Ин витро в Истанбул- тема 18

• 125 871
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, моля ви ако имате в повече Кринон гел...Не съм се запасила от страх да не би да не се получи и сега го привърших. Ще съм много благодарна. Мисля, че го има в БГ, но не знам дали е същия грамаж. Ако някой знае? Благодаря!
Същия грамаж е, но е доста по-скъп. Аз имам останал, но е купуван оттук и няма да ти се върже като цена Peace

# 346
Момичета на вас колко ембриончета ви върнаха на трансфера? Тъй като сега отивам за втори път, а първия ми върнаха само едно, сега казват, че пак ще е едно. Говорих с тях да ми върнат две за по-сигурно, но ми отказват. При вас как беше?🤔😔

# 347
Момичета на вас колко ембриончета ви върнаха на трансфера? Тъй като сега отивам за втори път, а първия ми върнаха само едно, сега казват, че пак ще е едно. Говорих с тях да ми върнат две за по-сигурно, но ми отказват. При вас как беше?🤔😔
Здравей и на мен неискаха да ми върнат 2

# 348
  • Варна
И на мен ми върнаха едно ембрионче. Аз исках две, но ми обясниха, че практиката е на жени под 35 годишна възраст да връщат само едно. Това го сподели ембриоложката.

# 349
На мен декември ми върнаха две, без дори да ме питат. При трансфера лекарката смеейки се ме попита дали съм сигурна:))

# 350
Здравейте, момичета, от дълго време Ви следя, но все не съм се престрашавала да пиша. Ние сме с тежък мъжки фактор с диагноза Oligoteratozoospermia. Имаме вече два неуспешни опита ИКСИ и ИМСИ в България, и съответно предложение за донорски сперматозоиди, при което ние решихме да отидем да пробваме и в Мемориал. Там казаха, че ще успеят да ни помогнат, за което мн се зарадвахме, но естествено последва и лошата новина, докато при мен уж тук в БГ казваха, че няма никакви проблеми, на прегледа там ми казаха, че съм била със седловидна матка и трябва хистероскопия. Не знам какво да правя...отидох за второ мнение тук в Бг и казаха, че не е проблем за забременяване, което и в Турция казаха, по скоро е проблем за износване, но съвсем леко била вдлъбната и те не биха направили хистеро, ако има проблем тогава. Но аз до сега не съм раждала, не знам дали би имало проблем или не и дали да рискувам, а толкова ме е страх, да не се случи нещо на хистеро-то. Пътят към желаното бебе, става все по-труден...Искам да попитам някоя от Вас имала ли е такъв проблем и колко време след хистеро,може да се премине към инвитро, извинявам се за дългия пост

# 351
Ясно, значи не съм само аз. И аз съм под 35, но не ми се струва много честно, все пак си имаш проблем, който няма да се реши с времето, а никоя от нас не иска да чака. Дано този път стане дори с едничко❤😟

# 352
И аз съм със същата матка. В Мемориал ми казаха за първи път. Това е формата преди двурогата матка.
Д-р Тургут също беше на мнение, че може да се наложи операция, хистероскопия, но каза , че първо ще го обсъди с проф. Кахраман и нейна ще бъда последната дума.
 Тя не каза, че трябва да се прави операция. А след това забременях естествено. Всъщност по това време съм забременяла естесвено.
При такава матка иска повече пазене в началото и към 4 месец.

# 353
Да, ама проф. Кахраман ме прегледа, поиска втора цветна снимка и след ден като я е видяла Севда ми писа, че проф. е казала, че ще трябва хистероскопия, нищо не разбирам мн съм объркана, тук доктора ми каза, че ако не е вдлъбната повече от 1,5 см не се прави хистеро, при проблем и аборт тогава се преминава към такова нещо, а там ми казват, че преди да започнем инвитро, трябва да подготвим средата на бебето, май повече вярвам на лекарите в Мемориал, но как може за едни да е проблем за други не...

# 354
Не се притеснявай. Те са много опитни.
Може  нещо от снимката да ги озадачава и да не са сигурни, какво е за това
 с хистероскопията ще погледнат, дали всичко е наред отвътре. До колкото ми е известно хистероскопията представлява да влязат и да огледат отвътре стените.
Не се тревожи в добри ръце си. Hug Най-добре е всичко да се провери и изпипа преди да се върне ембриончето.

При мен цветната снимка показа, че нещата са ок.И докторът каза, че от българските пациентки, тази снимка, която вижда при мен се доближава най-много до това, което те искат.

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 18:51 от Анонимен

# 355
Няма да е точно такава хистероскопия, искат да ми махнат отгоре някакви сраствания, за да освободят място на матката, да не е така притисната, оф май нищо не съм разбрала, ще помоля Севда да ми обясни подробно, въпроса е това, дали ще удължи във времето започването на процедурата?

# 356
Защо да  бързаш да започваш процедура, щом има нещо, което би осуетило успеха й?
Да, попитай да ти обяснят по-добре.

# 357
И на мен ми върнаха едно ембрионче. Аз исках две, но ми обясниха, че практиката е на жени под 35 годишна възраст да връщат само едно. Това го сподели ембриоложката.
И над 35г не искат да връщат две, но аз  настоявах.Едното се хвана, едното се стопи. Познавам момиче под 35 с върнати два там. Преценят всеки случай индивидуално.

# 358
Аз съм със седловидна матка също, но при мен в Бг преди 1 опит, направиха хистеро да я пооформят. Като видяха ЦС в Мемориал ме питаха дали матката е "оправена". През цялата бременност много се пазих, повече лежане и пих магнезий от 4 месец до края. Родих 4 кг бебе в 38 г.с, но накрая имах доста силни болки. След секциото докторът каза, че матката е била преразтегната. Не знам без хистеро как би било и дали пак щях да си износя. Мисля, че за близнаци е по-сериозно положението с матки, като нашата.
Моето хистеро трая сигурно 5 мин.може и по-малко, бях със спинална. Докторката каза, че ако се направи опит на следващия цикъл след хистеро, се повишавала успеваемостта, защото лигавицата се надрасквала. Това тук в Бг.

# 359
Момичета,здравейте Simple Smile
Има ли някоя от вас в Истанбул да каже какво е положението там,каква е атмосферата?Предстои ми зет ,но се притеснявам,незная да отлагам или да си действам по план,какво мислите? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт