Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

• 157 154
  • 542
  •   2
Отговори
# 90
  • Sofia
   Мерси. Peace

# 91
у наше село LB май няма.

# 92
От прочетените тук коментари за Ел Би в събота си купих от Била. Хареса ми, днес си купих от Т- маркет, че ми е по-близо.

# 93
Децата предпочитат Тертер. Купувам от това, което е 4% масленост.
Аз не съм много по киселото мляко, но Тертер ми харесва, може би защото е с по-мек и не толкова кисел вкус (има сухо мляко в него).

Пресните UHT млека са ми все еднакви на вкус. Като че ли най-често взимаме Мегле.

# 94
LB 3,6% (макар че бяха два варианта в Billa) - киселее и добре се яде (ама това щото нищо не съм ял).
Най-добре сам да си правиш май.

# 95
Категорично съм за Бор-Чвор. В експеримента ми за заквасяване на кисело мляко само Бор-Чвор се получи перфектно Simple Smile Така че залагам на провереното. От същата марка започнах да взимам и прясното, преди купувах Верея, но вече й нямам много доверие.

# 96
Не мога да разбера защо битува мнението, че киселото мляко трябва непременно да е кисело? Израснала съм с домашно кисело мляко. На село имахме овце, баба ми постоянно квасеше овче мляко. После минахме на краве. Никога не е ставало кисело. Винаги е било мазно, сладко и идеално гладко. От баба ми обаче знам, че млякото се кваси само 2 часа през лятото, зимата може малко повече.
Аз хубаво изучих тънкостите по квасенето и фалове имах рядко, но сега купуваме. При количествата, които се консумират вкъщи, трябва един човек да е на щат - нон стоп да вари и кваси.

# 97
Киселото мляко няма нищо общо с купечкото кисело мляко = това не е кисело мляко. Както го описва ston е. По моите спомени за овче кисело мляко. Едвам изяждаш 1/2 буркан и е супер на вкус.

# 98
  • София
Е, овчето мляко е по-гъсто, но 2 часа не са ли малко? А и зависи от кравата, имало някаква порода Джърси, чието мляко било мазно, но пък давали доста по-малко.
ston, а баба ти вареше ли по-дълго млякото, за да се сгъсти, или само го кипваше?

# 99
Т'ва бор-чвор е около 1,40 лв на фона на 2+ лв другите. Яко подозрително де*а. То не че не си купуваме за 1,20 от крава мляко ама няма опаковки, транспорт, пастьоризиране.

# 100
След като прочетох толкова хвалби за LB тук, започнах да заквасвам с него. Супер доволна съм, смятам да премина изцяло на домашно заквасено - уникално вкусно мляко, не надува, мога да го ям цял ден ( аз по принцип през деня само това ям).

# 101
А с какво прясно мляко си заквасвате кисело?

# 102
С домашно - от хора които гледат животни. Мисля, че само така има смисъл да се кваси.

# 103
Няма особен смисъл да правиш нещо с купечко прясно мляко. Пък даже и по-скъпо освен безсмислено.

# 104
Аз не консумирам краве мляко, но мъжът ми яде Верея и Маджаров. Аз давам глас за биволското на Фермер, защото само такова ям. На хубаво козе кисело не мога да попадна, за жалост.
Прясно мляко също не пия, но преди обичах това на Мегле.

Общи условия

Активация на акаунт