С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 942
  • 793
  •   1
Отговори
# 465
Този твой приятел на 15 ли е? Подобни неща са много лични и аз бих се замислила за връзката си с този човек.

Разбирам, че той може да е имал нужда да сподели с някого собствените си тревоги, но не разбирам, защо трябва да ти казва за реакцията на родителите си.

Изключително незряло, а и обидно поведение. Ако почувствам някого достатъчно близък, за да му споделям лична информация за здравословното си състояние, ще ми е много неприятно (меко казано), ако той/тя я разнася, а и ми "докладва" как са го посъветвали да постъпи. Сега, едва ли не, ти трябва да се радваш, че той е с теб, въпреки заболяването ти.

# 466
Родителите са си родители, те мислят за своето дете, тревожат се на него да му е добре сега и в бъдеще, не за чуждото, което дори и не познават. Той обаче защо ти е издрънкал какво са му говорили!? Да си гледа вас, а с тях да се обяснява насаме, щом трябва.

Щото е гадняр. Жал ми стана за това момиче.

И щото обикновено забелязваме какво казват свекитата, а неглижираме горките невинни мъже  #2gunfire

# 467
Тези хора няма да си променят отношението към нея, а явно синът се прави, че не разбира какво се случва. Той я кара да ходи там, смятайки вероятно, че ще свикнат с присъствието й. Прави се, че не забелязва, че се държат зле, за да не се налага директна конфронтация с родителите му. Въпросът е, когато осъзнае, че те няма да я приемат, а тя тропне с крак, че й е писнало да я наскърбяват, на чия страна ще застане той?

# 468
Те  не са живели заедно и  като така не се познават добре. Приемам,че държат един на друг и за това дадох съвет да даде шанс.Казаното не може да върне.
Може да се разделят като се опознаят ,да не е това,което мислят един за друг.Може да докаже стойност и да я приемат.
Всеки има тайни.
Не  всеки ги афишира.
Проблем с него  не е изключен ,дава заявка за това,но все пак нека опита.Някак е лесно да се откаже на средата.

# 469
Тези хора няма да си променят отношението към нея, а явно синът се прави, че не разбира какво се случва. Той я кара да ходи там, смятайки вероятно, че ще свикнат с присъствието й. Прави се, че не забелязва, че се държат зле, за да не се налага директна конфронтация с родителите му. Въпросът е, когато осъзнае, че те няма да я приемат, а тя тропне с крак, че й е писнало да я наскърбяват, на чия страна ще застане той?

На страната на родителите си ще застане. Като поредното мамино детенце. Съжалявам, ако звучи грубо, но когато двама души са заедно, смятам, че в краен случай се налага споделяне на някакви такива тайни. Още повече преди това е редно да се обсъди дали да се каже или не. Другото, което ми направи впечатление след като момичето каза, че той й е разкрил реакцията на родителите му - това само може да ми говори как един вид - виж, аз съм с тебе, казах на нашите, ама не ми пука, нали. Е, да, ама в един момент може да се обърне срещу нея и да каже айде, чао, щото видиш ли е послушал техните да я остави.
Това за мен не е мъж. Далеч от такива. Той освен ще почне и да споделя как си прекарват и в леглото, егати.
 #Cussing out

*Още нещо - на пръв поглед впечатленията са едни. Ако наистина бяха толкова положителни, щяха да приемат в един момент факта, че момичето има някакво заболяване. Ако толкова я харесват, ще се примирят и ще ги оставят да са щастливи. А не тя сега да се чувства гадно, като се налага да им ходи на гости. (Всъщност защо трябва да се 'налага'? Просто по-рядко посещаване на родителските тела и това е)

# 470
  • Бургас
Veronika, като те чета си мисля, че си много млада и наивна. Първо - как си представяш да живееш с чужди хора в чужд дом /ако толкова държиш да си скапеш живота, се премести в апартамента ИМ/. Второ - съобщаването на изказванията на родителите му не само са груби, нетактични и обидни, но отчасти може би изразяват и неговите съмнения относно теб, зад които не смее да застане със собственото си име. Трето - явно приятелят ти е зависим емоционално от родителите си, а това значи, че ги възприема за авторитети, а като такива те може да му влияят. Опитай се да мислиш повече с главата си, че да не ревеш после.

Не всяко хронично заболяване застрашава поколението. Простотията е много по - опасно заболяване и в повечето случаи задължително се пренася от поколение на поколение.

# 471
Този твой приятел на 15 ли е? Подобни неща са много лични и аз бих се замислила за връзката си с този човек.

Разбирам, че той може да е имал нужда да сподели с някого собствените си тревоги, но не разбирам, защо трябва да ти казва за реакцията на родителите си.

Изключително незряло, а и обидно поведение. Ако почувствам някого достатъчно близък, за да му споделям лична информация за здравословното си състояние, ще ми е много неприятно (меко казано), ако той/тя я разнася, а и ми "докладва" как са го посъветвали да постъпи. Сега, едва ли не, ти трябва да се радваш, че той е с теб, въпреки заболяването ти.

Моето мнение ще е по-различно (може би се доближава само до постовете на Бор_яна). С риск да ме нападнете, аз ще го напиша.
Да, момчето може да има незряло, инфантилно държание ... , но така са възпитали. Само това е видял. Очевидно е в грешка. Но не е в това въпросът.
Въпросът е какъв е неговият потенциал - дали е мамино синче или необработен диамант.
И друг път съм писала, че в много случаи послушните синове се превръщат в послушни съпрузи ... при подходящ комуникационен план.
Мъжете не разбират от намеци - за тях е право куме в очи. И тези тънки женски обиди и заяждания не ги разбират и по-лошото, не разбират какво точно ни обижда.
От опит ще споделя, че най-голямата грешка е да мълчиш (трупа обиди в себе си и рано или късно ще избухнеш) или да очакваш ТП да реагира (той просто няма уши да чуе, не е научен).
Аз съм открила 2 начина за противодействие - обръщаш всичко на майтап (нали знаеш, че е начин да кажеш истината) или при всеки намек питаш "какво искаш да кажеш". Така се налага да заменят намеците с директни обиди и има шанс ТП да реагира.
Успех.

