С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 945
  • 793
  •   1
Отговори
# 135
На пръв поглед не е честно спрямо вас. Но! Възможно е вашето  жилище да е по-ново, по-голямо и съотватно техният апартамент, дарен на зълвата, да е по-стар, по-малък и амортизиран. С две думи- като сума двете дарения да са равни.

# 136
Само където излиза, че авторката няма нищо общо по документи с апартамента, а през цялото време е изплащала заедно със съпругът си 2/3 от имота. На мен това ми се вижда несправедливо.
Сестрата я оставям настрана. Все пак родителите му са се разпоредили според волята си и както  сестрата не е допринесла за техния апартамент, така и авторката.
Ако свекърите бяха помогнали на дъщеря си да си купи собствен апартамент, а на мъжа и оставят техния/но заедно с тях  Laughing/, тогава пак не би била доволна, така че според мен по този казус с дарението на сестрата въобще не би трябвало да имаш някакви претенции

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 13:12 от veselka1

# 137
Кати, аз на твое място щях да се ядосам, че не фигурирам като собственик. А за дарението на сестрата - на вас са ви плащали 1/3 от кредита, на нея дали ли са й толкова пари като помощ?

# 138
То тук за собствеността и съпругът има вина. Свекърите решили, но те Ники и Кати са можели да кажат, че трябва да е на двамата.
Свят като цвят!
Навремето на свекърва ми дядо ѝ им дал дворно място, но по документи е само на свекъра/ на мъжа, пък бил той и чужд.
Това май в наше време не би могло да стане.

# 139
  • Варна
Относно имотните истории - преди години родителите ми решиха да прехвърлят по един апартамент на нас двете със сестра ми. Ние и така си живеехме вече самостоятелно в съответните жилища, но те сметнаха за нужно да ги прехвърлят на нас и по документи. Моят апартамент е с една стая по-голям и по-добър като местоположение, но за сметка на това е в панелен блок. Нейният е с една стая по-малко и с по-лоша локация според мен /аз лично толкова близо до центъра не бих живяла, но е въпрос на предпочитания/, но за сметка на това е тухла, по-ново строителство и с по-добро и ново обзавеждане. Преди да подпишем при нотариуса баща ми ни попита "Има ли недоволни и ако има, да си кажат сега". Нямаше недоволни. Подписахме. Мисля, че постъпи много коректно спрямо нас двете.

# 140
Моята свекърва/за щастие вече бивша/ ме дразнеше с вечните си напивания,приемането на бензодиазепини и вследствие на което ставаше по голем дзвер и от мен. След като и малкия и син се ожени се започна и сравнение с етървата. Тя е прекрасна,пък аз съм чудовище. Нападаше дъщерите ми,които тогава бяха/каката на 10,малката на 5/. Като се надрусаше и прибавеше 100гр.водка е хващаха пък други" канали"-да излезе и да не се прибере седмица,2. И още и още....Сина и,кон с капаци. Ни чул,ни видял,ни разбрал. До момента в който заявила на голямата ми дъщеричка,че ще е затрие от света ако още един път не поздрави леля си. И това беше края. Наврях цялата им фамилия у к...г..,взех си децата и сбогом!

# 141
  • Бургас
Не мога да се сдържа да не споделя нашата имотна история-като се сгодихме,купихме жилище с кредит,но ние не можехме да докажем доходи и свекърите ми кандидатстваха за кредит,съответно тях ги записаха в нот.акт като собственици.В последствие ние с ММ изплащахме 2/3 от кредита, а те ни помогнаха с 1/3 от него.Аз си мислех,че скоро след сделката ще припишат имота на ММ,но се оказа,че никой не се сеща и не повдига този въпрос.ММ също смяташе,че няма проблеми да е така,но той все пак има сестра,а и по принцип не е все едно според мен дали е на негово име или на родителите му.Минаха 8 години, за да се реши той да повдигне въпроса и накрая го дариха на него,като в същото време дариха и техния единствен собствен апартамент на сестра му,която не е дала и един лев за него.
А защо са ги вписали тях за собственици. Съвсем нормално може да изтеглиш кредит, който да обезпечиш с чужд имот /естествено със съгласието на собственика, който се явява само ипотекарен длъжник по кредита/. Не се ли консултирахте с юрист  Confused

# 142
Относно имотните истории - преди години родителите ми решиха да прехвърлят по един апартамент на нас двете със сестра ми. Ние и така си живеехме вече самостоятелно в съответните жилища, но те сметнаха за нужно да ги прехвърлят на нас и по документи. Моят апартамент е с една стая по-голям и по-добър като местоположение, но за сметка на това е в панелен блок. Нейният е с една стая по-малко и с по-лоша локация според мен /аз лично толкова близо до центъра не бих живяла, но е въпрос на предпочитания/, но за сметка на това е тухла, по-ново строителство и с по-добро и ново обзавеждане. Преди да подпишем при нотариуса баща ми ни попита "Има ли недоволни и ако има, да си кажат сега". Нямаше недоволни. Подписахме. Мисля, че постъпи много коректно спрямо нас двете.

