчета, който са от нашенски мюсюлмански семейства, знаете сега в София работят много такива. Никога не са проявявали нещо друго, освен елементарно спазване ва техните обичаи.

В заключение смятам, че ако злата майка на авторката се убеди, че мъжът е свестен и не е фанатик, ще миряса.

# 37
  • Страната на приказките
По-нагоре имаше съвет да игнорира майката. Нека я игнорира, но после на нея ще реве да я отърве и да я върне обратно. Ако изобщо може да се свърже с нея.
Колкото до връзката - не подписвай брак, не му раждай дете и не ходи в арабска държава с него. Всичко останало е ОК.

# 38
Що за женища сте някои в тоя форум, не разбирам Crazy Да игнорира майка си....Добре, нейна работа е какво прави, не на майката, но тази кукувица има дете и ще го заведе при хубостника. Ако се случи нещо после, на това дете кой ще му върне живота му такъв, какъвто трябва да бъде и какъвто всеки човек заслужава?
Авторке, щом толкова си падаш по хм... различни...твоя си работа. Дай детето на майка си или на биологичния му баща да го гледа и ходи се вей с мургавия. Но детето остави, то има право на равен старт в живота и ти нямаш право да застрашаваш тази необходимост. Naughty

# 39
Авторката и тука ще получиш същите приказки, които вероятно чуваш и от майка ти.

Ние не го познаваме човека, и затова всеки си пише, изразяващи вътрешния си свят и прехвърляйки върху твоя казус опита си, или мръсотиите от собственото си съзнание.

Бъди предпазлива, каквато трябва дя бъде всяка жена при връзка, опознай го, разбери повече неща за него и семейството му и ще решиш ще я бъде ли.
Колкото до майка ти, ако се убеди, че си щастлива, ще се кротне, майка е.

# 40
Някои се учат от чуждия опит, други много държат да се убедят лично така ли е. Имат право, все пак.

# 41
По-нагоре имаше съвет да игнорира майката. Нека я игнорира, но после на нея ще реве да я отърве и да я върне обратно. Ако изобщо може да се свърже с нея.
Колкото до връзката - не подписвай брак, не му раждай дете и не ходи в арабска държава с него. Всичко останало е ОК.

И да не оставя сина си насаме с него.

Съетът на Ън е чудесен - да даде детето и да си живее живота както си иска. Защото когато си родител се иска първо да мислиш за безопасността,здравословното и психологическото състояние на детето си, а после да си чешеш сърбежите и да гониш дивата, романтична любов. Всичко останало е егоизъм и зле-премислени планове и сметки без кръчмаря.

Апропо, след първата публична история за изнасиленото 10-годишно момченце в Австрийската съблекалня (от тогаа вече са над 20 случаите И на изнасилени момчета, разбира се, само споделените  полицията) по-тъжно от разбития детски живот беше само безмисленото вайкане на майката. Ще цитирам по памет, но думите й бяха нещо в стил 'защо? аз винаги съм била толкова толерантна и уважаваща към чуждата култура и съм учила децата си да приемат и зачитат другите' Думи на майка, неспособна да защити децата си. Поне с информация. Защото когато целият град пъпли с нечовешка сган и ти си пращаш детето само на басейн букално си просиш там..каквото не трябва да се случва. Същото е и когато взимаш невръстното си дете и каниш в дома си човек, чиято религия и култура счита жените са по-низши твари, позволява (дори повелява) изнасилването на друговерски жени и деца (без значение от пол) както и конвертирането им, а за жени с деца от предишни бракове - да не говорим. Колко истории с убити деца при същите обстоятелства, но не - чукча не читател, чукча писател на собствения си любовен роман  ooooh!

Сещам се за онази умопомрачителна история на майката в Англия, която пък се нанесла при познат педерас и партньора му с двете си деца под 5г. След като двамцата ги изнасилвали тихичко няколко години и голямото започнало да разбира какво му се случва и се оплакало на майка си, тя конфронтирала педалите, които я заклали. Резултат? Два съсипани сирака пуснати по каналния ред на институциите. Защо? Защото майката е смятала, че 'нейния познат педал е различен'. Тя хубаво е смятала, но децата са платили сметката. Както винаги става междупрочем.

Апропо, има много лесен начин да установи човек дали нещо е разумно/добро решение. Обърнете монетата. Разведени мюсюлманки с дете/деца от предишна връзка отиват ли при бели мъже за любовен романс?  Mr. Green Май всички знаем отговора на този въпрос...

А че всеки има право лично да се убеди е вярно, но децата не са длъжни лично да се убеждават в последствията от травма в ранна възраст.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 01:32 от babunka

# 42
Да бе, ей сега ще си остави детето жената заради криминалната хроника, или  гадателските умения на някой си във форум.

Има много смесени бракове, и във форума има, този мъж сигурно има и среда, общи познати, преподавател е, не е някой хванат от улицата, не е толкова трудно д се разбере какво-що.

От форума само щуротии и фантасмагории може да се получат по тоя казус.

Ако въобще е истински, а някой ве ди измисля съдба на кръстопът на актуална тема за сеир.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 22:30 от Iris04

# 43
Аз лично нямам нищо против мюсюлманите. Влюбена си, ти най-добре си познаваш 'човека' , но и аз ще ти дам един съвет...както и по-напред са ти дали НИ КОГА НЕ ЗАМИНАВАЙ ЗА РОДИНАТА МУ АКО ИМАТЕ ДЕТЕ!!! Няма да можеш да го познаеш , когато отидете там.
Аз също съм майка и разбирам притесненията на твята. Тя те обича и изпитва страх за теб, не знае как да реагира и затова може би прекалява, но никой незнае как би реагирал на нейно място,така че ..

# 44
Надявам се, че биологичният баща  на детето на авторката няма да позволи извеждането му в чужбина и ще следи много внимателно за благополучието му, ако новото любящо семейство живее в България. Толкова по въпроса за мюсюлманския Ромео

Общи условия

Активация на акаунт