Сватба 2017

• 114 723
  • 869
  •   1
Отговори
# 735
  • London, UK
Аз ходих в 3-4 магазина и масово не са бели роклите и консултантките ми казаха, че навсякъде е така, защото бели не се търсели толкова, колкото другите. Аз лично точно с цвета няма да направя компромис и ще си намеря бяла, но знам, че ще е доста трудно.

# 736
Здравейте, относно роклята, аз също исках бяла, имах си една представа в главата ми, но се оказа от пробването на рокли, че нито бяла нито това което искам ми стои добре. В последствие взех екрю рокля, тип принцеса. Това беше единсвената която усетих, че е моята.

# 737
  • London, UK
Ами аз пробвах доста рокли и знам, че това което искам ми стои добре, и цвета е подходящ, просто още не съм открила моята. Пък и е малко трудно да угодя на всички - аз харесвам рокли с гол гръб, намирам го за много секси и се чувствам страхотно с тях, но мъжа ми не го разбира. Съгласен е на такова нещо, но повечето рокли с гол гръб са с дантела, а той не харесва дантела. Мерих една русалка - не му хареса формата. Аз така или иначе предпочитам принцеса, но исках все пак да видя и другите опции. После баба ми ми сервира, че не й харесвало да е с много гол гръб, не можело ли само до средата. Някакъв малък ужас е това нещо. Да не говорим, че майка ми изобщо не ми помага, тя никога не е обичала да ходи по магазините и съответно не идва с мен, после само гледа снимки и дава мнение, но не е същото, ако не я види на живо.

Изобщо вместо това да е едно прекрасно преживяване се превръща в кошмар.

# 738
Скрит текст:

Нашата сватба ще е горска, ресторанта е на открито, като над него има шатричка. И дефакто гостите от колите, вървят 10метра и са в ресторанта. Чудя се дали е удачно по този начин да ги чакаме на входа ? Или да се настанят , да пият по нещо, да мине изнесения ритуал и така да ни поздравят с подаръците
Love, аз не разбрах какво точно имаш предвид, да ги настаните в ресторанта да пият по нещо или отвън някъде?
Ами няма вън и вътре — ресторанта е в самата гора няма официален вход, затова ми е трудно да измисля момента с подаръците
Нашата сватба е градинска, горе долу като твоята. И ресторантът ни е тип шатра. Това, което смятам да направя, е в останалата част от градината (има доста място и трева) ще направим изнесения ритуал и ще обособим място, както споменах в предния пост, където ще сложим маса и ще позиционираме храните и напитките и никой няма да влиза в шатро-ресторанта. Simple Smile
Ето снимка: http://www.wedetiquette.com/wp-content/uploads/2016/05/1.png
http://www.wedetiquette.com/wp-content/uploads/2016/05/2.png
Може с някакви табелки, както в горната снимка да се обозначат местата и кое къде ще се прави.

Аз рокля си купих на Джъстин Алекзандър, някъде в предни постове съм писала.
Определено не мога да си купя рокля, без да я пробвам. И аз обличах някакви, които са с много груб тюл.
Затова избрах органза. Пада страхотно и е опипът е толкова мек.
Относно цвета, исках и аз да е чисто бяло, но бели рокли почти няма вече, взех си с цвят на шампанско, но много бледо. Доволна съм, направих страхотен избор. Още с пробването си знаех, че това е роклята за мен.
Подаръци още не съм избрала, като цяло ми е малко изтъркано и това с подаръците, мислех да е нещо шоколадово, после бурканчета с различни сладка, ама не ми се занимава. На мен като че ли свещи или магнитчета най-ми допадат. Все още нямам конкретна идея. Може би ако са магнитчета, ще са персонализирани към всеки гост. Аз искам и поканите да са така, но ще видим.
За децата какви куверти сте избрали? При мен нямаше избор, същият като за възрастен, само че салата и основно за над 4 годишни.
Аз не знам дали и колко деца ще има на нашата сватба, т.к не сме направили окончателния списък.
Измислила си го чудесно с ресторанта! Ще помисля за подобен вариант.
Още не съм ходила за рокли, но не очаквах, че белите са по—малко от другите ! Това като цяло по всички магазини ли е?
Благодаря, снимките са от мястото, където ще сме, като при нас ще е по-различно и с други цветове. Показах ги като примери.
Относно роклите, не знам как е по останалите магазини, защото аз посетих само два и то във втория отидох по-скоро от любопитство и колкото да кажа, че съм ходила и в друг магазин.
В единия имаше само една бяла, която ми всъщност ми допадна като цвят, но пък беше къса, тип малко над глезените. Единствен кусур - дължината. Други бели мисля, че нямаше. Във втория пак имаше много малко бели рокли, но като ги видях какво бяло са, ooooh!.
И на мен ми казаха, че бели рокли вече не се търсят толкова и затова и нямат.
Но аз иначе не съм направила компромис с цвета, на мен просто ми хареса и си я взех.
Както вече коментирахме, друго си е да се облечеш в нея и да се влюбиш.
А иначе моята рокля не е много лека, май около 5-6 кг.
Ама ще я мъкна, кво да правя, имаше една дето беше мнооого красива, ама толкова тежка, че не мисля, че шях да мога да се поместя. Това също е важно да се отбележи, но ме увериха, че няма да ми е топло с нея.
Да се надяваме Simple Smile

# 739
Ами аз пробвах доста рокли и знам, че това което искам ми стои добре, и цвета е подходящ, просто още не съм открила моята. Пък и е малко трудно да угодя на всички - аз харесвам рокли с гол гръб, намирам го за много секси и се чувствам страхотно с тях, но мъжа ми не го разбира. Съгласен е на такова нещо, но повечето рокли с гол гръб са с дантела, а той не харесва дантела. Мерих една русалка - не му хареса формата. Аз така или иначе предпочитам принцеса, но исках все пак да видя и другите опции. После баба ми ми сервира, че не й харесвало да е с много гол гръб, не можело ли само до средата. Някакъв малък ужас е това нещо. Да не говорим, че майка ми изобщо не ми помага, тя никога не е обичала да ходи по магазините и съответно не идва с мен, после само гледа снимки и дава мнение, но не е същото, ако не я види на живо.

Изобщо вместо това да е едно прекрасно преживяване се превръща в кошмар.

Това е теоят ден и твоята рокля, която ти ще носиш. Опитай се да им обясниш. Роклята е един от най-красивите и запомнящи се детайли на сватба. Моето мнение е да я направиш по твоя вкус и да не правиш компромис не само с нея, а с всичко, което ти харесва.
Вярвам, че ще си избереш най-прекрасната рокля Simple Smile Стискам палци!

# 740
А има и обстоятелства , които променят нещата. На мен гримьора  ми (невероятния и прехвален Цецо Андреев) ми закъсня с 45 мин за часа
Alayne,
Понеже и аз съм решила да го наема за грим, може ли да ми кажеш повече впечатления от него?
Благодаря.
Ами аз пробвах доста рокли и знам, че това което искам ми стои добре, и цвета е подходящ, просто още не съм открила моята. Пък и е малко трудно да угодя на всички - аз харесвам рокли с гол гръб, намирам го за много секси и се чувствам страхотно с тях, но мъжа ми не го разбира. Съгласен е на такова нещо, но повечето рокли с гол гръб са с дантела, а той не харесва дантела. Мерих една русалка - не му хареса формата. Аз така или иначе предпочитам принцеса, но исках все пак да видя и другите опции. После баба ми ми сервира, че не й харесвало да е с много гол гръб, не можело ли само до средата. Някакъв малък ужас е това нещо. Да не говорим, че майка ми изобщо не ми помага, тя никога не е обичала да ходи по магазините и съответно не идва с мен, после само гледа снимки и дава мнение, но не е същото, ако не я види на живо. Изобщо вместо това да е едно прекрасно преживяване се превръща в кошмар.
Това е теоят ден и твоята рокля, която ти ще носиш. Опитай се да им обясниш. Роклята е един от най-красивите и запомнящи се детайли на сватба. Моето мнение е да я направиш по твоя вкус и да не правиш компромис не само с нея, а с всичко, което ти харесва.
Да, съгласна съм. Може да искаш мнение от няколко човека, но в крайна сметка, решението си е твое. Това, което ти харесаш, това ще си купиш. Не би ли трябвало да не показваш роклите на мъжа ти? Или това, че ще я види, не те притеснява?
Аз направих така, ходих със сестра ми, мерих 3 рокли, после пак ходих сама,мерих още няколко, пратих снимки на майка ми, сестра ми и две приятелки, казаха си мнението и аз си взех тази, която харесах и която по случайност всички бяха единодушни, че трябва да взема. Grinning
Сестра ми мрънкаше, че имала презразмки (аз исках да е бюстие началото), но понеже е с гръб, който е с много камъни, няма как да се държи без презрамки, но стои невероятно нежно.
Така като се замисля, никога не съм си купувала нещо голямо толкова бързо, да не говорим за такова важно събитие.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 12:02 от shakri

# 741
За рокля знам единствено, че не искам да е бяла. Иначе общо взето съм си харесала от всякакви модели рокли и както трудно взимам решения и си избирам неща, представям си какво чудо ще е като тръгна за рокля  #Crazy Но все си мисля, че когато облека МОЯТА рокля ще "си я позная"  Mr. Green и може да се окаже бяла, може и да е вид, какъвто изобщо не съм предполага, че ще харесам, така че гледам да не се ограничавам предварително, а да оставя нещата да се случат  Heart Eyes

# 742
И аз тръгнах да пробвам рокли с идеята, че искам бяла рокля, тип бохо, по-лека и феерична, но на финала се оказах с рокля тип А - линия в цвят слонова кост, че и с обръч - нещото, което бях сигурна, че не искам Simple Smile Но като се видиш с твоята рокля и си я познаваш. Аз бях на пробата с приятели и с майка ми и тяхната реакция беше също еднозначна. Затова бих посъветвала тези, които все още не са провали рокли да опитат повече и различни модели. Може да се окаже, че това, което най-малко сте очаквали е вашата сватбена рокля  Wink

