С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 943
  • 793
  •   1
Отговори
# 345
При условие, че знам къде отивам никога няма да питам какво имат за ядене- нито за мен, нито за бебето ми.
Да знаеш, че си за Мунската тема, че въобще си имала желание и нагласа да наготвиш и нахраниш дете си с налична свекървенска храна.

# 346
Бебето яде каша+плодово пюре, и двете купени и отворени преди консумиране. За обяд исках да и правя картоф+ тиквичка, пасирани на пюре. Носих си тенджера ( под изговор че за бебето готвя в керамична такава), нутрибулет, и прибор за хранене ( чиния и лъжичка). Абе уж всичко бях подготвила.  Никак не съм си помислила да дам храна готвена от друг. Пък на зеленчука какво да му е, нали ще го измия и обеля.
Ама ето за малко, ако не се бях усъмнила в думите и, щях да го нахрана с пържени тиквички.
Между другото не минах и без мъмрене, как така давам изкуствени, купешки храни.

# 347
Aз пак не го разбирам това мъкнене на тенджере, пасатор, че и да ми се наложи да готвя! Айде, нема нужда!
Не търся оправдание от твоя страна, а се замисли дали е нужно всичко това. Не си усложнявай ежедневието.
Ако искаш да яде домашно приготвена храна- направи от предия ден едно бурканче, и там... просто го стопли.

Извинявам се за спама.

# 348
Аз не мога да си представя човек, който не може да направи разлика между сурова и пържена или готвена по някакчъв начин тиквичка. А иначе, това с лъжите за съдържанието на храната си е доста гадно, а и опасно.

# 349
B.D.O.,
за помятането, ако ще 100 медицински да бе показала, пак щяха да ти кажат, че си виновна. Да ти минава през ухото. Сега малко самореклама на мен: децата ми са яли готови пюрета, каши и  детска кухня. Не страдат от никакви алергии, имат здрави стомаси и са здрави. Та коментарите за купешката храна пак покрай ушите. Според мен на детето е нужна усмихната и спокойна майка, дори да е малко мързелива, а не супербио-храна и изнервена до крайност майка. Тези, които успяват да хранят децата с приготвена от тях всеки ден храна и са ведри и усмихнати, шапка им свалям. Аз не мога така.

# 350
B.D.O.,
за помятането, ако ще 100 медицински да бе показала, пак щяха да ти кажат, че си виновна. Да ти минава през ухото. Сега малко самореклама на мен: децата ми са яли готови пюрета, каши и  детска кухня. Не страдат от никакви алергии, имат здрави стомаси и са здрави. Та коментарите за купешката храна пак покрай ушите. Според мен на детето е нужна усмихната и спокойна майка, дори да е малко мързелива, а не супербио-храна и изнервена до крайност майка. Тези, които успяват да хранят децата с приготвена от тях всеки ден храна и са ведри и усмихнати, шапка им свалям. Аз не мога така.
+1  bouquet

# 351
Аз не мога да си представя човек, който не може да направи разлика между сурова и пържена или готвена по някакчъв начин тиквичка. А иначе, това с лъжите за съдържанието на храната си е доста гадно, а и опасно.
Аз даже не я видях въпросната тиквичка. Каза ми - има в хладилиника, рендосана, вземи си.
Питах -сурова ли е, защото на бебето давам варена?
- Свярена е.
Даже и аз не разбрах кому беше нужна тази лъжа?!
Като ходим при тях, винаги си нося нещо за правене, дали ще е учебник по нещо, дали ще са зъботехнични разни работи, и последно въпросното готвене, защото така се налага по-малко време да комуницирам с тях.
За подмятанията- до последният момент носих близнаци, но за съжаление едното бебе почина от ретроплацентарен хематом и се наложи спешно секцио. Вечерта дойдоха свекърите да ме видят и докторът който ме оперира беше с мен в стаята. Свекърът го пита дали сега като ме е отворил, намерил дефекта поради който не забременявах, имах спонтанен аборт в ранна седмица и последната загуба на плода. Докторът не знаеше как да отговори, чак се възмути и излезна.

# 352
BDO, на знаменити простафунгели си попаднала.

# 353
B.D.O, това каза ли го на мъжа си, да му се скара на простия ти свекър. Не, че ще му влезе в главата нещо, ама подобна гадост не може да бъде подмината просто така.
Това, като простата ми бивша свекърва, която разбрала, че имам гъбички, а съм бременна и веднага - ама те нали само по полов път се предават, как така ги имаш? Ами сега, ще се увреди бебето Crazy

# 354
  • до едно тепе
B.D.O. честно казано, ако някой се е държал наполовина гадно на това, което пишеш в последните страници не бих контактувала изобщо с него. Имам предвид проблемното забременяване. Простаци много на тоя свят ама близките ми да ме нараняват така няма да стане Naughty
И аз искам понякога да си давам на малката кифла готово пюре, ама нЕма.Тя това,което и готвя не ще какво остава пък от бурканче  Laughing

# 355
  • при късмета
B.D.O. честно казано, ако някой се е държал наполовина гадно на това, което пишеш в последните страници не бих контактувала изобщо с него. Имам предвид проблемното забременяване. Простаци много на тоя свят ама близките ми да ме нараняват така няма да стане Naughty
И аз искам понякога да си давам на малката кифла готово пюре, ама нЕма.Тя това,което и готвя не ще какво остава пък от бурканче  Laughing
Не, че е по темата ама, много често деца, които не искат да ядат домашна храна, готовите пюрета ги предпочитат.

B.D.O., и аз да питам какво те задължава да им гостуваш, като знаеш, че ще последва някаква издънка? Пишеш, че си взимаш занимание да не контактуваш с тях, мъжа ти ли държи на гостуванията?

# 356
Помня те момиче и  се чудих за близнаците ,а  едно ,ето че спомена че не посмях да  ровичкам. С буквите по блузките и  още изцепки и  продължават.То човек греши ,казва думи ,прави неща грешни ,но трябва да се поправя и старае ,не виждам при теб  напредък.

# 357
Ужасно е, че ти се налага да общуваш с тях. Просто спри и остави мъжът ти да ходи сам.

Аз не бих била толкова толерантна.

# 358
  • София
B.D.O., в темата има много номинации за най- свекърва. И твоята е в моя топ 3 Simple Smile Не мога да си представя подобна простотия, събрана на едно място. Как ли ги достигат тези висоти на свинщина  Thinking

# 359
Здравейте момичета! Гледам, че темата се развива бавничко, та идвам да се оплача от моята свекърва. Когата с ММ се събрахме, заживяхме при майка му и приятеля й. Тя работи от 7:30 до 16:30, като шивачка. Тогава аз работех в плод и зеленчук и от 7:30 до 20:00 разнасях тежки кашони, щайги и чували. Случи се така, че останахме само две колежки и работихме почти без почивка. И аз естествено бях много изморена и вечер само гледах да се изкъпя и да си легна. Точно тогава свекървата беше решила да опява на ММ колко съм мързелива, как само съм спяла и нищо не съм правила вкъщи. Мм не и остана длъжен и и каза, че работя по 12 часа без почивка, а тя цял ден седи и шие. Ноо тя смята, че нейната работа е най-тежка. Ии така.. После пък е казвала на сестра си, че иска да си сменят снахите, защото аз съм мързелива, а пък нейната била мн работна. И веднъж като се караха, сестра и го каза пред всички и ми стана мнлго неудобно. За щастие ММ не е мамино синче и винаги ме защитава и се кара с майка си, когато не е права.

Общи условия

Активация на акаунт