ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 546
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • В светлината на слънцето
Ние с таткото се бяхме разделили далновидно - аз в училището на каката (май ще ми е за последно да я придружавам, но много държеше), той - с третокласника. Не знам за неговото, но в нейното училище лудницата беше подобаваща - 2000 ученика с прилежащи родители и към 2 часа откриване под жаркото слънце. После направихме с нея едно бързо почерпване в близката "Тея"и изненадахме него с парче от любимата му торта като си прибрахме. Нямах време да погледна учебниците му, но нейните тежат 100 кила. Sick

# 436
  • Sofia
..Нямах време да погледна учебниците му, но нейните тежат 100 кила. Sick
И неговите не падат много по-долу...  ooooh!
Едва носех раницата днес, ама поне са два пъти в годината - в началото и края.  Wink

# 437
  • Пловдив
Успешна и спокойна учебна година на всички!
При нас новото е че само нашия 3-ти клас са преместени в голямата сграда на училището,където са от 4 клас нагоре ,и наште ще са най-малките там.А така е станало защото има много първокласници -цели 7 първи класа,и в малката сграда (в която учиха от 1 до 3)няма място за всички.Но пък стола е в голяма сграда,и всички от малката всеки ден ходят дотам .
Учебниците утре ще ги дават,днес само програмата им дадоха.Нова госпожа по английски,което е добре,защото досегашната на нищо не ги научи.За тетрадките госпожата е казала широки редове по всичко.Помагалата кога ще се купят не ми е ясно,защото няма обявена още РС.
Иначе моя чакаше вече с нетърпение да тръгва на училище,че му омръзна ваканцията.

# 438
Ние тъкмо се прибрахме. Направихме една сладкарница след тържеството.
Аз сякаш успявам повече да му се насладя, отколкото в първи клас и ПУК  Simple Smile
Снимка не успях да направя нито една свястна, защото беше голяма лудница.
Утре мисля да я закарам с все багажа и ще я снимам в стаята, ако успея  Sunglasses
За програмата не знаем още нищо. Учебниците ни са на Булвест.
Човек и общество ме е страх да го разгледам.
Морена, вашето на Булвест ли е?

Най-неприятно се оказа, че са ни сменили маршрута на бусчето и вече ще се качва  една от първите и сутрин трябва .. да сме пред блока, а може и по-рано да се окаже впоследствие. Вечерното прибиране също ще е по-късно.
Поне се успокоявам, че вече са по-големи и се надявам пътуването да не им тежи много.

Времето беше прекрасно! Дано и за напред има толкова слънчеви дни  Grinning

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 16:43 от Пролетен дъждец

# 439
  • Sofia
Дъждец, на Просвета е.  Ама то все тая, разликите не са големи, а съдръражнието отдавна се коментира, но... тази година нали само на 5 класниците е сменен учебника по история.  Wink
Със снимките и аз така...

Нашите ще са на ТШ редове по всичко, по МАТ - малки квадратчета.

# 440
Значи няма да го отварям да не се ядосвам Crossing Arms

Нашите ще са на широки редове по всичко.
Вчера преравях вкъщи и се оказа, че имаме купища подвързии, етикети, фолио, десетина тетрадки с ШР, пластилин, който сигурно вече няма да им трябва и т.н. Предисмтвото да нямаш първокласник Simple Smile

# 441
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Значи няма да го отварям да не се ядосвам Crossing Arms

Нашите ще са на широки редове по всичко.
...

и нашите са само на широки редове  Peace
та какво за учебниците? да ги опаковам със затворени очи казвате, а?  Laughing

# 442
  • Варна
И ние открихме учебната година. Обичайното тържество, после с малко дивеене със съучениците на една площадка и пак с разбито коляно...
Сега като ви чета направо ме е яд, че не съм отворила учебниците. Човек и общество казвате, като се прибера веднага ще погледна. В тази връзка, дръпнах си алтернативния учебник по родинознание, ей тъй за всеки случай, та явно ще ми е от полза.
За тетрадките сме отдавна само на широки редове. Единствено по английски искат с тесни и широки редове, разбираемо.
При вас какво ще учат в събота?

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за събота още не се знае. но ще си учат като в нормален ден  Peace
би трябвало да са с програмата за петък,но така стават два поредни дни с едни и същи занимания.
госпожата каза, че утре ще им каже какво да носят  Peace

какъв алтернативен учебник? Blush аз смятах да започнем Стефан Цанев  Blush

# 444
  • София
И ние се прибрахме. Смяната на името на темата ме накара да осъзная истината.

Откриването беше в 10:30, около 45-50 минути, съвсем прилично. Програмата всяка година е различна. Аз разбира се не я гледам, важно е учениците да виждат. Направи ми хубаво впечатление хора на училището. И тази година се бяха постарали с озвучаването, за разлика от други години.
Иначе за пет минути класната каза най- важното.
За моя радост почва от осем сутринта. Утре ще им дават учебниците, така че утре ще мижа.
Тетрадки широки редове по всичко без математиката, там са на малки квадрати.
В събота са с програмата за петък.
Пълната програма, парите за допълнителните помагала и прочие утре ще им каже.

Другото ново е, че нашия клас намалява с още три деца. Което е добре, стига да не решат да ги разформироват. А и две от трите са от палавниците, та ще бъде по- кротко. Или пък ще могат други да се изявяват с палавост.

Айде успешна да ни е тази година. И да не забравяме, че краят се вижда.
Дет се вика изкласиха, само още 10 години Wink

# 445
  • Sofia
... В тази връзка, дръпнах си алтернативния учебник по родинознание, ей тъй за всеки случай, та явно ще ми е от полза.
Може ли и  на мен, моля! Simple Smile
Намери в НО, пробвах, но не става нищо...
Иначе аз писах, че в събота ще учат с програмата за петъка, който се отучва.  Crazy

За моя радост почва от осем сутринта.
Чух, че вече едносменните у-ща били задължени да не започват по-рано от 8.00. Та и ние по тоя повод сме от 8.00... предполагам, Щото миналата година 3 класниците били от 7.30ч.
И чух и аз, че бележници май няма да има...  Rolling Eyes  Бъркотията е пълна...

# 446
  • В светлината на слънцето
За отучването в събота днес говориха и по тв - има заповед от мон да бъдат с петъчната програма, нищо че им се събират два поредни учебни петъка по този начин. Peace

# 447
Цитат
Чух, че вече едносменните у-ща били задължени да не започват по-рано от 8.00
Крайно време беше. 7.30 е нечовешки рано, особено зимата.

Може ли линк за алтернативния учебник по родинознание?

Аз имам ужасяващи спомени от учебниците по история по мое време.

Бяха ми казали, че книжките за България, събрани като енциклопедия, на Златното пате са добри. Разглеждах ги, но ми се сториха сложни за тяхната възраст и пак беше нагъчкано с години и векове.

# 448
  • София
Ми нашето не е едносменно. До миналата година от трети бяха от 7 30.
Промените ... като всичко останало ... без коментар.

Качих учебник по родинознание 1-4 клас във фейсбук групата.
Не помня мейла и прочие да го сложа и там.
И незнам Светли дали за това говори.

Книжките на Златно пате, май също ги имам на пдф.
Ще ги потърся, ако някой ги иска.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 18:17 от mmm_

# 449
  • Sofia
Може ли линк за алтернативния учебник по родинознание?

Бяха ми казали, че книжките за България, събрани като енциклопедия, на Златното пате са добри. Разглеждах ги, но ми се сториха сложни за тяхната възраст и пак беше нагъчкано с години и векове.
Ето линк - https://bglog.net/nachobrazovanie/36221

А енциклопедията с книжките на Зл. пате и аз имам и реално, и в ел.вариант.  И аз си мислех да ги дам на Гушкан в 4-5клас някъде, ама като прелистих днес ЧО и се замислих...  ooooh!

И ние сме готови с подвързиите, остана да напиша етикетите.  Утре занасяме всичко обратно (по-тежко от днес  Wink) да си заема шкафчето детето.

Общи условия

Активация на акаунт