Прахосмукачка робот - 10 тема

• 140 852
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Да, това е модела. Аз също от австрийците си ги взех заради 5г. гаранция, коректност и не на последно място цена.
Искам да споделя нещо и ако някой има опит, моля да си каже мнението. Снощи за първи път пуснах скуба в тоалетната - има няма 4 кв., обаче батерията тотално падна след нея newsm78. Не мога да си го обясня дали е заради плочките че не са много правилно поставени и са захабени не знам, а си беше заредена т.е. индикатора светеше зелено. Вярно е и че преди това направи два цикъла, но мисля да я пробвам пак само там като се е зареждала цял ден и не е ползвана преди това. Иначе изми прекрасно.

# 436
Имам едно питане за тези с китайските ILIFE прахосмукачки.
Взех V5Pro, това, че ходи като шматка се очакваше.
Въпросът ми е, колко бързо се пълни контейнера за прах. Имам усещането, че като направи 10 минути напред назад и трябва да го почистя. Не че е пълен, само че събира косми и се залепят по филтъра и сякаш спира да събира толкова. Наблюдения?

П.П. Зелмерът ми все едно не е чистил досега, това все вади косми отнякъде.

# 437
  • Бургас
момичета здравейте,

имам брава 380 и мисля че прецаках батерията. гаранцията ми мина отдавна и въпроса ми е да звънна на телефона от гаранционната карта ли или да си поръчам батерия от сайта където е купих? newsm78

благодаря ви  bouquet

и който има брава да ми каже постоянно включена ли я държите или като се зареди я изключвате и махате от зарядното ?

# 438
Щом гаранцията е миналата, евентуално могат да ви дадат номер на сервиз на който да се обадите, но ако е наистина батерията...може би няма смисъл...поръчваш нова, сменяте си я и толкова.

Моята Браава я изключвам от зарядното след зареждане и я изкл от копчето да не свети, тъй като пак хаби батерия.

# 439
  • Бургас
благодаря ти  bouquet

# 440
  • ГО
Моята седи постоянно на зарядното.

# 441
  • София
Здравейте, да споделя моето впечатление от Скубата. Преди две седмици я взех срещу депозит от 500лв от официалният представител за България, за петък, събота и неделя. Нямах търпение да я пусна вкъщи и имах огромни очаквания - как ще си почивам, а тя ще чисти и подовете ще блестят. Да, ама не  Sad Sad Sad. Останах безкрайно разочарована. Първо да кажа, че вкъщи имам големи коридори от мрамор, трапезарията и кухнята са ми също с мрамор. Пуснах Скубата първо само в коридорите. Резултата- мие почти на сухо и замазва, като приключи, нямаше никакъв блясък, а сякаш беше матирала пода и батерията на робота падна. Реших да я почистя, да я заредя и да я пусна отново. При изпразването на резервоара, ми направи впечатления, че е използвала само половината от чистата вода (най - вероятно беше повредена). Зареждане - пускане, зареждане - пускане, и така четири пъти , докато се отказах. Резултата беше плачевен, като след първото миене на Скубата. Или този робот е бил развален и не е миел както трябва, или не става за мрамор. Споделих всичко това със служителя, от който я взех, а той единствено изказа съжаление, че не съм останала доволна.
Явно на този етап, мечтата ми, някой друг да мие вместо мен, няма да се сбъдне  Cry.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 17:50 от Napy

# 442
  • Бургас
и моята стоя постоянно на зарядното и мисля, че от това се повреди.
пускам я мие 10 минути и после светва копчето за пускане и пауза в червено като мига постоянно,
мие още малко и спира, затова си мисля, че е батерията проблема. направо съм съсипана Sad

# 443
Моят съвет е да вземеш пробно отново, но от друга фирма очевидно е че тази скуба е била развалена. Другият вариант е да си поръчаш от австрийския сайт и да си я пробваш на воля имаш цели 30 дни да я върнеш после.
Между другото на мен също почти никога не ми използва изцяло водата от контейнера та това не е показател критичен. Не знам каква квадратура си опитвала да чистиш но тя не може повече от 28-30 кв. защото й пада батерията и просто спира. Почистваш,зареждаш, пълниш контейнера с или без препарат и пак я пускаш. Мисля, че просто не си случила за съжаление, не се отчайвай имаш варианти и то доста добри за да си съставиш окончателно мнение и съответно вземеш решение. Пожелавам ти успех.
П.П. Аз съм решила утре да купя док станцията- напълно си я заслужава прекрасницата ми тя.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 20:17 от solita

# 444
  • Пловдив
Моята Брава също стои постоянно на заряд.Не съм поглеждала скоро ,но мисля че така пишеше в инструкциите.
Карамел,колко квадрата мие при положение ,че не е на зарядното?
Ох,тъкмо бях решила вече да я взимам тая Скуба и пак кофти отзив.
Солита,тя без док ли идва?
За да не се чудим за Брава утре ще звънна във фирмата да питам или пък в сервиза.

# 445
Незнам точно колко квадрата, но не са много. Може би 40-50квадрата. Т.е. имам предвид, че максимално толкова имам за миене и обикновено я оставям да се мота из някоя стая или я пускам на ново, за да си изхаби батерията и тогава да я заредя. Ще взема да я засека утре, колко време ѝ издържа батерията, докато мие.
По спомен от предишни теми, бях прочела, че Румба трябва да стои на зарядното(док станцията) постоянно, а за Браава не е хубаво, батериите им били различна технология...в книжката не си спомням пишеше ли...обаче реших така да я ползвам.
Иначе бях я заредила, изкл от зарядното и от копчето и бяхме на почивка за седмица, след като се върнахме я пуснах да измие и нямаше проблем, заредена си беше, изми си, издържа колкото обикновено.

Сподели, като се обадиш какво са ти казали, кое е по - добре за батерията.

# 446
Здравейте, да споделя моето впечатление от Скубата. Преди две седмици я взех срещу депозит от 500лв от официалният представител за България, за петък, събота и неделя. Нямах търпение да я пусна вкъщи и имах огромни очаквания - как ще си почивам, а тя ще чисти и подовете ще блестят. Да, ама не  Sad Sad Sad. Останах безкрайно разочарована. Първо да кажа, че вкъщи имам големи коридори от мрамор, трапезарията и кухнята са ми също с мрамор. Пуснах Скубата първо само в коридорите. Резултата- мие почти на сухо и замазва, като приключи, нямаше никакъв блясък, а сякаш беше матирала пода и батерията на робота падна. Реших да я почистя, да я заредя и да я пусна отново. При изпразването на резервоара, ми направи впечатления, че е използвала само половината от чистата вода (най - вероятно беше повредена). Зареждане - пускане, зареждане - пускане, и така четири пъти , докато се отказах. Резултата беше плачевен, като след първото миене на Скубата. Или този робот е бил развален и не е миел както трябва, или не става за мрамор. Споделих всичко това със служителя, от който я взех, а той единствено изказа съжаление, че не съм останала доволна.
Явно на този етап, мечтата ми, някой друг да мие вместо мен, няма да се сбъдне  Cry.
Моята Скуба също мие мрамор и го мие отлично, никак не замазва, пуска си вода и си я изсмуква после, обикновено първо ѝ свършва водата и трябва да ѝ налея нова (като при това изливам мръсната в немалко количество) и едва към края на втория резервоар ѝ свършва батерията. Според мен реално мие поне 40-50 кв.м., ако не и малко повече с едно зареждане на батерията.
Вероятно демонстрационният екземпляр е бил повреден или със запушени тръбички от непочистване.
Лично аз имам други недоволства от Скубата (много ми шуми, блъска се и пр.), но нямам претенции към качеството ѝ на миене. Пък моята е от стар модел, купена е 2011 май в началото. Досега само веднъж смених батерията.
Всеки сам си преценява и решава, де.

(Впрочем, мраморът поне според мен е доста калпава подова настилка - порест е и попива за вечни времена всякакви накапали върху него благини, различни от вода, не бива да се мие и със силни препарати... Не че ще ида да го изкъртя, но не бих си го сложила, ако можех да избирам.)

# 447
  • Пловдив
Естествено че ще пиша.
Аз помня ,че се говореше за Румба и LG.Те са с различни батерии.А мисля ,че Бравата е с батерия като на Румба.Батерията е никел метал хидратна.Би следвало тя да иска пълно изхабяване за да й се удължи живота.Знам ,че зарежда за 4 часа,но това дали значи че спира подаването на заряд не знам.Ще питам

# 448
Да, скуба по принцип се продава без док. То се води консуматив. Зарядното се включва в дока и хем зарежда, хем скуба се изцежда което повишава живота на робота а и ще ми спести място. Другото което е, че в Amazon и не само мненията са че се зарежда дори по бързо с дока.

# 449
Здравейте,
Имам Брава, но вече искам и Румба.
Въпросът е кой модел и отговорът вероятно е зависи до колко пари съм склонна да дам Simple Smile, но пък кои фунции и екстри е важно да има според вас?

Общи условия

Активация на акаунт