Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 181 804
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Ами ако са песъчинки, да с билки и много вода. Моя приятелка тази седмица я боляха бъбреците и изследванията са й чисти, но лекаря казал, че няма какво друго да е освен песъчинки. Аз преди много бях доволна от Неоренал и сега видях, че и на нея са ѝ го изписали. Царевична коса много съм си варила, дръжки от череши, листа от червена боровинка - всички са за пикочната система и действат силно диуретично. Оттук нататък се старай да пиеш много вода през деня и когато ти се ходи до тоалетна не се стискай. Аз си създадох навика на 3-4 часа максимум да ходя до WC дори и да не ми се ходи.  Щях да забравя - чай от липа също е много полезен. Аз зимата много си варя, защото го обичам, а и целия апартамент ухае страхотно!

# 121
  • София
Супер, много полезни неща ми казваш, благодаря  bouquet започвам ударно дано поне по-бързо мине  Peace

# 122
  • Варна
Форума е за това - да си помагаме. Много неща полезни съм научила тук. Бързо оздравяване!

# 123
vencho82, хубави съвети ти е дала Gaburata.
Редувай чайчетата, всяко е полезно и чисти. Ако нямаш време за чай, може някой фитопрепарат.
Аз съм доволна и от евтиния Цистон.
Дано скоро да отшумят нещата и да си по-добре.

А, щях да питам. Минерална вода ли пиеш? Обърни внимание ако е така. При мен понякога разбутва пясък и докато се изчисти... боли. Спра ли да я пия, за ден отшумяват симптомите. Карам на филтрирана вода.
Като пийвам повече билков чай, особено липов или лайка, пак започва да припарва и дразни. Като спра чая и спира.
Най-много ме успокоява царевичната коса и мечото грозде.

# 124
  • София
Merelenda, филтрирана вода пия, рядко пия минерална.
От утре започвам да правя чайчета и ще си пия това, което са ми изписали Канфефрона и ще си покаже.
Бъдете здрави  bouquet

# 125
Венчо,слагай си лимон,за да алкализираш и стапяш песалоците.Горещо ти препоръчвам костен бульон за заздравяване и укрепване на лигавиците.

# 126
  • София
Sun sea, благодаря! Този костен бульон ти ли си го правиш  или се купува от някъде ?

# 127
Правиш си го с кости ,каквито искаш и добавяш зеленчуци по желание.В остри фази е възможно да се стои няколко дена на него.

# 128
  • София
Правиш си го с кости ,каквито искаш и добавяш зеленчуци по желание.В остри фази е възможно да се стои няколко дена на него.

Hug

# 129
От днес и аз реших да започна всекидневно пиене на костен бульон по чаша на гладно, за поне 2-3 месеца. Главно заради червата.
Снощи се разчетох за ябълковия оцет - за домашния такъв и прочетох че се приемал и при цистит, бъбречни заболявания, камъни в бъбреците. За това му приложение не знаех. Като цяло и него като панацея го описват.
При киселини и гастрит също се пие, при чревни заболявания. При първите е малко спорен въпрос според източниците, но мисля и в тази насока да рискувам и да пия поне по 1 с.л. на ден след хранене, разтворен във вода.
Даже имам една щайга ябълки и се чудя дали да не направя в домашни условия оцет.
Иначе свекърва ми прави и ми носи ябълков.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 08:40 от Merelenda

# 130
  • София
Щом можеш да си направиш в домашни условия е най-добре, а оцета и аз не знаех, че действа при такива болежки  newsm78

# 131
Мер,и за мигрена,стави,кости също е страхотен.Аз също съм пила при песъчинки и камъчета,но ми върви в бульони и ястия,иначе ей тъй за пиене с мед,предпочитам лимон.
Венчо,за пясък,камъни добре ми се отрази истинска дъвка със зехтин.

# 132
  • някъде
Мер, трудно ли се прави този домашен оцет?

# 133
В интернет има много рецепти, някои много лесни. Просто нарязани цели ябълки с кори, покрити в съд до ферментация и после се прецежда. Има и по-сложни рецепти.
Не знам свекърва ми по каква рецепта прави, днес ще я питам. Ако искаш ще ти пиша на ЛС.

# 134
  • София
Мер, трудно ли се прави този домашен оцет?

Диди, ти как си ? Нали се мъчеше да те почва цистит ? 

Общи условия

Активация на акаунт