На море в Гърция 2016 - IV

• 122 529
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
Ако целта е Метеора, защо изобщо трябва да се ходи до Катерини?

Солното съдържание на морската вода се измерва в промили (хилядни), а не в проценти (стотни).
Ама и Петерки не е прав - има разлики в солеността на Средиземноморския басейн Grinning

Тя, разбира се, не се мени между два залива в Гърция, прекалено близко са Simple Smile но в Леванта е 2 промила по-висока (38), отколкото на Гибралтар (36). Черно море е доста по-ниско от обичайното за световния океан.

# 691
Мазало е там. Няма нищо наоколо, освен Метеора, разбира се...
Метеора не е наоколо, а на 150 км.
Иначе Катерини и района си заслужават за почивка на море - до там е магистрала, а плажната ивица e 15 км.

https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … 346,9z/am=t/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x135800332443d671:0x400bd2ce2b9ab40!2m2!1d22.5964132!2d40.268008!1m5!1m1!1s0x13590faee8327f39:0x7127add4d8bc32ff!2m2!1d21.6336134!2d39.7213911?hl=bg

за по точно190км

# 692
  • София (Възраждане)
Какво тук значение има мерната единица, хората с кожата си го усещат, ей! Mr. Green

# 693
Това ми напомня шока от първото ми топване в морето в Гърция преди доста години. Тогава много ме сърбеше, а сега не мога да разбера защо не ми прави впечатление.  Mr. Green Сигурно се е поразредило.  Joy

# 694
  • На земята, която е всъщност звезда.
Това ми напомня шока от първото ми топване в морето в Гърция преди доста години. Тогава много ме сърбеше, а сега не мога да разбера защо не ми прави впечатление.  Mr. Green Сигурно се е поразредило.  Joy

А се е поразредило заради повечето български туристи от последните години, повече тела попиват морската сол и те така... Grinning

Като заговорихте за йодни изпарения, мисля, че е въпрос на време да започне продажба на съответния вид водорасли, които да си носиш пакетирани в Гърция и сутрин да нюхаш с наслада.

# 695
Момичета, някой знае ли дали коланът е задължителен при шофиране в Гърция при напреднала бременност?
Моя позната е глобена 350евро и книжката й е задържана.
Някой знае ли какъв е законът и дали може да обжалва?

# 696
  • София
Благодаря Параход,за хотела да знаеш нещо?
 bouquet

# 697
За съжаление, не мога да помогна с никаква информация за хотела.

Усещането за сол по кожата и аз го помня преди - найсет години, в Кипър беше и само търчах към душовете, а сега мога и цял ден да си седя със солта. Черно море ми се струва блудкаво Grinning Въпрос на навик.

# 698
  • София
Момичета, някой знае ли дали коланът е задължителен при шофиране в Гърция при напреднала бременност?
Моя позната е глобена 350евро и книжката й е задържана.
Някой знае ли какъв е законът и дали може да обжалва?

Някой от СБА дали не може да помогне? Много неприятно.

# 699
  • София...........
Паралия Катерини как ви се струва ? На gogle maps-a ми изглежда като село, по-зле и от Черноморец.

Има ли нещо , което да си заслужава двудневна екскурзия до там?

nevena1717
, при два дни на Катерини Паралия не виждам кое му е близото и смисъла за ходене до Метеора? Разстоянието е 160-170 км.

Смисъла от ходенето на Метеора можеш да го разбереш като отидеш там.  Grinning

Всички туроператори правят Метеора през Паралия.
Преди 2 седмици на плажа беше ужас от всякаква сган.Морето беше мътно и във водата плуваха - найлончета, въжета, беше пълно с водорасли, дамски превръзки и т.н. Таверните бяха на ниво, нощен живот почти няма. Има една дискотека на кръст. Има няколко приятни заведения за коктейлчета. Ако основната цел е плаж не препоръчвам...

