Отлитането на порасналите деца от семейното гнездо

• 37 062
  • 204
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мисля си, че не полезно и за двете страни толкова силна привързаност.
Между братя и сестри е по- добре, но между родители и деца е болезнено от един момент нататък.
Може би, защото не обичам да дрънкам по телефона, но не мога да си представя какво ще говоря, ако всеки ден се чувам с децата? newsm78
Щеш- не щеш, ще почнеш да клюкариш на елементарно ниво- пък зетя така, пък свеки- инак, пък колежката..........

# 61
  • София
Това имах предвид. Какво толкова е станало от вчера до днес? Да давам отчет какво съм сготвила и детето какво казало в ДГ?
Ма аре да не дразним повече съфорумката

# 62
С дъщеря ми сме много привързани една към друга. Спокойно мога да кажа, че тя е най-добрата ми приятелка. Сега, като сме разделени казва , че й липсвам и намира начин да ми се обажда. На мен също ми липсва, но гледам да не се натрапвам и почти не й звъня. Оставям  на нея инициативата. А това с поканите за гостуване-вече го разбрах-когато искат винаги ще са добре дошли.

# 63
Това имах предвид. Какво толкова е станало от вчера до днес? Да давам отчет какво съм сготвила и детето какво казало в ДГ?
Ма аре да не дразним повече съфорумката

И защо не е полезно? Информативно питам?

# 64
  • Мадрид / София
Ама ние сме привързани много едни към други и може би заради това..
Това, че не говорим често по телефона не е признак за слаба привързаност. По-скоро е отговорност да не досаждаш. Не всеки е с наклонностите да бъбри за щяло и не щяло. Свят шарен.

# 65
Вас кой ви коментира, въобще? Аз казвам за себе си, а вие какво правите у дома си е лично ваша работа. Дай аз да не се чувам с майка ми или сестра ми, щото вие не се чувате. Егати логиката - те не се чували с родителите си, а тези, които поддържат редовно контакт "досаждали" и на всичкото отгоре не било полезно ooooh!

# 66
  • София
Вас кой ви коментира, въобще? Аз казвам за себе си, а вие какво правите у дома си е лично ваша работа. Дай аз да не се чувам с майка ми или сестра ми, щото вие не се чувате. Егати логиката - те не се чували с родителите си, а тези, които поддържат редовно контакт "досаждали" и на всичкото отгоре не било полезно ooooh!
Ти защо скачаш като ужилена?
Всеки има право да коментира.
Да, за мен не е полезно, защото не можеш да се пуснеш от полата на мама и не можеш да приемеш нечия критика спокойно, след като всеки ден слушаш възхваляващи слова от мама и клюкарите кой както ви падне. Mr. Green

# 67
  • Мадрид / София
Същото важи и в обратна посока. Дай да си говорим на всеки час щото ти си говоришс твойте редовно. Изобщо,  в която и тема да се пише винаги ще има някоя, която да се държи като малка капризна принцеска и раздава правосъдие.  Joy Това в реда на шегата.

# 68
absurt, ако родителите на някои хора (не визирам теб, а говоря принципно) са със закоравели разбирания за живота, налагат мнението си и се месят там, където не им е работа - нека не им се обаждат. Обаче, когато майката (като моята) е със съвременни разбирания, лек и готин характер - ми по-добре да съм закачена за нейната пола и да се чувам с нея всеки ден, отколкото да си споделям грижите със Сийка от 5-я етаж, дето и на нея не и пука. Ама иначе ме кефи и логиката със "закачеване за полата на мама", от никъде не идва, ама да се вметне Simple Smile Много по ми е кеф да се чуя с майка ми за 5 минути на ден, отколкото да ръся тъпотии с някой познат, дето ми е през ханша за него. На кръчма или кафе, може - колкото да върви лафа. Същото важи и с колегите - въобще не ми дреме с тях, ама за убиване на времето в офиса си говорим. Ама като ми е готино, звъня на майка ми, сестра ми - да слушам "възхваляващи слова". Иначе критика, верно не приемам, особено от съфорумци, за чието мнение 5 пари не давам Simple Smile  Peace

# 69
Странно....мислех си, че няма приемливи и неприемливи норми на общуване между хората- стига начините и честотата да устройват и двете страни. Еднакво абсурдно е по честотата на общуване да съдя както за привързаността, така и за самостоятелността на хората. Че аз и с двете си дъщери не контактувам по еднакъв начин! Да не говорим, че в зависимост от обстоятелствата честотата и времетраенето  варират драстично.

# 70
Странно....мислех си, че няма приемливи и неприемливи норми на общуване между хората- стига начините и честотата да устройват и двете страни. Еднакво абсурдно е по честотата на общуване да съдя както за привързаността, така и за самостоятелността на хората. Че аз и с двете си дъщери не контактувам по еднакъв начин! Да не говорим, че в зависимост от обстоятелствата честотата и времетраенето  варират драстично.
Ами явно според форумците, щом на някой му е приятно да комуникира често с родителите си, то той обезателно е "вързан за полата на майка си". Няма опция да живее отделно и същевременно с това да е в чест контакт със семейството си - сакън, да не му излезе име на мамино детенце Grinning

# 71
  • София
Странно....мислех си, че няма приемливи и неприемливи норми на общуване между хората- стига начините и честотата да устройват и двете страни.
А когато се появи трета страна - гадже, мъж? На 30+ години - променят навиците си?
Независимо от пола, има и бъбриви мъже, и мълчаливи жени.
Имам колежки, които сякаш живеят чрез децата си - толкова навътре са в нещата.
Любим въпрос: Вие имате ли си гадже? Отговарям: Лошо, ако е едно и също

# 72
Странно....мислех си, че няма приемливи и неприемливи норми на общуване между хората- стига начините и честотата да устройват и двете страни.
А когато се появи трета страна - гадже, мъж? На 30+ години - променят навиците си?
Независимо от пола, има и бъбриви мъже, и мълчаливи жени.
Имам колежки, които сякаш живеят чрез децата си - толкова навътре са в нещата.
Любим въпрос: Вие имате ли си гадже? Отговарям: Лошо, ако е едно и също
Ахааа! Като се зажениш и край на комуникацията с роднините или само по празници. Как точно един 5 минутен (максимум 5 мин.) телефонен разговор бърка третата страна, че ми е Х?

# 73
Не мисля че е нужно нито да останеш залепен за полата на мама , нито да поставиш график за виждане и чуване , нито пък да ги игнорираш.
Трябва всичко да е балансирано та дори и да се чувате всеки ден за малко.
Въпроса е нещата да не излязат от контрол както слъчая който бях описала в началото на темата.
Въпроса е загриженоста на родителя да не се превърне в намеса и обажданията да не станат обсебващи и досадни.

# 74
"Третата страна" променя навиците...дори и неволно, без да изявява претенции.  Появата на деца - още повече.  Grinning. Гъвкавост  и взаимно зачитане  е разковничето!

Общи условия

Активация на акаунт