На море в Гърция 2016 - IV

• 122 815
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
От Паралия Катерини се организират доста еднодневни екскурзии, до Метеора, до Скиатос, та чак и до Атина съм виждала на диплянките. Като минете вечерта по главната ще видите и агентите,  и офисите, които предлагат тези екскурзии.
Благодаря evhen и yandex73 ! Simple Smile 450 км. отиване и връщане ми се виждат доста за един ден.  Thinking

# 616
Всички български фирми едно време, а може би и сега, не съм гледала, си организираха посещенията на Метеора по същия начин - с нощувки в Паралия Катерини, така че, не е невъзможно.

# 617
Всички български фирми едно време, а може би и сега, не съм гледала, си организираха посещенията на Метеора по същия начин - с нощувки в Паралия Катерини, така че, не е невъзможно.

ние когато правихме екскурзията до метеора /ние сме двама възрастни с 3 деца/ спахме на неи пори така бях разделил пътя на 3 дни х 400км на ден

# 618
Stambuli, и ние сме обикаляли доста места, а това ни е препоръчано от кумовете ни. Те са били почти на всички места из Гърция и за Скиатос казват че е най-красиво според тях. Запазили сме някакъв хотел, но се интересувам повече от плажове кои са най-хубави и ако се сещаш още някакво инфо Simple Smile Иначе за таверната ще го имам предвид. Учудвам се на безобразната цена на ферибота до там, прекалено е скъп, ама здраве да е.

# 619
  • на Мелмак
Нормална е цената на ферибота, всеки си знае, но без пари - цъ.

# 620
  • София
sarnichkata, Кукунарис е най-известният плаж на Скиатос, но когато го посетихме преди няколко години средата на септември беше пренаселен. Толкова нагъсто поставени чадъри не бях срещала дотогава в Гърция. Иначе е пясъчен и плитък, подходящ за малки деца.
Нашите фаворити бяха Колиос и Мандраки. Вторият е по-див, в северната част на острова, поради което има вероятност да духа и да има вълни. Вромолимнос, също ни допадна.

# 621
Скиатос е симпатичен и див остров, но имайте предвид, че има много английски туристи., което прави цените за мен по-скоро солени, в това число и на ферибота, а островът не е екзотика. Северната част е почти напълно необитаема и доста ветровита с вълни(на места и за сърф). На почти всички плажове (дори на един доста отдалечен, на който имаше една малка таверна и много стари шезлонги) ни искаха пари за чадър/шезлонг около 7 евро. Кукунариес също не е нещо уникално и е вече коменсиализирано с банан, джет, моторни лодки и т.н.
До всички плажове трябва да се ходи или с кола, или с градския автобус (не стига до повечето). За мен Амфилики беше доста посредствена таверна. Мармита обаче е един от най-приятниятните ресторанти, в които съм била като двама човека ядохме за около 50евро.

# 622
Ще го видим как е Simple Smile Много ми е интересен плажът Лалария, до който пише че се стига с корабче. Били ли сте на него?

# 623
Здравейте!
Нашата почивка в Ситония наближава и започнах да се ориентирам къде да плажуваме. Там сме за 6 нощувки и решихме всеки ден по поне 1 плаж да видим.
На първо време се спрях на няколко плажа, от които искам да отсея 5-6 бр. и с вашата помощ, ако е възможно.
1. Кариди и Фава, защото са на пешеходно разстояние
2. Бахия
3. Портокали
4. Криарици
5. Лагомандра
6. Калогрия
7. Агиос Йоанис
8. Арменистис- но тук прочетох, че има вход 3е. на човек и се чудя, ако е вярно-струва ли си при наличието на други възможности?

Искам да отбележа, че няма малки деца с нас и не се интересуваме дали става плитко бавно, а просто да е чисто и красиво. Ще бъдем в началото на Септември, ако има значение сезона, по отношение на навалиците.
Отсега се притеснявам, защото имахме ранно море в Крит и не сме допирали до Халкидики до тази година и да не се разочароваме.Досега единственото разочарование от Гърция за 6-7 години е Паралия Катерини-в никакъв случай не търсим нещо такова!
Благодаря предварително

# 624
Здравейте!
Нашата почивка в Ситония наближава и започнах да се ориентирам къде да плажуваме. Там сме за 6 нощувки и решихме всеки ден по поне 1 плаж да видим.
На първо време се спрях на няколко плажа, от които искам да отсея 5-6 бр. и с вашата помощ, ако е възможно.
2. Бахия
3. Портокали
4. Криарици
5. Лагомандра
6. Калогрия
7. Агиос Йоанис
8. Арменистис- но тук прочетох, че има вход 3е. на човек и се чудя, ако е вярно-струва ли си при наличието на други възможности?

