С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 30
Wish слагай цена на км и после като станат големи им дай фактурата.   Joy

# 31
Боже, такъв казус пък не бях срещала
Значи хората работят на едно и също място, но щом синът кара майка си, тя трябва да си плаща.бензина. Абе вие сериозно ли...
И като се има предвид, че доскоро са живели в дома и...

Разбира се, че трябва да я кара, не е ли тъпо - той си идва сутрин с колата, я жената бъхте до същото място с рейса.

# 32
  • Бургас
Изтървах цялата драма, но доколкото успях да прочета, си мисля, че Деси  прекалено много мрази свекърва си и това й пречи да е обективна. Помня, че живееше у свекървата с приятеля си. При положение, че свеки й е спестила голяма сума за наеми си мисля, че може да преглътне едното возене.

# 33
  • София
Ако, примерно моят син ме караше всеки ден от и до работа, би ми било много мило, че е помислил за мен и моменталически и аз бих помислила за нещо, с което да го зарадвам. Това имах предвид. Тези неща правят живота много по-лесен и приятен.
Уиш, той не я кара като такси, те просто работят заедно и затова, И тя ползва колата.
Не пресича целия град, за да я вземе- на 10 минути път живеят едни от други.
Разликата е от небето до земята.
По- скоро, си мисля, че нито на теб, нито на него би минала през ум мисъл за някакво плащане и компенсации.

# 34
Уиш, той не я кара като такси, те просто работят заедно и затова, И тя ползва колата.
Не пресича целия град, за да я вземе- на 10 минути път живеят едни от други.
Разликата е от небето до земята.
По- скоро, си мисля, че нито на теб, нито на него би минала през ум мисъл за някакво плащане и компенсации.

Съгласна съм. Но е добре и от двете страни да има нормална човешка реакция, а не очаквания за изпълняване на задължения. Тъпотия е както "Ти си длъжен да ме караш", така и "Дай пари за бензин, за да те карам".

# 35
  • София

Съгласна съм. Но е добре и от двете страни да има нормална човешка реакция, а не очаквания за изпълняване на задължения. Тъпотия е както "Ти си длъжен да ме караш", така и "Дай пари за бензин, за да те карам".
Така е и доколкото разбирам, човешката реакция от двете страни я има, ама третата не може да я преглътне.... Mr. Green

# 36
Изумявате ме!! Къде казах че искам пари? Егати, 1 път се случи и беше крайно наложително, сега го изтъквате все едно всеки месец сме я карали да си плаща. Относно дохода ни няма да се обяснявам, че скоро ще стане 2000 , а не че досега р бил толкова. Има запознати хора с моята ситуация, които знаеха че именно немотата ни пречеше да се изнесем и каквото сме имали сме дали за там, където сме били. Не се чувствам длъжна на никого. Моля ви да спрем по темата защото чета мнения които са плод на фантазия и пълна измишльотина и се ядосвам излишно. Лека вечер!

# 37
Не  се ядосвай.Казаха ти и други неща и те разбраха.Помня ,че  свекърва ти има повече доход и от теб ,поне тогава бе така и е нормално да помогне,не точно с превоза ,но  може да помогне за новия  дом ,твой  беше мисля,но няма причина да не подари нещо.Нали синът и ще живее в него. Печка или хладилник ,нещо необходимо. Вероятно си се справила,щом сте вече в него.Не  се храни ш върху кашон.

Аз споделих колко са ме  отвратили сметките ,един човек не може да е ходещ  калкулатор.Но  и не може да  е даващ,трябва баланс,даже и  важното  е да може да приема даденото.Защото познавам ,а  и  аз бях такава до скоро-не приемам ,искам да дам ,но не и да взема.Да  съм отгоре както се казва.Не   е нужно.
Карай  напред ,устройвайте се ,справяйте се.Имайте. Тогава,когато имаш не е проблем да даваш.Без да ти връщат.И е  поносима дори една свекърва.

