С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
Деси, кой й плаща сметките и й пазарува, след като вие сте се изнесли? Може ли човек да няма други разходи, освен цигари?

Свекъра. Бюджета не е общ - всеки къта са себе си. Реално погледнато, като сме поемали всичко, сме помагали на него - не на нея. Нейните финанси какво става с тях никой не знае, дори децата  

DesiBoneva86, Това променя всичко и мога да дам съвсем различно обяснение за поведението на свекървата ти.
За себе си, наричам това поведение "гранде аристокрацие". Мислех, че е остатък от отминали патриархални времена и затова е характерно за по-възрастните жени, но явно се среща и при по-млади свекита.
Ако успееш да получиш материална помощ от такава свекърва - за да разбереш начина на мислене, намери култовата тема за "диванчето".  Joy
За да не спамя - пиша в скрит текст.
Скрит текст:
Има такива жени, за които всички любими мъже в живота им, доказват любовта си чрез скъпи покупки. И това важи за всички любими мъже - баща, съпруг/съпрузи, син или зет и даже внуците от мъжки пол.
Тези жени разсъждават така - плаща (за да изпълни всеки мой каприз),  значи ме обича.
А близък мъж да й поиска пари - Уау, това е люта обида.
Понякога този тип жени решават да направят финансов подарък. Но очакват робско послушание - виж темата за диванчето.
(То за е за смешната тема, обаче познавам 90+ годишна представителка на тази порода. Седи си в къщи, дружките й намаляват.  И понеже вече няма много възможности да проявява финансови капризи - нарочно оставя котлона включен.  #Crazy Защото внукът плаща тока и така момчето може да докаже любовта си към нея.

Не го приемай лично. Обаче за нея, синът й да поиска дори 1 лев, е кръвна обида, незачитане и липса на любов.

Така е, ДА ДА ДА !!  Joy Joy Joy

Почвам да чета темата за дивана.....   Popcorn yesyes

# 91
  • Варна
Темата за дивана може да се съкрати - до около десета страница и последните 6-7. На мен ми беше достатъчно.

# 92
  • Най-красивата страна
Значи свекърите дават жилище на сина си да го ползва.Идва снаха.Ама понеже жилището е на свекърите,те имат право да се бъркат ,да командват,детето трябва да е на тях кръстено.
А най-дразнещо е когато имат и ключ и си влизат когато си искат. Mr. Green
Снахата е чужда,тя няма думата.
Ако обаче е обратното и жилището е на снахата,то тогава това е драма.Как така синковеца ще живее в чужда къща Mr. GreenИ свеки няма да има ключ.Ужас Mr. Green

# 93
  • Варна
Покрай това - имам близка приятелка, която живее с мъжа си в жилище, което е дарено от свекърите. Минаха почти 15 години вече откак са семейство и свекърите все още имат ключ от жилището им, идват и влизат, когато си искат, абсолютно без да се съобразяват и в повечето случаи не си дават труда и да се обадят даже. Много грозни ситуации са се получавали в резултат на това, но... това е положението.

# 94
Свекървените имоти винаги са били повод и право за упражняване на контрол върху младото семейство. Дали сме ти го, значи ще ни слушаш или ако не слушаш, няма да ти го дадем.

# 95
Покрай това - имам близка приятелка, която живее с мъжа си в жилище, което е дарено от свекърите. Минаха почти 15 години вече откак са семейство и свекърите все още имат ключ от жилището им, идват и влизат, когато си искат, абсолютно без да се съобразяват и в повечето случаи не си дават труда и да се обадят даже. Много грозни ситуации са се получавали в резултат на това, но... това е положението.
Ами да бяха сменили ключа.
Това няма да мога да го издържа, наистина.

# 96
  • Варна
Честно казано и аз това й казах, тя също би желала, но целият проблем е в мъжа й. Мамино детенце, което не смее да се опълчи на родителите си за това. И нали се сещаш, може и сама да го направи, но това би довело до супер конфликтна ситуация с мъжа й, а тя разбира се не желае да се стига дотам. Но ситуацията наистина е грозна и в резултат на това пак се стига до конфликти между тях двамата. Абе, хайде да не задълбавам, че започвам да се ядосвам, а и казах достатъчно. Не е моя историята, че да навлизам в подробности, но всеки път като се видим и чуя някоя поредна изцепка по темата се благодаря за читавата свекърва, която имам и че жилището си е само мое и никой не ми се бърка.

# 97
Свекървените имоти винаги са били повод и право за упражняване на контрол върху младото семейство. Дали сме ти го, значи ще ни слушаш или ако не слушаш, няма да ти го дадем.

Те насила не го дават. Като не искаш -не взимай.

# 98
  • Оптимист по принуда
Популе пишеше тук, но после спря, по обясними причини. Mr. Green

# 99
  • София

Да, бе, щото имотите на тъщата не са....... Joy

# 100
Стига де! Аз ще ставам и свекърва, и тъща. Ще се разчекна да контролирам! Тва снаха,зет, мирно и равнис, че Уишмастърова долита на метлата! Laughing

# 101
Аз преди време се оплаках в тази тема от свекървата и от това как иска да живеем в къща, която уж е построена за сина и, но се започна един безкраен спор за имоти.
Ставаше въпрос, че те са построили къщи и за сина и за дъщерята. Но имотите остават на името на свекръвата докато е жива. Аз не бях съгласна да живея в чужд имот, особено пак такъв на свекървата. Познавайки ги свекърите, ако бяхме заживели там, щяхме да сме постоянно длъжни, а и рискът да дойдат да живеят с нас беше голям.
Развръзката след една година почти е следната: ние сме на квартира, а те се изнесоха от техния апартамент и се нанесоха в въпросната къща. В разговори със емейството им и с познати разбрах че всъщност плана е бил такъв от началото. Те всички са учудени как така не живеем заедно?!

# 102
  • Варна
Ами да, как така не живеете заедно, веднага да поправиш тази грешка!

# 103
Много възрастни хора даряват имот на децата си заради данъците, или защото желаят да се разпоредят преживе Някои от тях запазват правото на ползване. Въпрос на уговорка е, доколко ще запазят правото да ползват имота.
Веднага дам пример, който е много често срещан. Възрастните даряват апартамент и отиват на село. Да, но като идват в града на лекар,зимата и прочие хората си имат ключ и си идват у дома си един вид. А снахата счита дома за свой и не ще натрапници.

Хубаво е тея неща да се уговарят, след като между хората няма човещина, за да се подразбират. 

# 104
B.D.O , взели сте правилното решение

Общи условия

Активация на акаунт