Искам да отбележа, че няма малки деца с нас и не се интересуваме дали става плитко бавно, а просто да е чисто и красиво. Ще бъдем в началото на Септември, ако има значение сезона, по отношение на навалиците.
Отсега се притеснявам, защото имахме ранно море в Крит и не сме допирали до Халкидики до тази година и да не се разочароваме.Досега единственото разочарование от Гърция за 6-7 години е Паралия Катерини-в никакъв случай не търсим нещо такова!
Благодаря предварително

Кариди - СУПЕР много навалица!
Фава - красив плаж, спокойно място със съвсем малко камъчета преди влизане в морето.
Портокали - много красиво място, но страшна гъчканица. В 8,30 часа трябва да си там за да си намериш  място.
Арменистис - да, има вход по 3 евро на човек с включено фрапе или нещо подобно, или по 1,5 на човек без консумация. Плажът е широк и има достатъчтно място за всеки.
Талго бийч - има платена и свободна зона. Също прекрасно местенце за плажуване!

# 625
  • София...........
Здравейте!
2. Бахия
3. Портокали
4. Криарици
5. Лагомандра
6. Калогрия
7. Агиос Йоанис

Благодаря предварително

Ако трябва да намалиш бройката - Криарици вместо Арменистис. Няма такси, хубав, чист, широк плаж с кристална вода. За разлика от Арменистис няма много заведения - една таверна и малък бийч бар(колкото за фрапе/сладолед). Свободна зона колкото ти душа иска... На отиване е лесно от главния път, но на тръгване трябва внимателно да се следят по асфалта стрелките по които сте отишли , че в лабиринтите е голям купон.... и навигация не помага, тази година пак се затрихме там Embarassed До Криарици има пъти по уникален плаж Климатария, но сега юли месец след 15 беше лудница, преди 15 беше ОК.
Портокали е красиво...., но голяма лудница - ако сте по-ранобудни може да наминете за малко да го видите Wink
Кариди преди , когато отсядахме във Вурвуру ни беше любимия плаж, но преди 3-4 години средата на юли ходихме за последен път - лудница, мръсотия... Sad, пак може да се пробвате рано сутрин или късен следобед.
Не знам къде ще отсядате, но Разстоянието Кариди- Криарици макар и само 35-40 км. се пътува бавно - много завои и голям трафик в сезона...
Калогрия разкошен плаж с хубав бийч бар и много свободна зона.
Агиос Йоанис е разкошен, но сега и там си имаше доста хора.

Като цяло нашите впечатления от юли.2016 Ситония(6 год. я посещаваме едното море) - голяма навалица...Толкова много хора навсякъде...никога не е било. Навсякъде по плажове яко народ, задръствания (хора, коли)в населените места - Никити, Торони, Сарти....

# 626
  • Варна
Септември няма да е гъчканица.
От 1ви всички чуждоземски деца са на училище , тук таме ще има по някой останал нашенец:)
Виж за празниците ще го нагъчкаме bouquet

# 627
  • София
За Кариди мога да дам съвсем пресни впечатления. Живописно е определено Simple Smile Водата е много топла и подходяща за малки деца, дъното е плитко. Но самият плаж е много мръсен, едвам изпирах хавлиите. Детето за един час игра в пясъка беше черно. Три пъти за около час ходихме там, като последния си тръгнахме защото водата беше пълна с водорасли.

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 12:49 от М

# 628
  • София
И моите впечатления са, че тази година е ужасна лудница. От доста години ходим в Никити всяко лято, преди до към средата на юли  не беше чак такава лудница още.
Калогрия - невероятна лудница всеки ден от седмицата, водните колела тази година са 19 евро на час, за сравнение, същите миналата година бяха 15.
Агиос Йоанис - абе кога се пръкна това заведение там  newsm78, невероятната лудница е предимно в петък, събота и неделя, през седмицата горе-долу става.
Лагомандра - на официалния не знам как е, ние ходим в края на залива, където си има камъни и таралежи, там е супер, почти няма хора.
Широко и по-свободно е на Трани Амуда, а и там има и няколко съседни заливчета, на които почти няма хора. На Лас Бандидас (не знам как се казва официално, след Порто Карас е) също има по-малко хора. Тристиника не знам как е, не сме ходили тази година, но може би ще е ок и там.
Аз лично бих изключила от списъка Портокали (заради лудницата), Бахия и Арменистис. Бахия си е къмпинг, пътчето дотам е ужасно, паркирането също, плажът е малък, но пък иначе е много хубаво за шнорхелинг.

# 629
На Агиос Йоанис преди доста години две лета сме били. Имаше си два бийч бара.

Общи условия

Активация на акаунт