Много. Ето така се прави, за да няма после недоволни.

# 143
  • София
Благодаря ви,момичета,за множеството коментари!
Първо,искам да подчертая,че аз претенции към техния апратамент нямам,но не мога да не отчета,че действаха несправедливо спрямо двете си деца.Техният апратамент е много по-голям от нашия и непрекъснато го подобряват с ремонти и обзавеждания,на централно място,тухлен и т.н.Като сума ако го гледам,може би е два пъти повече от тази част,която са ни платили на нас за кредита.Но да са си живи и здрави да го ползват.Това просто го отчитам като ощетяване на ММ.Мен ми стигаха нервите през тези 8 години докато чаках да прехвърлят нашия апартамент...В тази връзка,щеше да е световен прецедент да ми дарят И на мен имота.Малко ме беше яд,но сега гледам напред,на път сме да сменим това жилище с друго, в което със сигурност ще фигурирам и аз.

Нали казваш, че са изплатили една трета от кредита.
Фактически от апартамента, който са дарили на сестра му - макар че те още живеят в него сигурно - половината се пада на мъжа ти. Те, изплащайки част от кредита ви, по този начин компенсират мъжа т за тази половина. Иначе пък сестрата ще е ощетена - с половин апартамент и без помощ за кредит.
Ирис04, честно от тези сметки се обърках Joy Компенсация ще бъде според мен,ако сестра му му изплати половината апартамент,за да остане целия за нея.А така как може родителите му да го компенсират за сметка на целия имот.Освен с цял друг имот... Mr. Green Както и да е,това е само в сферата на математическите сметки.А сестра му клони към 40 -годишна и до скоро учеше поредното висше,за което й плащаха скъпи такси платено обучение и си беше и още е изцяло на тяхна издръжка.Смятам,че нашият 1/3 кредит най-малкото покрива всички вложения в нея.ММ сам се издържа от 20-годишен.

# 144
А сега си представи да бяха "дарили" на вас големия апартамент, но заедно с тях, а на сестрата да купят малък, но собствен Mr. Green
И благодари наум, че не са се запънали на тази идея

# 145
  • София
Ние пък плащаме наем на свекървата, че й живеем в един от имотите...
Защото ако не сме ние "тя ще го даде под наем и ще си докарва още пари" Sick

# 146
Ние пък плащаме наем на свекървата, че й живеем в един от имотите...
Защото ако не сме ние "тя ще го даде под наем и ще си докарва още пари" Sick
Аз не бих постъпила така с мое дете, особено ако е финансово затруднено. Но, ако свекърва ти има нужда от тези пари, а вие можете да си позволите да плащате, приемете го не като наем, а като финансова помощ за майката на мъжа ти.

# 147
  • София
А сега си представи да бяха "дарили" на вас големия апартамент, но заедно с тях, а на сестрата да купят малък, но собствен Mr. Green
И благодари наум, че не са се запънали на тази идея

Веселка,представям си го,защото моите родители направиха точно това,но с моето съгласие.Продадоха един имот и дадоха парите на брат ми,който сега си има собствено жилище,а на мен дариха апартамента,в който живеят и днес.Но двата имота са почти на една стойност.

П.П.Аз исках основно да се оплача за годините,в които изплащахме жилище,водещо се на друг.

# 148
Свекърът преди време беше изгубил един документ, който са изпратили на мъжа ми за осигуровки ( тогава се водихме на техен адрес ). След време, отиваме да се разпитаме как ще станат сега нещата като се преместим да работим тук и съответно ни казват : дължите 2000€, защото едикогаси не се отявихте от държавата?!
Хубаво, искаме не искаме ще си ги платим, но не бяхме подготвени с такава сума. Свекърът ни даде до следващото идване 500€ на заем. Записа ни на един лист сметка, колко пари, кога ще се върнат и ако не се върнат, колко лихва.

# 149
  • Бургас
П.П.Аз исках основно да се оплача за годините,в които изплащахме жилище,водещо се на друг.
Ами вие сте си го направили така. По-горе ти написах защо.

Общи условия

Активация на акаунт