На море в Гърция 2016 - IV

• 122 446
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
  • Младост 4
divna_, благодаря ти за разказа! Много ми беше интересно да чета  Simple Smile

Предложете как да стигнем от Аргостоли до Миртос. Да минаваме ли през Агия Ефемия или по един път директно на север по брега? Не мога да разбера дали е затворен. Как беше миналата година?

# 181
Затвореният участък е между Миртос и Асос и обикалянето е там (има табели). До Миртос си се стига без проблем по главния път на север от Аргостоли.

# 182
Затворен е още по последно инфо. Между Миртос и Асос.

# 183
П.П. Три години след земетресението гугъл продължава да не знае, че има пряк планински път между Диварата и Патриката (първо беше черен, после го асфалтираха, и в двата случая е с яко завои) и предлага за кратката отсечка Миртос-Асос минаване през Агия Ефимия.
Това не е нужно, разбира се, освен ако не идвате от изток (Сами или А. Ефимия).

# 184
Всичките доставчици на карти явно са скарани с Кефалоня, този път, където са минали Дивна за Влахата, Мусата и т.н., всички ГПС прекарват от там.

# 185
Абе аз като видях на Ситония - най-лесното и познато място, на сушата, дори не остров - по какъв маршрут прекарва от Торони до Сикия, и вече го отписах гугъл за Гърция Simple Smile

# 186
Писах, по този път сме минавали 2010, може би, преди и ГПС да имаме, просто видяхме табелката. Минава се без проблем, но не пести нито време, нито бензин. Ползваха го някакви овчари, много овчарници имаше по пътя, а след толкова години, може и официален път да е станал.

# 187
  • София
Абе аз като видях на Ситония - най-лесното и познато място, на сушата, дори не остров - по какъв маршрут прекарва от Торони до Сикия, и вече го отписах гугъл за Гърция Simple Smile

Laughing  Добре че тогава ми хрумна да сравня. Единственото ми обяснение е, че от гугъл са се притеснили да не ми стане лошо при повечето завои по по-краткия път и затова искаха да ме прекарат по по-дългия  Grinning

# 188
  • София
Всичките доставчици на карти явно са скарани с Кефалоня, този път, където са минали Дивна за Влахата, Мусата и т.н., всички ГПС прекарват от там.

Нашата Невена е интелигентна и не ни прекара от там.  smile3534 Да не се обиждаме на ГПС-та, моля!  newsm03  Обаче в жестоката буря минахме по крайбрежния панорамен път от Миртос към Аргостоли. Имах чувството, че водата ще ни завлече надолу. Поне беше посред бял ден, защото знам за хора, които са били при същите условия, но по нощите. Wink

Коректорът на форума поправя Кефалоня на Кефал-оня.  hahaha  hahaha hahaha

# 189
Обаче в жестоката буря минахме по крайбрежния панорамен път от Миртос към Аргостоли. Имах чувството, че водата ще ни завлече надолу. Поне беше посред бял ден, защото знам за хора, които са били при същите условия, но по нощите. Wink
bowuu
Още го помня!

Добре, че не друсна и някое земетресенийце нея нощ!

# 190
  • Младост 4
Нашият ГПС ни накара точно през Патриката и Диварата, но затова пък после ни прекара през Агия Ефемия за Аргостоли. И ние си го минахме послушно  #Crazy Затова не разбрах другия крайбрежния отворен ли е.

# 191
  • на земята
divna_,страхотен разказ и страхотно снимкии,много благодаря и аз,че сподели.
Чакам с нетърпение да отидем септември,а не съм намерила още къде да спим  Laughing
Трябва да резервирам вече,а само гледам и оглеждм  newsm78

# 192
Николина 78, къде бяхте отседнали на Пелион миналата година?
И още нещо, от към плажове е малко бедно мястото. Не че няма, има си, но понеже са сравнително малка част от брега стават пренаселени, което също е минус.
Препоръчвам ако целта ви е да комбинирате и с планински туризъм, иначе ако сте само за морски не си струва.

Толкова ли пък да няма свестен плаж?  Ако съм в планината, до морето трябва да слизам по завоите Simple Smile . Някакви хубави кръчми около Хорефто да предложиш?  Плажове около Хорефто?

# 193
Здравейте!
Тази година сме замислили море около Александруполис. Ще пътуваме от Стара Загора през Свиленград, тъй като разбрах, че през Златоград е много лош пътят. След КТПП знаете ли какво е положението в гръцката част. Последните години ми прилошава при завои и ми е важно да няма много такива, а и сме с дете на 4г. и не ми се рискува. Отделно не сме посещавали района и ни се иска някое тихо, спокойно и не много населено местенце около града. Ще търсим вероятно нещо на място, но всяка информация предварително ще ми е от полза. Благодаря!

# 194
Николина 78, къде бяхте отседнали на Пелион миналата година?
И още нещо, от към плажове е малко бедно мястото. Не че няма, има си, но понеже са сравнително малка част от брега стават пренаселени, което също е минус.
Препоръчвам ако целта ви е да комбинирате и с планински туризъм, иначе ако сте само за морски не си струва.
Толкова ли пък да няма свестен плаж?  Ако съм в планината, до морето трябва да слизам по завоите Simple Smile . Някакви хубави кръчми около Хорефто да предложиш?  Плажове около Хорефто?
Май забравих да спомена, че главният път не е покрай брега, а върви на около 400-500м. височина. Съответно, ако хотелът ти е на ниското до брега, за да отидеш на друго място първо се качваш до главния път, той е един, и после се спускаш, вечерта като се прибираш минаваш пак същото на обратно. Затова казах, че е по-добър избор да си някъде около пътя на по-високото, например в Цагарада, което е центъра, имаше много хора, чак после разбрахме защо.
А за Хорефто, ако питаш, има плаж, но не е много добър. Голям и дълъг 2-3 км., но е малко каменисто. По-добре е на близкия Монк Парадайз, той е добър и е на 10м. с кола. Също добър е Агиос Йоанис на около 30м. с кола.
Заведенията в Хорефто не струват, но магазините са нормални, има 2. За заведения трябва да се качите поне до Загора, там има няколко, на площада пред църквата са най-добри. Препоръчвам заведението в Цагарада, пак се пада на площад пред църквата, има изключителна гледка към морето от високото, на сянка под едно много старо дърво и готвят много добре.

Общи условия

Активация на акаунт