# 38
  • в дяволитите очички на моето тормозче
В случая на Деси, абсолютно нормално е синът да кара майка си от и до работа и да не ѝ иска пари. Също толкова нормално е майката да е благодарна и да предложи да се реваншира. Идиотско е синът да иска пари от майка си за бензина. Идиотско е и майката да счита, че е получила задължителен абонамент за колата на сина си.
Абсолютно Peace
Не мога да разбера защо някои родители се напъват зорлем да обтягат отношенията в семействата на децата си? Колко трябва да ти е умът, че да не можеш да прецениш, че не е редно да злоупотребяваш със синовната обич на детето си?
При всичките недостатъци на моята свекърва, колкото и да съм зла, не мога да я упрекна, че дори един- единствен път ни е ощетила  с нещо. Напротив- когато са идвали на вечеря в годините, когато поддържахме отношения, не смееше да се  нахрани дори, сакън да не ни подяде. И колкото и да настоявахме, отговорът й беше "Не мога повече,толкова е вкусно, че  чак  преядох". Свекърът- същата картинка.
Разбира се, не изключвам възможността  храната да не им е била по вкуса, защото  общоградска тайна  е моята безпомощност в кухнята  Embarassed
Така че, свекито на Деси е от рядка порода- авантаджия и нахалитет едновременно. А мъжът й е дете на майка си.
Масово защитниците на свекито пропускате , че свеки се сърдела, ако не я закара. Това е  опит за принуда в чиста  форма.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 01:16 от Бронте

# 39
Масово защитниците на свекито пропускате , че свеки се сърдела, ако не я закара. Това е  опит за принуда в чиста  форма.

И това не стана ясно. Ако не иска да я закара , когато има друга спешна работа,  е едно, ако не иска   защото на Деси не й е кеф, е друго.

# 40
Има запознати хора с моята ситуация, които знаеха че именно немотата ни пречеше да се изнесем и каквото сме имали сме дали за там, където сме били. Не се чувствам длъжна на никого.
Деси, губи ми се логическата връзка между тези две изречения. От първото разбирам, че немотията ви е пречела да се изнесете самостоятелно и затова сте живеели в дома на свекървата. От второто, че не се чувстваш задължена никому. Правилно ли разбрах?

# 41
От постът на Деси разбрах, че нямането на достатъчно пари им е пречело да се изнесат, но всичко, което са имали, са дали в дома на свекървата под формата на подобрения, които реално са останали там след изнасянето им.
Иначе и аз съм против такива съжителства и винаги има вариант за самостоятелност при желание.
Но ако човек е приютил детето и половинката му за някакъв период от време, то решението е от части и на приютяващия, а приютените на би трябвало да се чувстват задължени до живот

# 42
Аз пък колкото повече чета толкова повече оставам с впечатлението, че а някоя се е оплакала всички и се нахвърлят отгоре и се почва. Не мога да разбера не четете ли постовете, не искате да ги четете, защото дори и след като е публикуван отговор на зададените въпроси, пак ще се намери някоя, която ще цитира половината на половината от изречението. А уж темата е какво ви дразни у свекървата. Ти казваш обаче другите участници почват да ти обясняват как не си права да се дразниш, колко си дребнава, колко си нахална и т.н. Явно има проблем с четенето с разбиране - умение от втори клас.

# 43
  • Варна
Аз продължавам да се учудвам как наистина някои хора четат само каквото им изнася и после каканижат. Момичето каза, че безропотно я возят. Единствения ропот идва от нея, когато примерно не могат. И никъде не е написано, че на всяко влизане в колата на свеки й се включва брояча и си плаща сметката всеки ден. Изкарахте го сякаш само тя я пълни тая кола. Деси написа, че е било ЕДНОКРАТНО и ИНЦИДЕНТНО,  в момент, когато са нямали парички, СИНЪТ Й е помолил за малък заем. Коя майка от вас би отказала на детето си в такъв момент? И ако има такава, за мен тя не е майка. Лесно е да плюеш другите. Моите разбирания са, че при условие, че детето ми е голям, отговорен, семеен човек, който работи и се грижи за семейството си, значи прави усилия да се справя с този живот и успява. А от лоши моменти никой не е застрахован. И в такъв момент за мен най-логичното е въпросното дете да се обърне към родителите си. Правила съм го, връщала съм. И майка ми даже е искала от мен пари, давала съм, връщала е. Дребните суми даже не ги правим на въпрос, говоря за по-сериозни. А тук става дума за лош момент и едни въшливи 20 лв, които в този момент младото семейство е нямало. Толкова ли сте дребнави, че ако вашето дете помоли за 20 лв /не за глупости, а за бензин на колата, в която и вие се возите/ ще му откажете?! Явно има и такива, които ще откажат. Ама не, те не са дребнави.

# 44
Може и тя да е нямала въшливи 20 лв.

Общи условия

Активация на акаунт