С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 735
Моята свекърва, която много държеше да идва когато беше бебе, му затрупваше леглото с играчки, включително тежки, остри, от тези дето се закачат и свирят, например, с надеждата той като се събуди да си играе в леглото и тя да може да си чете вестник. Един път се сдоби с цицина, защото както спеше се трясна в тежко свирещо мече от много твърда пластмаса.

По онова време бяхме в добри отношения, аз бях много дипломатична. Първият път казах "аз тази играчка не му я давам в лвглото, защото...", втория път "имаше случай с едно бебе...., не бива тези играчки в леглото без надзор".  Никакъв ефект. Накрая се наложи да се скараме, не само заради играчките. И заради извеждането в най-голямата жега надалеч (количката дори беше мокра след такава разходка). Чашата ми преля, когато се върна без бебето, което оставила на едни хора в една градинка, за да вземе от вкъщи нещо да нахрани едно кученце. Ми накрая и казах да ходи да си се грижи за кучетата (тя има няколко).

Но много страдах, не исках да се карам с нея, тя не е лош човек, но реших, че безопасността на бебето ми е по-важна от чувствата и.

Интересно ми е вие как мислите, дали съм била дребнава или съм била права. И досега ми е криво, че се скарахме тогава.

# 736
  • София
Изобщо не си дребнава, направо сърцето ми потъна като прочетох как се е върнала без детето, само мога да си представя какво ти е било да я видиш в този момент.

# 737
  • при късмета
Как ще си дребнава, бе момиче? Ако някой ми зареже бебето някъде си, в полицията ще ида, а ти се чувстваш виновна, че сте се скарали. От мен не само скарване, може и бой да отнесе

# 738
Майка ми отсега ме е предупредила, че когато имам деца ако имам желание тя да ги гледа да не й се меся по какъв начин ще го прави. Е, казах й, че в такъв случай внуци няма да гледа. Тя е от типа хора, които щом не са чували за нещо значи то не съществува, не подлежи на дискусия и няма начин да е истина. Тя знае всичко и винаги най-добре от всички. Баба ми от друга страна никога не се е месила на леля ми или на майка ми. Каквото кажат те по отношение на децата, това е ставало. Нейното желание е само да е около тях, претенции и мнения с какво и защо да се хранят, обличат, играят няма.

Всеки родител иска детето му да израсне в определена среда, по определен начин и възпитано така както той смята за удачно. Редно е баби и дядовци да се съобразят с това, когато е трябвало да се налагат откъм възпитание и отглеждане са го правили със собствените си деца. Внуците са друго.

# 739
Ако един път в седмицата седи в количката, мисля, че няма чак толкова да се повреди. В другото време идеалната мама ще следи за правилното му развитие.
И аз мисля така, за час два нищо няма да му стане. Нали не бабите ви гледат  децата.
Виж за случая, който описва Mushmoranka не мога да си го обясня, защо ги вземат тогава?

Може би пък изискванията са такива наистина? Или страхът, че ако нещо детето се нарани следващ път няма да има?
А може и да ги вземат защото и двамата родители са абдикирали от задълженията си в някакъв процент.
Не оправдавам никого , но след като си оставил детето да ти го отглеждат няма да имаш претенции.По въпроса със сериалите също.

# 740
  • София

Ами то хубаво,ама когато ви е било време да взимате решения кой,къде да седи/върви сте го правили. Сега друг взема тези ршения,за своето дете и работата е ако ти харесва,ако ли не... сещай се Grinning
Така е, ама дай да не се заблуждаваме- майката има нужда от помощ, а не бабата- зор да гледа внуче.
Тя, като е била млада и майка, го е правила в достатъчен обем.
Това все ви бяга от съзнанието.
Възрастен човек няма причина да си причинява стреса от тичане и пазене на щъкащо и пълно с енергия дете, като непрекъснато трепери че няма да изпълни някое от изискванията на майката, а пък не дай си Боже, да обяснява като как така се е спънало и обелило коляно.

# 741
  • при късмета
Като бабите нямат зор, защо изтикват майките от количките, дори насила, както вече се спомена?
Защо те самите декларират претенции и желание?
До сега не съм прочела снаха да се сърди за обелено коляно. Едно е детето да си обели коляното, друго да бъде зрязано, незнайно на кого, да е вързано цял ден в количката или паркирано на дивана, че 459719 серия на сериала е ключова за развръзката и същото действие в него ще се разиграва само още 1000 серии

# 742
# 743
Има и баби, които имат зор да гледат внуче и по всякакъв начин целят да изместят майката и да наложат своя модел на гледане и на възпитание въобще.
това им желание аз си обяснявам с пропуснатите моменти със своите деца, които обикновено са гледани от свекърва им и според нейните правила

# 744

Ами то хубаво,ама когато ви е било време да взимате решения кой,къде да седи/върви сте го правили. Сега друг взема тези ршения,за своето дете и работата е ако ти харесва,ако ли не... сещай се Grinning
Така е, ама дай да не се заблуждаваме- майката има нужда от помощ, а не бабата- зор да гледа внуче.
Тя, като е била млада и майка, го е правила в достатъчен обем.
Това все ви бяга от съзнанието.
Възрастен човек няма причина да си причинява стреса от тичане и пазене на щъкащо и пълно с енергия дете, като непрекъснато трепери че няма да изпълни някое от изискванията на майката, а пък не дай си Боже, да обяснява като как така се е спънало и обелило коляно.
Не съм имала нужда,никого не съм викала. Говоря за  само за себе си, разбира се. Плащала съм на жена да го гледа,като се наложи да се върна на работа за да не е на ясла /не,че имало и места де/ И сега плащам на 
жена да го взема от училище,да го води на тренировки и да го гледа събота и неделя ако сме на работа.
Никого не ангажирам,не позволявам да ме шантажират /свеки ми каза,че трябва да и давам по 25лв,на ден за да гледа детето и да и плащам всички сметки Whistling
/Ние сме на принципа,сами да си оправяме нещата и не се молим на никой.
Просто има късмет,че мъжа до мен си струва търпението и това я спаси...

# 745
  • Варна

Никого не ангажирам,не позволявам да ме шантажират /свеки ми каза,че трябва да и давам по 25лв,на ден за да гледа детето и да и плащам всички сметки Whistling

#Shocked #Shocked #Shocked

# 746
Ммм да, в момен в който финансовата криза друсна с пълна сила,заплатата на синът и се срина със 700лв /защото затвориха частот бизнеса/ и с ипотечен кредит за голяма сума, тъкмо ми беше свършила 1-вата година майчинство и останах на 240лв. Като за капак майка ми катастрофира,точно тогава и беше помляна в болницата. А свеки ми звъни и ми казва, да ида да си взема детето,че за гледане се плаща по 25 лв на ден.После стана ясно,че мога да я наема да го гледа но при вече споменатите условия.

# 747
  • Варна
Аааа мислех, че само моята иска пари. Ама тя беше по тънкажна по 20 лв.

# 748
Абе има и баби дето се бъркат къде не им е работа и не зачитат родителите и си правят каквото искат защото тяхното е най правилно.
Но има и майки на които няма угодия.Една майка , моя позната не дава детето на свекърва си защото тя го оставяла да тича и да прави каквото си иска и детето се цапало.
Когато детето е с майка си е като дресирано- до нея на стола или пейката и няма мърдане.Децата наоколо тичат и дивеят то стои и гледа.И чистичко без петънце по него.

# 749
  • Варна
Като знам моят син, който сега се учи да се храни сам каква кочинка си докарва си представям как такава чистница си храни детето да не би да се изцапа.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт