Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

• 157 114
  • 542
  •   2
Отговори
# 60
Купувам прясно мляко от селата - истинско, проверено - пием само такова,  но всеки опит да подквася е .... разочаворание.
Може проблемът да е в технологията на квасене Simple Smile
Квасила съм почти всякакво купешко прясно мляко (е, без UHT разфасовките с годност 6-12 месеца) със закваска от Био-то на Хармоника и се получава по-добре от всяко купешко кисело мляко.

Което не означава, че не ме мързи, повечето време купуваме.
Предпочитам малки мандри - Добрев, Вършец и т.н., супермаркетни марки - когато нямам време или бързам.

Гледам, че в темата много се споменава Олимпус.
В неотдавнашните сравнителни тестове на млечни продукти, които излязоха по медиите преди месец-два, техните са едни от най-"фалшивите".

# 61
  • София
Наличието на нишесте се проверява с йод. Боженци със сигурност слагат, няма начин обикновено мляко да докара такава консистенция.
В днешно време много се спекулира с домашно, от мандра от Карапръдлево  Wink и т.н. Веднъж взех "прясно сирене" от такова магазинче и беше като гумена топка от желатин или каквото там му слагат. За 5 лв. какво да е...
В магазините на LB има закваска за кисело мляко, някъде около 4 лв. за 5 л, но трябва да се съхранява в хладилник. Не съм купувала още от нея.
Дали ЛБ е по-истинско от другите - не бих твърдяла. Чувала съм преразказано мнение на производител на млечни продукти, че ако не слага сухо мляко - потъва, не е конкурентноспособен.

# 62
  • София
Вкъщи купуваме и най-много харесваме Еньово биле и ПроБиотик, ако няма Верея. Как са първите две, считат ли се към истинските?

# 63
Рядко купувам кисело мляко, но за сметка на това пия много прясно. Най- любимото ми е на "Пършевица" в стъклените бутилки, но не всеки път го намирам и Олимпус.

# 64
Каквото и мляко да купиш от магазина, няма нищо общо с домашното. Ако можете, намирайте си хора от близки села, от които да си купувате млякото. Подквасването е лесна работа.

# 65
Момичета като бременна мама първите два месеца изядах толко Боженци, че мило мен щеше да кваси. Но последният път намерих нещо в него #2gunfireи сега свекъра кваси лекар е и всяка седмица проверява прясното мляко. Незнам. Ужас
За сирене взема ме Елена

# 66
Винаги, когато мога, купувам Хармоника. Прясното им мляко е фантастично, ароматно и най-вече - нехомогенизирано. Всъщност доволна съм от всичките им млечни продукти, много рекламно стана, но са много вкусни и доколкото мога да преценя са направени с мляко, а не със суровини с неопределен произход - развалят се, киселото мляко си накиселява след няколко дни.

Ето, сега ми се допи прясно мляко по никое време в петък вечер  Crazy

# 67
ЕлБи  Peace!
Смея да твърдя като човек, който яде много кисело мляко, че това е единственото истинско мляко от всички популярни марки на пазара!
За съжаление, поради това че не търси печалба на всяка цена, защото е държавно ( не, бе, не се бъзикам), трудно се поддава на търговски рекет от вериги като Кауфланд и Лидл и не може да бъде открито навсякъде.

В Била го има, така че, който има желание да си спомни вкуса на млякото от "едно време", може да го опита. Самия факт, че без никаква реклама успява да влезе в домовете на стотици хиляди българи е показателен за качеството му!

Сиренето също е страхотно, а има и един парен кашкавал, който също си струва да се опита!

# 68
"Табу" - от производителя на Бор Чвор. Пълномаслено е и добро.
Кисело мляко вземам пълномаслено, във всички случаи.

# 69
  • Щастлива мама на 3 слънца
Елена

# 70
  • София
Домашното кисело мляко с каймак "Родопчанка" ми е фаворит, продават го в по-големи кофи от две кила и нещо, май има и от кило. Не съм яла друго кисело мляко, което толкова да напомня на домашно наистина, препоръчвам го с две ръце. Най-киселото, което съм купувала от магазина. Ако има изкуствени неща в него, производителите са факири, защото ако не знам, че е от магазина, бих си помислила, че някоя баба го е квасила.  #Crazy
Прясно като че ли е по-трудно да се намери читаво.

+1! Откакто открихме това кисело  мляко ,друго не сме купували. Прясно- Верея или Олимпус.

# 71
Кисело - Домлян, Верея, Тертер с по-висок процент масленост
Прясно - най-често Верея, понякога Пършевица и Домлян

# 72
Ние купуваме Верея и Ралица.
Онзи ден ядох някакво Deniz  Sick по-странно кисело мляко не бях яла

# 73
  • Велико Търново
Доскоро купувах предимно Елена - пробиотик, но напоследък вземам Олимпус. Съдейки по мненията ви, ще се преориентирам към Верея и Елби/за съжаление, Била не ми е близо, но като ходя до там, ще си купувам/; вчера в квартален магазин видях, че има и Пършевица, но цената ми е висока - аз купувам ежедневно по 2 кофички кисело мляко и 1л.прясно - то отива за 3-4 дни, киселото го изяждаме същия ден.

# 74
Бяха ми казали, че Домлян е от истинските, повечето пъти взимахме него. ЕлБи не съм взимала, защото не го бях чувала, преди два дни приятелка донесе тяхно сирене, което беше много вкусно и определено не фалшиво. Ще опитам и млякото задължително  Peace

Общи условия

Активация на акаунт