На море в Гърция 2016 - IV

• 122 437
  • 784
  •   1
Отговори
# 195
Извинявам се за грешния линк! https://www.booking.com/hotel/gr/green-hill-parga.bg.html?aid=30 … dcid=2#map_closed Но аз като го отварям ми отвори пак точно този хотел. Става въпрос за Green Hill в едно селце на юг от Парга. Изглежда чисто ново и може би, точно затова цената беше толкова ниска. 333лв за 4-ма в мезонет за 2 нощувки.

# 196
  • София (Възраждане)
Аз не бих го мислила толкова много, още повече за само две нощувки. Резервирай смело! Peace

# 197
Цагарда на Пелион ми се струва, че с нищо не е забележителна. Или греша?

# 198
Цагарда на Пелион ми се струва, че с нищо не е забележителна. Или греша?
Ами това е центъра на областта, най-големия град в района. Има какво да се види, като и заведенията са идея по-добре от тези в по-малките селца. Отделно май само там имаше и болница при нужда. Имай впредвид че останалите селца са наистина малки и не са ориентирани туристически.

# 199
Здравейте!
Тази година сме замислили море около Александруполис. Ще пътуваме от Стара Загора през Свиленград, тъй като разбрах, че през Златоград е много лош пътят. След КТПП знаете ли какво е положението в гръцката част. Последните години ми прилошава при завои и ми е важно да няма много такива, а и сме с дете на 4г. и не ми се рискува. Отделно не сме посещавали района и ни се иска някое тихо, спокойно и не много населено местенце около града. Ще търсим вероятно нещо на място, но всяка информация предварително ще ми е от полза. Благодаря!
Не се притеснявай след Свиленград е добре пътя, равен е, в ниското, няма завои. Има малко ремонти преди Александруполис, но влияят само на скоростта, нищо общо с гръцката част след Златоград.
За Александруполис не мога да ти препоръчам място. И аз искам да им видя
плажовете, само града сме посещавали.

# 200
Ами това е центъра на областта, най-големия град в района. Има какво да се види, като и заведенията са идея по-добре от тези в по-малките селца. Отделно май само там имаше и болница при нужда. Имай впредвид че останалите селца са наистина малки и не са ориентирани туристически.
Николина, болницата е в Аргаласти.
Другата ти информация е също толкова невярна, съжалявам.

# 201
  • софия
За Пилио не мога да се съглася, че заведенията в малките селца са по-зле от тези в Цагарада. Точно обратното - таверните в малките планински селца предлагат автентични и безумно вкусна храна и атмосфера. Освен това в доста от малките села има достатъчно туристи. Не знам какво означава "ориентирани туристически", но ако означава да са съобразени с масовия вкус на туриста, бягайки от автентичността, слава богу, в планината това все още го няма. Напр. в Милиес таверната до спирката на влакчето много туристически се се ориентирала. Е, благодаря, но не повторихме! Виж таверната срещу църквата в Кисос я сънувам още.
Ако, не дай боже, се наложи лекар, отново силно препоръчвам здравна застраховка. Миналата година детето се разболя. Не знам болница или медицински пункт, или какво имаше до/около нас - къмпинг Сикя. Не ме и интересува. Лекарят дойде в апартамента. Така, че и наличието на медицинска точка не е от особено значение.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 14:33 от zvanche

# 202
Параход, честно казано взе да ми писва от заяжданията ти, не само в тази тема, а и във всички останали.
Ти имаш ли идея къде е Аргаласти? Намира се от другата страна на Пелион на 2 часа път. Аз говорех за североизточния район на Пелион. И да, има болница или по-скоро голям медицински център в Цагарада. Има и малък медицински център с 1 линейка пред него дори и в Загора, видях с очите си, но е по-малък.
И нека да не коментираш неща с единствената цел да се заяждаш.
Благодаря.

# 203
  • София...........

Предложете как да стигнем от Аргостоли до Миртос. Да минаваме ли през Агия Ефемия или по един път директно на север по брега? Не мога да разбера дали е затворен. Как беше миналата година?

Сали, ние си карахахме на север през Фарса ... и  Диварата , не сме минавали изобщо през Агия Ефемия. По островите ползвам карта, която е само за острова и гледам табелите. Единствено като пристигнахме мъжа ми гледаше ГПС и затова минахме по оня краткия път Simple Smile))

# 204
В Загора има по-малък медицински център, да, а в Цангарада (която не е "голям град", а административна единица от четири малки разпокъсани села, почти изцяло съставени от вили и хотели) - не.

Ако не вярваш на мен, можеш да видиш списъка с всички медицински центрове в област Тесалия http://www.dypethessaly.gr/ky_en.htm
А ето и болниците http://www.dypethessaly.gr/hospitals_en.htm

Параход, честно казано взе да ми писва от заяжданията ти, не само в тази тема, а и във всички останали.
Отново в интерес на фактите, не пиша в други теми на бг-мама от години (е може и да ми се събират 3-4 поста годишно общо във всички други форуми, взети заедно).

Впрочем, ти ли беше потребителката, която препоръчваше от Парга за по-напряко да се мине през Делфи?  Wink

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 14:27 от Параход

# 205
Абе Параход ти изобщо знаеш ли къде се намира Пилио?

# 206
Абе Параход ти изобщо знаеш ли къде се намира Пилио?
А де?

Остров ли беше някакъв  Thinking

# 207
  • софия
Някой скоро да е ходил на Сколопос? Всяка информация ще ми е от полза.
Благодаря!

# 208
Аз съм направо в шок! Има ли болница или не в Цагарада? Като гледам населеното място на мапса,прилича ми на разпръснати около пътя вили. Град ли е, село ли е?  Simple Smile  Пилио остров ли е или полуостров?  newsm78

# 209
Някой скоро да е ходил на Сколопос? Всяка информация ще ми е от полза.
Благодаря!

За кой Сколопос питаш? Този на север или на юг?

Общи условия

Активация на акаунт