# 472

Не всяко хронично заболяване застрашава поколението. Простотията е много по - опасно заболяване и в повечето случаи задължително се пренася от поколение на поколение.

Право в десятката!
Вероника, пишеш, че приятелят ти бил дал права да говориш родителите за тяхната проява на простотия.
Запомни, че никой не може да ти «разрешава» да защитаваш достойнството си. bouquet

# 473

Моето мнение ще е по-различно (може би се доближава само до постовете на Бор_яна). С риск да ме нападнете, аз ще го напиша.
Да, момчето може да има незряло, инфантилно държание ... , но така са възпитали. Само това е видял. Очевидно е в грешка. Но не е в това въпросът.
Въпросът е какъв е неговият потенциал - дали е мамино синче или необработен диамант.
И друг път съм писала, че в много случаи послушните синове се превръщат в послушни съпрузи ... при подходящ комуникационен план.
Мъжете не разбират от намеци - за тях е право куме в очи. И тези тънки женски обиди и заяждания не ги разбират и по-лошото, не разбират какво точно ни обижда.
От опит ще споделя, че най-голямата грешка е да мълчиш (трупа обиди в себе си и рано или късно ще избухнеш) или да очакваш ТП да реагира (той просто няма уши да чуе, не е научен).
Аз съм открила 2 начина за противодействие - обръщаш всичко на майтап (нали знаеш, че е начин да кажеш истината) или при всеки намек питаш "какво искаш да кажеш". Така се налага да заменят намеците с директни обиди и има шанс ТП да реагира.
Успех.

няма оправдание за поведението му. Първо споделя много лична информация с трети лица и второ, докладва какво третите лица са казали. Съжалявам, но е много незряло, да не кажа по-силна дума.

# 474
Down Under,

права си - и за споделянето, и за докладването, и за това, че е незрял. Ама как да узрее - кофти родители, кофти възпитание. Свекървата толкова може (да се чете, че не може).
Но Вероника няма да се омъжва за свекървата, нали. Затова гледаме понециала на момъка и по-конкретно дали се е метнал на мама рождение и по гени (да се чете, че е гаден сноб като нея) или е зле шлифован диамант. Във втория случай, след съответното шлифоване, ще стане съвсем приемлив съпруг.
Да отхвърляме такива мъже е форма на дискриминация. Все едно да смятаме, че синът на неграмотни родители, ще остане неграмотен цял живот и никога, ама никога няма да се научи да чете и пише (дори с печатни букви).
Тук е същото - имаме емоционално неграмотна свекърва, която също така е подмолна и страхлива (защото "кълве" с намеци, но не смее да изрази позицията си директно).
Сега реално погледнато снахата няма шанс да я ограмоти емоционално (не си заслужава и не е нейна работа). Затова се работи по втората част - да изкара свекървата от зоната й на конфорт, по-конркетно от подлата злобария и да я накара да каже ясно и конкретно защо е против.
Когато проблемът се осветли, има шанс да се реши.  Peace

# 475
Моето мнение е малко по-различно. Зависи какво е заболяването. Ако е нещо сериозно и момчето се притеснява, споделил е с родителите си. Нормално е те да се възпротивят ако има опасност са бъдещите им внучета. То и аз съм с хроничен синузит, ама свеки не се е запритеснявала особено.

# 476
Акцентът е какво да прави нататък.Лесното е да го изрита от живота си,но не го познава достатъчно  да знае  какъв е  .Че  е незрял е  ясно.
Също не става въпрос за разрешение  да говори директно с родителите му ,не се хващайте в думата.Предвид непознаването е показал,че няма против,тоест уважава решението и да го направи.
Аз съм да даде шанс.
Развръзката ще дойде бързо  и  има време да прецени този мъж ,повод-също.
Не  вярвам тя да е безгрешна ,защото няма такива хора,със сигурност има  трески за дялане и  тя и  няма да и хареса да я отсвири при първия  случай ,гаф.
Помня себе си. Глупава постъпка още в началото ,прости ми мъжът ми.Бе  ми урок.то  така се става голям.
Аз разчетох,че момчето си има отделно жилище-иначе как ще я  кара да посещава техните,ако живее  с тях? Може да се напаснат поне колкото много други,ако пожелаят.И двамата.

# 477
Значи, да видим реплликата - да се позабавлява с авторката и да я остави. това как ви се вижда? Не, не губи времето на момичето, а позабавлявай се и я изхвърли , това е отвратително.

# 478
  • Blondeville
Не му е било работа да й споделя какво са казали техните. Ако е бил притеснен и е споделил с тях, ок, но нека си запази мнението им за себе си. Друг е въпросът, че те постъпват много просташки, като демонстративно се държат зле с нея, откак са разбрали.

# 479
Значи, да видим реплликата - да се позабавлява с авторката и да я остави. това как ви се вижда? Не, не губи времето на момичето, а позабавлявай се и я изхвърли , това е отвратително.
Мда. Същото си помислих и аз. Допълнително лошото им отношение и липсата на адекватна намеса от страна на мъжа не са добър признак. Липсват и нейните родители, които да я предпазят, да я защитят и да й дадат кураж.
Биборана, твоят подход би сработил, ако жената е добър манипулатор. Девойката обаче не ми изглежда такава.

Общи условия

Активация на акаунт