nevena1717, до Метеора преди 8 години съм ходила (един цял ден отделихме) и много добре знам какво е усещането и тн.... , но имах неблагоразумието да слушам такива разбиращи като теб. Бяхме на море на Лептокария и понеже всички отскачали от Катерини-то до Метеора та и ние да мръднем. С бебе на 5 месеца тръгнахме, но първо си е път и не от най-бързите, второ и там си трябва доста време, за да разглеждаш и тн ... Тръгнахме сутринта и се прибрахме вечерта в хотела - добре, че бях кърмачка.
За плажа не само на Катерини , но и наоколо не мога да кажа нищо ласкаво - водата е почти винаги мътна, плажната ивица нищо особено..., а за боклуците извода е ясен...
Като дестинация този район бих го препоръчала или на най-големия си враг или на тия дето си хвърлят дамските превръзки и празните шишенца Девин/Горна Баня и .... където намерят, за да не съсипват с присъствието си Прекрасната Гърция Simple Smile

# 700
Паралия Катерини как ви се струва ? На gogle maps-a ми изглежда като село, по-зле и от Черноморец.

Има ли нещо , което да си заслужава двудневна екскурзия до там?

nevena1717
, при два дни на Катерини Паралия не виждам кое му е близото и смисъла за ходене до Метеора? Разстоянието е 160-170 км.

Смисъла от ходенето на Метеора можеш да го разбереш като отидеш там.  Grinning

Всички туроператори правят Метеора през Паралия.
Преди 2 седмици на плажа беше ужас от всякаква сган.Морето беше мътно и във водата плуваха - найлончета, въжета, беше пълно с водорасли, дамски превръзки и т.н. Таверните бяха на ниво, нощен живот почти няма. Има една дискотека на кръст. Има няколко приятни заведения за коктейлчета. Ако основната цел е плаж не препоръчвам...

nevena1717, до Метеора преди 8 години съм ходила (един цял ден отделихме) и много добре знам какво е усещането и тн.... , но имах неблагоразумието да слушам такива разбиращи като теб. Бяхме на море на Лептокария и понеже всички отскачали от Катерини-то до Метеора та и ние да мръднем. С бебе на 5 месеца тръгнахме, но първо си е път и не от най-бързите, второ и там си трябва доста време, за да разглеждаш и тн ... Тръгнахме сутринта и се прибрахме вечерта в хотела - добре, че бях кърмачка.
За плажа не само на Катерини , но и наоколо не мога да кажа нищо ласкаво - водата е почти винаги мътна, плажната ивица нищо особено..., а за боклуците извода е ясен...
Като дестинация този район бих го препоръчала или на най-големия си враг или на тия дето си хвърлят дамските превръзки и празните шишенца Девин/Горна Баня и .... където намерят, за да не съсипват с присъствието си Прекрасната Гърция Simple Smile

Нещо май си нервничка? Laughing Недей така, мила, няма смисъл да си "образуваш" нерви.  Laughing
Ние се справихме чудесно с маршрута. Няма идея при вас какво е куцало. Бебе на Метеора не бих водила ...

# 701
Някой, посетил Paralia Dionysiou дали може да изкаже впечатленията си? Сравнен с Ханиоти кой е по-хубав?
Видях, че е пясъчен, но не ми стана ясно - как е водата, претъпкано ли е и т.н.?
Хиляди благодарности на отзовалите се!  bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 23:54 от petkova8887

# 702
Абе 400 км. общо на отиване и връщане за ден от Катерини до Метеора са точно гъз път да вид. Ама щом мерило са нашите тур агенции и тяхната практика, ще замълча.

Дивна  Peace

# 703
  • Варна
Какво тук значение има мерната единица, хората с кожата си го усещат, ей! Mr. Green

Никой не спори , че  солта се усеща доста повече от Черно море.Никой не казва и че е еднаква навсякъде , въпроса е че 1 - 2 - 3 промила няма как да се усетят.Дори летувалите по червеноморските курорти на Египет не правят особена разлика със Средиземно море , а там е над 5 мг./л. (точната мерна единица - което си е пак промил т.е. на хиляда т.е. еди колко си мг. сол на хиляда мл. вода, а не процент , т.е. пер сент  - на сто , като се приема , че мг. сол е приблизително равен по тегло на 1 мл. вода щото се говори  за тегловни , а не обемни мерки) повече.

# 704
Да казват, че нямало водорасли от незнам какъв вид и затова нямало водни изпарения. Да разбирам ли, че има.Никой ли не е излизал сутрин  Rolling Eyes

Последно йодни или водни?
Йодни, просто правописна грешка 😉

Общи условия

Активация на акаунт