# 743
  • London, UK
Скрит текст:
А има и обстоятелства , които променят нещата. На мен гримьора  ми (невероятния и прехвален Цецо Андреев) ми закъсня с 45 мин за часа
Alayne,
Понеже и аз съм решила да го наема за грим, може ли да ми кажеш повече впечатления от него?
Благодаря.
Ами аз пробвах доста рокли и знам, че това което искам ми стои добре, и цвета е подходящ, просто още не съм открила моята. Пък и е малко трудно да угодя на всички - аз харесвам рокли с гол гръб, намирам го за много секси и се чувствам страхотно с тях, но мъжа ми не го разбира. Съгласен е на такова нещо, но повечето рокли с гол гръб са с дантела, а той не харесва дантела. Мерих една русалка - не му хареса формата. Аз така или иначе предпочитам принцеса, но исках все пак да видя и другите опции. После баба ми ми сервира, че не й харесвало да е с много гол гръб, не можело ли само до средата. Някакъв малък ужас е това нещо. Да не говорим, че майка ми изобщо не ми помага, тя никога не е обичала да ходи по магазините и съответно не идва с мен, после само гледа снимки и дава мнение, но не е същото, ако не я види на живо. Изобщо вместо това да е едно прекрасно преживяване се превръща в кошмар.
Да, съгласна съм. Може да искаш мнение от няколко човека, но в крайна сметка, решението си е твое. Това, което ти харесаш, това ще си купиш. Не би ли трябвало да не показваш роклите на мъжа ти? Или това, че ще я види, не те притеснява?
Аз направих така, ходих със сестра ми, мерих 3 рокли, после пак ходих сама,мерих още няколко, пратих снимки на майка ми, сестра ми и две приятелки, казаха си мнението и аз си взех тази, която харесах и която по случайност всички бяха единодушни, че трябва да взема. Grinning
Сестра ми мрънкаше, че имала презразмки (аз исках да е бюстие началото), но понеже е с гръб, който е с много камъни, няма как да се държи без презрамки, но стои невероятно нежно.
Така като се замисля, никога не съм си купувала нещо голямо толкова бързо, да не говорим за такова важно събитие.

Не ме притеснява, че мъжа ми ще ми види роклята предварително. Той и без това не им обръща много внимание като ги вижда. Пък и тук нямам много приятелки с които да ходя, а ходих веднъж сама и е доста гадно. Няма кой да ти даде мнение, само консултантката, а те винаги хвалят роклите само и само да ги продадат. Иначе и аз съм на мнение, че ще си позная роклята като я видя, просто до сега не се е случило.

# 744
Girl_on_fire, сватбата ще е в София на 09.06 \петък\.
Роклята ми е най-последният ангажимент, но то при мен тръгна от копчето да шия палтото Laughing

# 745
Girl_on_fire, сватбата ще е в София на 09.06 \петък\.
Роклята ми е най-последният ангажимент, но то при мен тръгна от копчето да шия палтото Laughing
Йеее, първата петъчна сватба, за която разбирам, освен нашата! Поздравления Laughing!

# 746
Аз ходих в 3-4 магазина и масово не са бели роклите и консултантките ми казаха, че навсякъде е така, защото бели не се търсели толкова, колкото другите. Аз лично точно с цвета няма да направя компромис и ще си намеря бяла, но знам, че ще е доста трудно.

Дано намериш роклята с главно Р Simple Smile сигурна съм, че като я облечеш и ще усетиш ,че е тя. А дори и да е в друг цвят, защо да не могат да ти я ушият в бяло?

# 747
Алиса,благодаря. Поздравления и на вас? Кога е вашата?
Хората се женят като бях в хотел "Вега" декември  да разгледам ми казаха, че имат запазени дати за 2018. Аз хлъцнах, то за една година мога и да се раздумам да се омъжа hahaha Joy.

# 748
Дали някоя от миналогодишните булки може да сподели какъв е бил бюджета й за флоралната украса на ресторанта и евентуално ако са имали изнесен ритуал - за украсата на арката? Знам, че всичко е относително в зависимост от цветята, които ще се използват, бройката им и съответно броят на масите за гости, но офертите на флористите се разминават много сериозно (в някои случаи с хиляди Shocked) и започвам да се чудя коя оферта е адекватна за услугата. Не искам да пестя точно от цветя и аранжировката им, но от друга страна не искам да заплащам неоправдано високо този вид труд...  Rolling Eyes

# 749
Алиса,благодаря. Поздравления и на вас? Кога е вашата?
Хората се женят като бях в хотел "Вега" декември  да разгледам ми казаха, че имат запазени дати за 2018. Аз хлъцнах, то за една година мога и да се раздумам да се омъжа hahaha Joy.
07.07.17 Simple Smile Уау, наистина големи ентусиасти  Laughing
По темата за роклите - аз винаги съм искала шампанско, чисто белите, които чак синеят, не ми харесват. Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 20:07 от Алиса_в_страната_на_чудес

Общи условия

Активация на акаунт